hrvoje01
Aktivni član
- Tu od
- 7 Pro 2010
- Poruka
- 1,362
samo da se ispravim nemam ms381 več ms361-mala zvijerka
daj stavi te slike kako Bog zapovjeda
samo da se ispravim nemam ms381 več ms361-mala zvijerka
daj stavi te slike kako Bog zapovjeda
pozz svima...vidim da ima ljubitelja tog stroja...ja posjedujem 038 avseq staru 20-ak g...ni jednog kvara nisam imao, jedino treba pripaziti da preko zime ne bude u vlažnoj prostoriji.... plus imam još 070...pila stara škole za malo jače dečke
No pa velim, stara 038 i nova 280....razlika je preeevelika!
Znam jer radim s obadvije, isti lanac, ista sablja, ali 280 jednostavno nejde tako lakomo ko 038, 038 te vuče i teška je....čujem ju cjelu noć na rukama.
Al kak se veli, mi mladi neznamo kaj je teško, cjeli dan u šumi, navečer po curu i na ples do kasnih sitnih sati...hehe, kaj se mora nije teško
Znali itko koliko Sthil 041 av ima KS? nekad sam je imo znam da je bila jaka ko vrag ali pojmam nisam imao koliko je imala KS. Samo nisam s njom dugo radio jer je bila teška , nije za sitnu šumu i kresanje.
ma kakav si ti momak to onda je najslađe
Ja sam također ljubitelj STIHL-ovki
Doma imam AV 038 electronic, kod mene je već 15-tak godina, samo riječi hvale za taj stroj, uz odgovarajuće održavanje uvijek pali i nikad ne iznevjeri u šumi.
Na zid samo vješam sablje i lance koje podere
Stari je prije 18 god radio u šumariji, ima dobrog iskustva (oko 5 god) i štilovka mu je u srcu...dobio je kao otpremninu stihl AV 056, to je močan stroj, al je odmah prodan zato jer stari ima velikih problma s kičmom sad...al dobro...kaj je tu je.
Ujak je nedavno kupio MS 280, profesionalna pila, vrhunska pila, vele da je u rangu stare 038, ali pošto s obadvije radim u šumi, nebi se baš reklo, kad 038 zagrmi, tu se snaga osjeća, al 280 ju prati, al malo slabije....no jedino što je PUNO LAKŠA i igram se s njom
I par slikica da se potkrijepi prića gore.
Tu je lijevo ujakova nova MS 280, te dvije 038, kumova u sredini i moja desno!
Razlika između komove i moje 038 je što je njegova "quick electronic", a moja "electronic", a neznam ni sam što bi to točno značilo, osim nekih vanjskih imjena, moja je full metalna, a njegova već ima plastični rezervar i ručku gdje je gas i na kočnici ima rupe, a moja je ispunjena tu.