• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
e pa čuj,najbitinije od svega ti je da traktor ima korpu za dvostepeno kvačilo...mi smo imali sreču,pa je tako i bilo...a uz to moraš imati onu osovinu mijenjača šuplju,tako da kroz nju ide osovina koja pogoni kardansko vratilo...to ti je uglavnom to...nas je to dosta izašlo jer smo mijenjali i lamelu,piksirali prednji trap,mijenjali brtve na glavi i još toga...uglavnom smo sve dijelove našli polovne kod ljudi koji se bave tim stvarima...

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Bobo kaže:
Ides dosta plitko tu... toliko mozes i sa 2 braznim 10" orati...

Ja imam 16" plug samo za oranje 50 cm duboko za sadnju vocnjaka...
Ove godine cu i stabljike duhana s njim zaoravati, ako ne nadjem kakav povoljan malcer...

Abrkili , to ja zovem oranje
Sa malim traktorom po grbavoj njivi , zamalo si ispao iz traktora u jednom trenu , hehe
e ma ono to je bilo plitko zaoravanje stajskoga gnoja...a što se tiče oranja kod mene,to nije nikakav problem sa fercom,jer zemlja je vrlo lagana,tzv.prahulja...a jedino što je njiva malo grbava... :)al' tu mi je vjerojatno ispala lova,htjeo sam se ubiti... :( baš ovih dana tu trebam sijati DTS,pa se nadam da če dobro uroditi kad je prihranjena novčanicama...

R

Ratarko

Guest
Evo moja dva traktora poziraju za slikanje.
Ford je netom opran a MF upravo zamazan .

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

B

bojance

Guest
Daj malo slike iz unutrasnjosti MF.
Deluju priblizno iste velicine a MF je duplo jaci. Ja sam ocekivao da bude puno veci. Ili je mozda Ford bas veliki traktor

R

Ratarko

Guest
krx pozega kaže:
Bogami još če ovaj tvoj Ford sarant tog maseja... :wink:

Ma Ford je strvina , širi je od ceste , na silosu u Brodu stružem gumama sa obje strane rampe za iskipavanje , jedva jedvice se uvučem uz pomoč dva radnika silosa .

Moram ti čestitati i tvoji strojevi izgledaju dobro .
Da li su i prikolice tvoje ili si ih iznajmio ?
Å to ste vi tu radili , vidim da je repica pokošena , jeste ju vi vozili ili se radi o nečemu drugom ?
Onaj hladnjak ispod Zmajevke mi je upao u oko , jel bilo piva ?

K

krx pozega

Guest
Eeeee..bilo vruče te godine..znao sam da češ me pitati za zmajevku, nije moja al nema je takve naširoko ma kao nova..jedan djed je drži kao kap vode na dlanu..uljana repica taman površena(oko10ha je bilo te godine)
Roberte bit če moja :wink: :) :D

R

Ratarko

Guest
bojance kaže:
Daj malo slike iz unutrasnjosti MF.
Deluju priblizno iste velicine a MF je duplo jaci. Ja sam ocekivao da bude puno veci. Ili je mozda Ford bas veliki traktor

Sada si me totalno zbunio .
Ford ima 240 KS a MF 190 KS .
Imam slike iz unutrašnjosti MF-a ali neču ništa objašnjavati o dugmičima jel tome nebi bilo kraja , svako dugme ima i funkciju i podfunkciju . Samo ču staviti slike a vi pitajte ako baš nije jasno ali manje više je sve napisano na dugmičima ili pokraj .

B

bojance

Guest
Aha OK ja sam mislio da ford ima 90 ks pa zato mi je bilo cudno sto je onako veliki.
Ajde stavi slike a nemoras da objasnjavas nego cisto da vidimo.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ratarko, koliko ima kg MF a koliko Ford?
Ja na tvojem mjestu nebi prodao Forda!

R

Ratarko

Guest
mario kaže:
Ratarko, koliko ima kg MF a koliko Ford?
Ja na tvojem mjestu nebi prodao Forda!

MF točno 7.000 kg , Ford nešto više od 8.5 tona.
Nismo ni mi kuči odlučili što ide na bubanj ili RX-i ili Ford .

B

Bobo

Guest
Sto se bubnja tice, svakako bi se trebao rijesiti jednog RX-a... Steta je forda, covjece. Zvijer je to svoje vrste!

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ja mislim da bi trebalo zakačit jedan za drugog,pa da vidimo koji bi kojeg odvuko... :lol: :D :lol:

B

brzi0106

Guest
znam da se sad ove slike mozda ne uklapaju u ovu temu, al da vam ja pokazem svoje skromne strojeve
Obrisan neispravan link.
to je moj 542 i vidi se utovarivac za gnoj, berac, samoutovarna prikolica za sjeno...
Obrisan neispravan link.
pilana
Obrisan neispravan link.
a ovo je prikolica koju najvise koristim u godini, i s kojom radim oko 300 rs u god
Obrisan neispravan link.
i ovo je slika sa cjelokupnm planom, ako kog slucajno zanima nesto u vezi mog posla, moze slobodno pitat, i imam jos par strojeva al ih nisam htjel stavit, i imam jos ferkica 35, koji je u garazi kojeg cu jos slikat i poslat

Najnoviji postovi

Na vrh