• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

R

Ratarko

Guest
Ajde ajde možeš ti i bolji traktor imati , vidim neku mečku u dvorištu :D 8)

B

brzi0106

Guest
a mogo bi al se vracamo na ukucane :evil: , to mi mama vozi, a za to smo zasluzni pokojni mi djed i ja, a ja se vozim u skodi....
(kako kaze moj jako dobar frend- mala moja, golf je u modi ja se vozim u novoj skodi...) reko sam da cu prodat auto da kupim MF pa je skoro u nesvjest pala... :D :wink:

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
gume su marke REKORd,jel da?
ali jako loše izgleda taj ferac....

B

brzi0106

Guest
abrkili
Da gume su rekordove, traktor je 66 god, a u mojoj je obitelji preko 30 god, i nikad nije nista dirano kaj se limarije tice, a i motor nije nikad popravljan, jedino one stvari koje se moraju promjenit(filteri, ulje, crijeva...) nebi vjerovo al taj traktor ima preko 12000 rs, i ovu zimu cu ga uredit pa ce bit ko novi. inace je jako uscuvan kaj se motora tice. iznenadili bi se sta je u stanju taj mali napravit...

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
traktor ima 66 godina???
nemoguče,možda je '66. proizveden...

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
aha, u redu onda... :wink: ja kriv..
nisam ni znao da su se več tada proizvodili imt-ovi?možda su tada i krenuli proizvoditi,baš me živo zanima koji su im bili prvi modeli??
bobo nadam se da ti to znaš... :wink:

B

brzi0106

Guest
hahaha, nije to IMT, to je Massey Ferguson, 135, a naljepnice je moj pokojni djed zaljepio jer je bio "pust na haubi". ak malo bolje pogledas vidjet ces da ima znak od
Obrisan neispravan link.
:D :D :D :D :D

B

Bobo

Guest
Prvi modeli su bili 533 i 558 to se uci u osnovnoj skoli ;) Ti traktori se u narodu jos zovu "Englezeri". Prvi 533 su imali oko 42KS, a MISLIM da su neki imali i 4 brzine.

To su traktori koji su radjeni jos pod MF licencom. Neki govore da je 558 prvi "pravi" IMT traktor, a da je samo 533 pod licnecom... Ljudi svasta pricaju.

Koliko ja znam, Prvi samostalni IMT traktor je 539 koji se poceo proizvoditi 1981.g. Ostali su licence...

Bar po mom skromnom "znanju"...

Od kad proizvode traktore nemam pojma, mogu se napravit pametan pa pogledati na Obrisan neispravan link. ali necu. Lijen sam...

@brzi: Taj traktor ili ima samo MF haubu, ili ima IMT motor... Hauba je tamo rezana da stane auspuh, a cisto sumnjam da je to tako original... Tu nesto ne stima...

B

brzi0106

Guest
To ti je mf, pa znam kaj je kad je moj, a to kaj je odrezano je radi auspuha... i da ti jos neke velim-ti traktori imaju kontra struju, zapravo + ide na sasiju... dok na svim ostalim ide - kuzis

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
e dobro bobo hvala ti...
ma ti prvi 533 su strašno kvalitetni...
ovaj moj ima mjenjač kao novi ,ni truna oruniti zupčanici...
dok je na 539 to več druga priča...

B

Bobo

Guest
Ma mijenjaci su svi na isti princip, samo sto su prije traktori radjeni da traju, a sada da traju 5 godina. U IMT prirucniku lijepo pise da je prosjecno trajanje njihovog traktora 8 godina...

Sto se struje tice, to ti nema skoro nikakve veze... Ako na 539 naopako okrenes akumulator, svijetla ce raditi, ali kad ga krenes paliti, anlaser ce se vrtiti u krivom smijeru...

B

brzi0106

Guest
pa naravno da ce se vrtit u krivom smjeru, a zanimljivo je da se na mf nece- ja sam ga bil prosle god krivo stavil dok sam kupil novi akumulator i sve je radilo normalno osim kaj nije punil akumulator nego ga je praznil... nisam mogo vjerovat....

B

branko

Guest
sto se tice krivog okretanja akumulatora sve ce raditi ok (na starim traktorima naravno) osim ako se ne koristi alternator tada dolazi do probijanja ispravljackog mosta (greatza). inace tu soluciju plusa na masi imaju i neki stariji ursusi 335.

B

Bobo

Guest
Tako je! Onaj moj susjed na ursusu 335 ima tako rijesenu struju.

B

brzi0106

Guest
a i ta solucija je puno bolja jer ne dolazi do statickog elektriciteta... neznam zakaj su stavili minus na sasiju

R

Ratarko

Guest
Kabina na IMT 539 mi je malo čudna , da li je to original ili od nekog drugog traktora ?
Zetor je pravo dobar , vidi se da ima još dosta života u njemu .
Koje su godine proizvedeni i koliko imaju radni sati ?

Č

Čugi

Guest
Ja sam imao baš sreče sa tim traktorima. Zetor je '81 god, ja sam ga uzeo 2002 god i imao je 1150 rs, i tada je prvi put ušao u njivu, do tada (21 god) čovek je sa njim samo prevlačio prikolicu sa košnicama za pčele :D , sada ima 2990 rs. Takođe sam imao i 560 u solidnom stanju (83god 7000 rs) ali sam ga prodao posle raspada onog ortakluka i uzeo sam prošle godine ovog 539 sa 3000 rs '83 god, (sada ima 3600 rs), kojeg je vozio jedan moj komšija i sa njim godinama radio samo 5 jutara. Inače bio je bez kabine, a ja sam mu ovu kabinu nabacio. Čovek koji mi je prodao (u Rumi na vašaru), radi sa kabinama i kaže da je od 533-539, mada je i meni malo čudna, još nisam negde video takvu, malo je šira od uobičajenih, mada je sela kao fabrička.

Najnoviji postovi

Na vrh