podravec :)
Član
- Tu od
- 18 Ruj 2011
- Poruka
- 492
ako imaš jednu kravu ne spalti ti se nositi v otkupnu stanicu cijena ti bude ako si u 1. razredu do 2.9 kn i to ak ti budu dobri proteini i masti i mali mikroorganizmi i somatske stanice
sto znaci 1.razred?
Oprostite na, vama mozda banalnom pitanjima.
Kako sam pred otkazom, sva mogucnost zarade biti ce mi dobrodosla!!!
ma nis ja jos ne namjeravam sam se raspitujem.
A podatke o kravici ... ynam da je mlada..cca 1-2 godine.
detalje saljem...
Ljudi koji imaju proizvodnju od 10-15 litara dnevno od krave se sa tim netrebaju zamarat.
To je napravljeno da se obroci srede visoko proizvodnim kravama prije svega.
I za stada odnosno farme.
To je velika komplikacija za ljude koji drze malo krava,a i ima tu podosta zajebancije oko toga. Znam iz vlastitog iskustva.
Eto Vi napisete silaza kukuruza,a nigdje ne pise dali je ta silaza rađena u vostanoj ili kasnoj vostanoj zriobi ili
sjenaza lucerne-dali je pocetak cvatnje ili kraj cvatnje?
A joj ima tu puno sitnica koje PUNO znace.
Ali ako se nekome da igrati sa brojevima samo naprijed :supz:
ako proizvodiš malo mlijeka i nije te briga za obrok koji daješ kravama nikad se ni proizvodnja neče povečati isto tako ako nije izbalansiran obrok jednostavno se ne iskoriosti sav potencijal krmiva tako da ispada da bacaš hranu u grabu. Barem se tako meni čini
Meni je problem što hranim krave sjenažom i sijenom lucerne a davo sam im malo žitarica što je dovela do manjka energije u obroku što je izazivalo povečanje uree u i pad proteina u mlijeku. Ako se poveča urea na oko 40, krave ne ostaju bređe (što se meni dešava) i sve to uzrokuje ishrana. Tako kad sve skupa sagledam čini mi se da je dosta bitno barem približno pokušati izbalansirati obrok jer to malo truda uloženo uštedi puuuno kunička.