hrvoje01
Aktivni član
- Tu od
- 7 Pro 2010
- Poruka
- 1,362
samo da se ispravim nemam ms381 več ms361-mala zvijerka
daj stavi te slike kako Bog zapovjeda
samo da se ispravim nemam ms381 več ms361-mala zvijerka
daj stavi te slike kako Bog zapovjeda
pozz svima...vidim da ima ljubitelja tog stroja...ja posjedujem 038 avseq staru 20-ak g...ni jednog kvara nisam imao, jedino treba pripaziti da preko zime ne bude u vlažnoj prostoriji.... plus imam još 070...pila stara škole za malo jače dečke![]()
No pa velim, stara 038 i nova 280....razlika je preeevelika!
Znam jer radim s obadvije, isti lanac, ista sablja, ali 280 jednostavno nejde tako lakomo ko 038, 038 te vuče i teška je....čujem ju cjelu noć na rukama.
Al kak se veli, mi mladi neznamo kaj je teško, cjeli dan u šumi, navečer po curu i na ples do kasnih sitnih sati...hehe, kaj se mora nije teško![]()
![]()
![]()
Znali itko koliko Sthil 041 av ima KS? nekad sam je imo znam da je bila jaka ko vrag ali pojmam nisam imao koliko je imala KS. Samo nisam s njom dugo radio jer je bila teška , nije za sitnu šumu i kresanje.
ma kakav si ti momak to onda je najslađe
Ja sam također ljubitelj STIHL-ovki
Doma imam AV 038 electronic, kod mene je već 15-tak godina, samo riječi hvale za taj stroj, uz odgovarajuće održavanje uvijek pali i nikad ne iznevjeri u šumi.
Na zid samo vješam sablje i lance koje podere
Stari je prije 18 god radio u šumariji, ima dobrog iskustva (oko 5 god) i štilovka mu je u srcu...dobio je kao otpremninu stihl AV 056, to je močan stroj, al je odmah prodan zato jer stari ima velikih problma s kičmom sad...al dobro...kaj je tu je.
Ujak je nedavno kupio MS 280, profesionalna pila, vrhunska pila, vele da je u rangu stare 038, ali pošto s obadvije radim u šumi, nebi se baš reklo, kad 038 zagrmi, tu se snaga osjeća, al 280 ju prati, al malo slabije....no jedino što je PUNO LAKŠA i igram se s njom
I par slikica da se potkrijepi prića gore.
Tu je lijevo ujakova nova MS 280, te dvije 038, kumova u sredini i moja desno!
![]()
Razlika između komove i moje 038 je što je njegova "quick electronic", a moja "electronic", a neznam ni sam što bi to točno značilo, osim nekih vanjskih imjena, moja je full metalna, a njegova već ima plastični rezervar i ručku gdje je gas i na kočnici ima rupe, a moja je ispunjena tu.