• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pumpe za navodnjavanje

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,989
Dakle jpš čekam odgovor bili dozvolili ugradnju bez te košare na kraju . moram ljudima od struke to pokazat pa molim odgovor .
Ne pravi se blentav i ne vrijeđaj. Odgovoril sam ti pristojno da na kraju cijevi ne treba ta tvoja košara. Nepovratni ventil kod hidrofora ili bilo koje pumpe koja usisava vodu.
I da, pozval sam te ne iz neke moje fore ,nego iz razloga što si meni i kolegi @plus rekel da lažemo i s*****,da to nije moguće. Mada ti je post obrisan ,pamtimo ga

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
22
@lijeni ,lupaš ko maks po diviziji. Gde je neko napisal da ne treba nepovratni ventil? Niko od nas nije spomenul šternu i ostale spremnike vode,mada i tu funkcionira bez te tvoje košare. Nepovratni montiraš prije ulaza u hidrofor ili hidropak. Boli njega kita kaj je na drugom kraju cijevi. Hidropak bez pol muke digne vodu tih 5-6 metri kolko je cijev u zemlji zabita. Nepovratni na ulazu u hidropak ne dozvoljava povrat vode i to je cijela mudrost. Evo ,javno te pozivam k sebi ,normalno sa ljudima od struke,na provjeru dal to funkcionira kak sam opisal. Ako nebu radilo ,svima ću platiti dnevnice i putne troškove. I još će biti bogata spiza. Ak radi ,vraćate se gladni i žedni o svom tr

Po stoti put košarica ima nepovratni ventil i ako je na početku usisa za napr hidropak ili bilo što dovoljno je . nije potrebno više , a i ja kući imam u šterni jednu a i kod hidrofora drugi. Na staroj kući imam hidropak i isto u šterni košaricu i to je dovoljno . nešto mi niste do sad spominjali nepovratne ventile , no izgleda došlo iz guzice u glavu. A ako te boli ona stvar urologu ili trpi .

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,989
Po sto i prvi put, ti si spominjao samo usisnu košaru i sitku u šterni. Tvrdio si da je je nemoguće izvesti instalaciju sa cijevi u zemlji. Nisi pitao na koji način je to spojeno. Nepovratni je kod pumpe, a ne na početku cijevi. A može i bez nepovratnog. Zaliješ pumpu, ona digne vodu i češi Milka. Samo ako isključiš, moraš ponoviti postupak. A te medicinske dijagnoze ostavi za svoje bližnje. Nismo mi skupa krave pasli

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
22
Boli i mene ona stvar za te tvoje krave i pasi ih sa svojim bližnjim. A ako ti se svaki put naliva pumpa jer nemaš sitke samo napred.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,989
Boli i mene ona stvar za te tvoje krave i pasi ih sa svojim bližnjim. A ako ti se svaki put naliva pumpa jer nemaš sitke samo napred.
:hahah:. Pametnije mi je vgriznuti se za jezik. Kad dojde civilizacija i vodovod do tebe,javi se.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,292
Dakle treba ti hidrofor i bi li dozvolio ugradnju bez košarice sa klapnom .
Pa kud sad odeš sa pumpe na hidrofor, to je drugo.
A ako ti se svaki put naliva pumpa jer nemaš sitke samo napred.
Pa mojoj pumpi ne treba svaki puta zalijevanje jer ima rezervar za vodu, nije tomosica da je treba svaki put zalijevati, zato mi ne treba na kraju crijeva košara sa klapnom. ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,343
Pozdrav, dobra večer svima. Evo mene moji ljudi doša' sam Vam na "raspravu".
@lijeni ne pjeni se, ti nisi moj centar svijeta.
Nemam nikakvu potrebu skakati na tvoja pitanja, meni su nebitne tvoje cisterne, šterne, tvoje lamentacije o pumpanju vode itd.
Kod mene ne treba cisterna za vodu, u kojoj od lijenosti korisnika plivaju čak i crknuti štakori. "Takvu smo cisternu za vodu zatekli ja i kolege u tvojem razvikanom turističkom kraju." Dok smo sve civilizirali, napravili vodovodne instalacije itd., sad nakon više od 35 godina to nemamo pravo koristiti.
Pa gdje si bio da postaviš pumpu, sito, ventil "pametnjakoviću".
Vrlo napuhano nastupaš, uvjeren si da mi nismo u stanju pumpati vodu, e pa zahebo si se, jedino si pokazao da nisi vrijedan našeg truda da se dalje s tobom raspravlja. Ja prvi nemam tu daljnju namjeru, idem dalje uživati u svojem blaženom neznanju, shvati nisi me nimalo prosvijetlio. I dalje znam mnogo više od tebe, na tvoju žalost...

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
22
nemaš ti blage veze niti ništa nego eto tu si na forumu kao neki dasa. Koja bi opće budala željela bit tvoj centar svijeta . A koji je to moj razvikani turistički raj? ja neznam za to a tu sam gdje sam . znaš li ti uopće što pričaš kad veliš da u negdje neku šternu stavljam pumpu ,sito ili neke tvoje nebuloze. Pjeni ti se ćaća jel jasno . Ja takav čovjek nisam . a koga tek boli ona stvar da bude vrijedan tvog truda ili pak takvih sličnih tebi?.

View attachment 85440
Dobro došla misao, postavljena od kolege forumaša.
Misliš od tebe .

Još bi dodao da kad nekome jednostavnu stvar ne možeš objasnit to je nedvojbeno glup čovjek . Toliko da ne ostanem dužan .

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,989
Moderatori ,kaj se više ne moramo pristojno ponašati na forumu? Ili je takvo ponašanje dozvoljeno samo ovima s malim odmorom na forumu? Kao znak dobrodošlice?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,343
@lijeni nisi ti vrijedan tolikog truda, živiš u svojem šarenom mjehuru od sapunice. Znaš nešto, ali to ti nije sve. I mi drugi živimo, a izvan tvojih teorema.
Ovdje ja prekidam ovu glupu raspravu s tobom. Uživaj.

Na vrh