pozdrav...
evo da se nadovežem malo na temu.
imam kod kuće STIHL 027, kupljena nova prije nekih 3-4 godine, novi model, i za mene i moje potrebe (godišnje u šumi napravi 30-50m drva, možda ih kod kuće i prepili ako ne pile pilari, rezanje drveta oko gospodarstva... uglavnom, bez nekog forsiranja)
srednje velika pila, relativno lagana, nikada problemi sa paljenjem, zadovoljavajuća snaga za moje potrebe...
imam i alpinu staru nekih 25 god ako se ne varam, i stalno radila bez greške, sad malo više stoji otkako je stihl u igri, a i trebalo bi možda cijelu rastaviti i malo je posložiti
uglavnom, sa alpinom nikada nije bilo večih problema osim redovitog mijenjanja lanaca, vodilice, svječice, filtera, goriva i ulja
a kakve su pile danas, nažalost ne bih znao...
imam još jedno pitanje sad (možda se negdje prije spominjalo, ali nisam uspio zagledati)
tata je kupio kinesku kopiju stihla (nisam zapisao kako se zove a u podrum mi se ne ide, hehe) u rangu veličine stihla 027... (kad si stari nekaj utuvi u glavu, nema pomoći :supz: )
kad ju pogledate iz daljine, izgleda super, ali na blizo, eh sad... da se razgovarati o kvaliteti
- završna obrada plastike je loša (vide se spojevi iz kalupa)
- plastika sumnjive čvrstoče
- kvačilo i gas nekak sumnjivo i možda malo kruto
- vodilica mi se čini možda nekak slaba
- a tvornički lanac da ne pričam, teška kineska kopija
- poklopci za gorivo i ulje sa malo navoja, sve se bojim da u radu se ne odšarafe
- uglavnom kopija
ali kad sam je zapalio... pa ne znam
- kresnula je od prve
- ostavio sam je da radi, radi jednako svo vrijeme, nema trokiranja ili padanja gasa...
- mirna je, ne skače po površini
- ne dimi pretjerano
- probao sam čak i piliti malo s njom i nije baš tak loša
- dosta solidno leži u ruci
- i ovaj lanac je začuđujuče oštar bio
a sad, kaj je tu je...
kad ju je već kupio, i to ispod pulta, hehe i to za 400 kn, i to zapakiranu u kutiji i sa garancijom...
pa ajde, ima neka živica koju treba skršiti, barem nećemo Stihlovku mrviti na njoj...
htio sam čuti možda vi znate više o tim kinezima...