Da zemlja je teška ko da ciglu izaram,orao sam sa malim 10 cola plugovima te je to ne ekonomično za takav traktor od 70ks ali ipak nikad nije toliko duboko orano pa se osjeti kad se pomjera taban pluga.
Pod opterećenjem suklja crni dim ko iz lokomotive kad se doda gas dok ne nabere okretaje onda više ne a za auspuh imam inox cjev bez prigušivača pa i to može biti uzrok povećane potrošnje prema mojem mišljenju.
Čekam jesen kad pokupim kokuruz pa ako ostane viška sredstava kupujem okretač plug.
I da kad još dovršim neke sitnice postavit ću nekoliko sličica koja sam tehnička rješenja izmislio na traktoru : hi):
mali je to zahvat od 50cm, ja sam sa 82kom vukao 2x14, a to je 75cm pa je trošio oko 15-16 litara, više nije.......al je išlo i duboko, i ta godina je bila teža za oranje, fergusonom nije išlo......jer nema potiskivanje hidraulike prema dolje......a npr ferguson kada ore sa 2x10 onda i troši 8 litara, sa sa 1x14 onda od 10-13 ovisno od dubine......13l potroši u teškom oranju sa šperom......eto toliko za usporedbu.....
Probiti taban , za to treba puno energije i tu svaki centimetar jako povećava potrošnju
A tebi je sigurno i pumpa predozirana ako puno dimi na ubrzavanju motora
podešavanje volana na mtz 52 gore dolje,da li se to da preraditi ili prebaciti sa nekakvog koji to ima,neznam koji je sistem