• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MUZNA OPREMA

C

ciganek1

Guest
VITREX VT-5
Obrisan neispravan link.

KANTE 2 X
Obrisan neispravan link.

ALFA LAVAL 200L
Obrisan neispravan link.
 
M

matija

Guest
de lavalov robot za mužnju VMS

[youtube:46g2an5l]aPqWpOxQmIs[/youtube:46g2an5l]
 
M

matija

Guest
Lely Astronaut robot za mužnju

[youtube:2bcxhlqh]1Vo4NJU5wTk&feature=related[/youtube:2bcxhlqh]
 

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
855
Gume za muzni stroj

Zna li iko, kolika je cijena guma za muzni stroj po poljoapotekama?
Originalne i dobre kopije (ne talijanska plastika).

Obrisan neispravan link.
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Re: Gume za muzni stroj

Jedna silikonska guma od Westfalie dodje 100 kn.
Obična od wesflie 4 komada 189 kn.
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Re: Gume za muzni stroj

Sa pdv.

To je puno ili malo?

A za stari muzni uređaj neznam koliko su koštale, al mislim da manje.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Re: Gume za muzni stroj

Ja mislim da je relativno malo, imam doma Westfalia-inu muzilicu i dosta su skupi dijelovi za nje, jer kvaliteta je odlična.
Mene dođu kad promjenim sve gume na sisama, znači unutarnje, vanjske mliječne + zračne+ crijevo za odvod mlijeka u kantu + ako je i potrebno duplo crijevo s pulzatora na čašicu + dihtung guma na poklopcu kante , sve skupa oko 100 eura, samo original dijelovi!
 
Ž

žex

Guest
Pozdrav svima na forumu.
Zamolio bih za pomoć. Radi se stacionarnoj o muzilici Alfa Laval, tačnije o vakum pumpi koja koristi ulje za podmazivanje.
Na samoj pumpi postoje dva priključka za cjevčice za ulje i pored ima rezervoarić na koji se prikopčaju te cjevčice. U toku rada ulje neće na ide kroz cjevčice iz rezervara ka pumpi. Po mom zaključku pumpa podpritiskom vuče ulje iz rezervoara. Mislio sam da na jedan priključak uvlači, a da se na drugi priključak vraća u rezervar, tj. da kruži. Na kraju sam zaključio da pumpa uvlači ulje na obe ulaza. Po ovome bi ona trošila znatnu količinu ulja. Ima li neko iskustvai znanja iz ovoga, kako je normalno da radi sistem podmazivanja na ovakvoj muzilici. Napravića i par slika ako bude potrebno.
 

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
855
To ima relativno malu 'potrošnju' ulja.
Ako imaš šanse, pogledaj u okolini. Ako su dvije cjevčice, vuče u dva ležaja.
Ulje ti izlazi na 'auspuhu' od pumpe. Ako tamo nemaš napravljeno da lovi ulje, imaš (trebaš imat) masno u okolini.
U flašici, koja ide u čašicu na pumpi imaš i jedan dio s navojem. Taj kontrolira nivo ulja, možeš ga malo snizit, da bude čašica punija.
U cjevčicama u normalnoj situaciji izgleda samo kao neke sitne kapi od ulja po stijenama, ne treba da su pune ulja.
 
Ž

žex

Guest
Mislio sam da podmazuje i lamele pumpe a ne samo ležajeve. Oni se mogu uraditi zatvoreni bez podmazivanja. Ima na auspuhu da odvaja ulje ali nije izgleda predviđeno da se vraća u rezervoar već izvedeno da kapa u okolinu, eventualno u neku posudu da se ne prlja okolina.
 

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
855
Pa, kroz ležaje ide u komoru pumpe, gdje maže lamele.
 
Ž

žex

Guest
Osposobio sam podmazivanje vakum pumpe sa jedne strane. Bila je začepljena cjevčica na rezervoaru. Ta strana radi sad dobro. Kao sto tine kaže, kroz cijev idu kapljice ulja, tačnije klizne uz stijenku gonjene vazduhom koji struji ka pumpi. Podesio sam i nivo ulja u čašici pomoću vijka i matice. Dizne na drugoj strani su bile oštećene i ljudi su napravili kod tokara novu ali nisu skontali princip rada pa nisu uradili onaj dio koji je uronjen u ulje već samo cjevčicu u čašicu, tako da ne može uzimati ulja. Inače uzimanje ulja radi na principu kao pištolj za farbanje. Na jednu rupicu ulazi vazduh, koji dalje u cjevčici stvara podpritisak koji dalje kroz jednu bočnu cjevčicu, zaronjenu u ulje, povlači ulje i mješa ga s vazduhom. Vjerovatno se mjenjenjem nivoa ulja u čašici mjenja i doziranje ulja.
Šta mislite dali će se oštetiti pumpa ako radi ovako podmazivana s jedne strane, s tim da sam malo povećao količinu ulja koja se dozira. Pumpa ne radi mnogo, oko 25 minuta, dva puta dnevno. Dal unutra leži neka količina ulja makar u stanju mirovanja, ona koja se vrati iz cjevčica, pa da se razlije čitavom širinom lamela pumpe. Druga strana se eventualno može povremeno ručno podmazati, namicanjem kapljica na cjevčicu u toku rada. Sve ovo dok se ne nabavi odgovrajuća dizna za uzimanje ulja iz čašice.
Tine zahvaljujem, bilo je od velike pomoći.
 

dane

Član
Tu od
29 Lip 2008
Poruka
342
jel ima neko možda iskustva s hidro pulsatorima Alfa Laval i njihovim održavanjem.
 
I

isalino

Guest
HP100 ili HP102, dobri pulsatori prije svega. Pravila održavanja vrijede kao i za svaku drugi, redovan servis (čišćenje, testiranje, itd). Bitno je da pulsator morate podmazivati, uljem za pulsatore (čitaj strojnim uljem), u suprotnom će početi usporavati.
 

dane

Član
Tu od
29 Lip 2008
Poruka
342
Mislim da se radi o modelu hp 102.
Neki dan mi se dogodilo da mi se prevrnula kanta prilikom mužnje i hajde ja da to očistim i rastavim ga cijeloga ,očistim sastavim a on radi ubrzano i onda mi jedan kolega veli da je to hidro pulsator i da ga rastavim i stavim ( potopim ) u kantu s antifrizom i da u kanti sve zašarafim i ja to napravim i probam kad ono stvarno radi. Dali postoji mogućnost štelanja impulsa ili su to samo tvorničke postavke ( 65/35, 70/30, 60/40) i još jedno pitanje ako se radi o pulsatoru koji ima pulsaciju 60/40 dali za prednje sise ide 60 a za zadnje 40 ili obrnuto negdje sam naišao na taj podatak ali više ga nemogu naći.
Kod mene se trenutno nalazi 40/40
 
Posljednje uređivanje:
I

isalino

Guest
1. Antifriz oštećuje membrane
2.Ovo o čemu govoriš odnosi 70/30 65/36 60/40 su odnosi faza stiskanja i faza relaksacije (koliko je unutar 1 sec sisna guma stisnuta odnosno opuštena), faze pulsator se mogunu tvrditi opremom za testiranje
3. 40/40 ne postoji - odnosi su izraženi u %, u ovom slučaju, a mogu se izraziti i u jedinici vremena
4.Ako nešto nije OK sa pulsatorom, prepusti to ljudima koji su educiarni za takav posao.

P.S. Svaki pulsator koji se čuje i radi ne znači da je isprava.
 
Na vrh