Petretic549
Dobro znana faca
- Tu od
- 19 Lis 2011
- Poruka
- 1,455
Imam pitanje zašto za balirku trebaju bit dva izvoda hidraulike?
Kod mene je jednosmjerni i na vratima i na pickup-u.
New Holland 544
Upravo tako, vrata cilindri ih otvore i sama se spuštaju. Komora je fiksna.
Imaju dvije kao kuke (svaka s jedne strane vrata) ispod cilindra koje dođu iza vrata kad se zatvore tako da se vrata ne mogu otvorit dok ne pokreneš klip. Kada klip krene onda se prvo te kuke spuste i onda se vrata krenu otvarat.
Za balu mi javlja preko računala, a to je riješeno s nekom vrstom "potenciometra" sa svake strane preše. Ima ukupno 4 kom. Dva služe da pokazuju koliko je bala sa svake strane ispunjena, a druga dva služe za tvrdoću bale.
Dosta dobro smišljeno (puno bolje nek na mojoj claas-arobale) koja ima vrata na dvosmjerne cilindre i kad baliram sa fendtom 611 otvara se kad je bala puna ! sa manjim traktorom (70-80 ks) ide normalno pa se prije traktor guši nego balirka otvara! Pozdrav !
Dosta dobro smišljeno (puno bolje nek na mojoj claas-arobale) koja ima vrata na dvosmjerne cilindre i kad baliram sa fendtom 611 otvara se kad je bala puna ! sa manjim traktorom (70-80 ks) ide normalno pa se prije traktor guši nego balirka otvara! Pozdrav !
Kod mene su dva crijeva, jedan izlaza iz traktora i povrat u traktor... Ovisi kakva je balirka...
Znači ti imaš razvodnik na balirci (koji ti je prilikom baliranja negdje pri ruci) s kojim upravljaš svim njenim operacijama, traktor joj samo daje ulje i prima povrat, sve jasno ko dan.:mrgreen:
Kod tebe je tzv. hidraulično zaključavanje dok je kod ove sa kukama mehaničko zaključavanje komore.
Ovo što ti otvara komoru kad nabija balu može biti da su gumice na klipu loše pa propuštaju ili je čak do razvodnika hidraulike na traktoru. Inače da je sve ispravno nebi se komora smjela otvarati.