• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mtz 52-82 (popularni BELARUS)

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ponekad ta ruska potezna moč zna biti čudna ja sa 80-kom nisem mogel povuči trupac i otkopčal sam traktor došel moj otac i povukel ga sa malim Zetorom 3511s skoro sam od jada počupal svu kosu a u blatu dva Univerzala nisu mogli izvuči berač i ostavili ga ja sam ga sa Rusom sam izvukel .

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
E baš upravo o tom govorim rus je nepredvidljiv traktor te stvarno moraš za njega biti majstor i ono što kažem da ko je prošao rusku školu može da radi na bilo kojem traktoru i nikad ga neće uništit samo ako si spreman nešto naučit od stroja te to prepoznat.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kiki sve je to na sreču meni na 920 rh pukla radilica a vjeruj nikad se ni je pošteno zagrijal tak da nikad neznaš i još sam u dilemi da li slagati(radilica nabavljena) ili u staro željezo ??

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
Sve znam kako je to i kod mene 2 sata radna i ode čitava getriba u šrot međutim kao što sam i ja popravi traktor jer ga uvijek možeš negdje iskoristit
tako da barem ne moraš drugima plaćat a vratit će se kroz nekoliko godina investicija ali nađi mu posla da ne stoji preko čitave godine baš.
E da sam i ja znao da će me koštat toliko sve teško da bi se odlučio na takav poduhvat ali sad je popravljen i gotovo svaki dan nešto radi te se odplaćuje.
Ja ti dajem okvirnu računicu da ti ukupno za generalku treba 10000kn sa svime što nije tako pretjerano a neznam koliko je isplativo kupovat neki drugi traktor koji je više radio a ovog dat u otpad.
Ja na svojeg planiram stavit prednji hidraulik tako da povećam krug poslova.
Samo moram sačekat pogodan trenutak kad nakupim dovoljno sredstava.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ma ni je puno novaca trebam ležajeve radilice radilica je i ni je za brusit motor ne bi otvaral samo skidal radilicu tak da to ni je puno jer ostalo sve ok ni je trošil ulje super palil ali nekak ga baš i ne volim :x: Trebal sam ga tebi prodati na kilu !!

Posljednje uređivanje:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@željko kž ako se prodaje na kilu ja sam kupac ja obozavam kupovat na kilu:(happy)::(happy):

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Ja sam bil kupac još prije pola godine.... dok je prvi put išel na kilu. :(wasntme):

S46 još čeka šasiju od Rusa..... :8):

brko

Član
Tu od
15 Stu 2013
Poruka
75
IMG_20140816_131316[1].jpg MALO ŠUMSKIH RADOVA

IMG_20140816_131234[1].jpg ,šta bi moglo biti ,iskače iz rikverca,iz ostalih brzina ne,i osjeti se da nešto smrdi kao kada su prepaljene kočnice,mislim da je lamela dobila jer vukli smo se vitlom uz neku brinu izvlačili drva,i od tada smrdi ali ne klizi,bez obzira bio pod teretom ili na prazno

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ma nece on njega na kilu dat slozit ce on njega uvuko se Željku rus pod kozu:eek:::eek::

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
View attachment 9085 MALO ŠUMSKIH RADOVA

View attachment 9086 ,šta bi moglo biti ,iskače iz rikverca,iz ostalih brzina ne,i osjeti se da nešto smrdi kao kada su prepaljene kočnice,mislim da je lamela dobila jer vukli smo se vitlom uz neku brinu izvlačili drva,i od tada smrdi ali ne klizi,bez obzira bio pod teretom ili na prazno

Ako iskače iz brzina to nema veze sa lamelom već sa mjenjačom a ako ste vitlali uz neko brdo da je bio nagib uzdužni onda se zna dogodit da djelovi mjenjača ostanu bez ulja te se počne pušit kraj ručice od mjenjača.
A iskakanje se može bit zbog oslabljenog federa u osiguraču vilice ili je kuglica zaštekala ili je došlo do habanja samih zuščanika pa osigurač ne može zadržat vilicu koja drži zupčanik.

brko

Član
Tu od
15 Stu 2013
Poruka
75
iskače samo iz rikverca,a ovo što se tiče lamele zna povremeno zasmrditi ,ali ne klizi ,možda bi trebalo malo popustit,još se nešto dešava sa kardanom,kod cijepanja drva sa svrdlom kod jačeg opterećenja,nešto preskače u diferencijalu

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Taj smrad , da ti nije kočnica kardana pretegnuta , isto tako , ako pri isključivanju kardana ispod nogu ručicu odgurneš previše naprijed onda ćeš je uključiti u režim ''preko točkova'' i kardan će se stalno okretati , vraćamo se na kočnicu kardana , ako nije naštelovana ona će stalno kočiti kardana i smrditi

brko

Član
Tu od
15 Stu 2013
Poruka
75
što se kardana tiče ,ona kvaka ispod sica je stalno uključena,znači kardan uključujem samo na onoj ručki sa strane,ovu ispod sica nediram,neznam jel to tako smije bit,a ovo što preskače u diferencijalu pod većim opterećenjem kardana,da li imaju neke lamele unutra ili nešto drugo,cinkular tera dobro,cijepač- svrdlo isto samo kod jačeg opterečenja nešto ronda,i gdje se ta kočnica kardana štela

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
I kočnica i vučna lamela kardaan se šteluju na zadnjem dijelu poklopca mjenjača sa gornje strane ima jedan poklopčić , e ispod njega imaju dva vijka

A kada ti kardan nije potreban isključuj ga ispod nogu , preporučljivo je
I baš zato što ne iključuješ ti to ronda , lamlea se potrošila pa proklizava , možda se može dotegnuti kako sam na početku posta rekao

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Savo jel ta ručica sa lijeve strane pod sicom uključeno naprijed , kod mene uvijek uključeno a kardan toliko jak ga je prije pukla radilica nego proklizao kardan i nikad ništa ni je smrdelo . Jedino je znal nekad u šumi kad je zapel sa dnom getribe prebacit sa 540 na 1 000 o /min .ali sam to vezal drotom tak da ne vrti prebrzo .

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Jeste ta dole ispod nogu , čuj ako su lamele u mjenjaču precizno podešene nije problem da je uključena ali obično nisu ;)

brko

Član
Tu od
15 Stu 2013
Poruka
75
Jel ima tko onaj zastitni lim sto ide na hladnjak gdje ide ventilator za 52-ojku drugi put sam vec strgo ventilator vjerojatno grana uletila,e sad svugdje trazim niko nema zvao madjara,gibanj,jurvala svi imaju za 82-jke,ovaj sto sam kupio od njega traktor kaze da je dao orginal hladnjak,kupljen u madjarskoj za 52,limove nije stavio a tih limova nemaju osim za 82,a to nepase valjda je taj vislji,sad nekuzim ako imaju hladnjake a nemaju te limove,ili se mozda da ugradit sa 82 ,ako netko ima neki stari hladnjak sa tim limom nek mi se javi

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ja imam taj lim na mom traktoru , ako trebaju kakve mjere ili slike radi upoređivanja sa 82kinim reci

brko

Član
Tu od
15 Stu 2013
Poruka
75
ubaci koju sliku ,morat ću to dat napravit,jer se to ne da nabavit,jedino ako netko ima rashodovani traktor

Na vrh