• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

M

Mister x

Guest
Tu di sam kupio traktor faca ima tomicu sa blatobranima i haubom od inoxa poliranog, da to vidite srce bi vam stalo, i stavio je znak od jaguara na haubu. Traktor tuning :p

B

bojance

Guest
Ja mislim da su TAFE traktori prilicno bolji od IMT. Jedino sto za IMT imamo delove na svakom cosku.

B

Bobo

Guest
Ne znam bas da se s ovim slazem, posto sam imao prilike vidjet i tafe 42DI i tafe 45DV, tako da mi je IMT ipak bio bolji izbor...

Mozda je tafe 45 DV malo glomazniji od 549DV (vece gume, veci traktor opcenito), no kad sam u njega sjeo, nije IMT-u ni do koljena... Mislim da nema grijanje kao opciju, kabina je orasje ona klimava sto za pol godine prolupa, pedala od desne kocnice struze po blatobranu, jer kabina nije za taj traktor, satovi nepregledni, mali... Ne znam sto bih vise rekao da brani tafe u usporedbi s IMT-om...

Tafe 42DI je pak isti ko i 539, samo sto ima nozni gas u serijskoj opremi, te emajlirani auspuh...

Za TAFE je jedan OGROMAN plus sto daju good year gume kao prvu ugradnju, dok su na IMT-u neke koje su tamo, toliko da ga ne dobijes na felgama...

Sto se dijelova tice, IMT i TAFE su kompatibilni, tako da dijelovi s jednog pasu na drugi...

B

bajki

Guest
.

Moj ima zglob u sredini iako ima i verzija koji imaju skretanje preko prednjeg trapa.
Ima hidraulični volan, blokadu prednjeg diferncijala.
Motor Lombardini, 2 cilindra 30 KS, nepoderivo. Vuče plug dvije brazde (2x10") i malčer Ino TFZ 130cm. Zvijer od stroja za vinograd i vrtove. Ne treba puno prostora za okretanje.

J

Jadranko

Guest
Bajki

tko proizvodi tomu vinkovic jel on made in HR ili je izvana negdje?
i gdje se moze traktor kupit imas link mozda??

J

Jadranko

Guest
ej kako je skup taj traktor to nije normalno. 70.950 kuna sa servom..
a novi imt 539 kosta 71.000kn. sa kabinom i kompresorom !!!!!
pa jebo te kako je skup..

Mario hvala za link

B

bojance

Guest
Bobo samo neki delovi od TAFE traktora pasu na IMT 539. Naime in ima menjac sa cetiri brzine a motor je totalno drugaciji. Direktno ubrizgavanje pa samim tim druga glava zatim druga pumpa visokog pritiska itd. Znam da jedino delovi od diferencijla odgovaraju.

B

Bobo

Guest
Blok motora odgovara, pa samim time i radilica, klipovi, lezajevi, karike, klipnjace...

Sto se mjenjaca tice, ajd mi reci koliko cesto imas ikakav kvar na mijenjacu? Ako je nesto na prijenosu, ili poluosovina, ili bocni reduktor, ili spojnicka osovina, u rjetkom slucaju konusno/tanjurasti par, ali zupcanici u mjenjacu, jako jako tesko...

Sto se glave tice, ista stvar: Kad je na glavi ikad ista oslo (meni je jedino smrznula voda jednom i glava napukla, povarena je i nema nikakvih problema...

B

bojance

Guest
Bobo Tafe ima motor koji je pun dizel pa samim tim nema iste klipove kao 539. Mozda su mu klipovi kao 549 ali kao 539 nisu sigurno jer klip kod punog dizela ima odozgo rupu koja je komora za sagorevanje a 539 ima komore u glavi motora no to je druga prica. Takodje i ostalo u motoru nije isto jer za pun dizel idu jaci lezajevi, radilica, drugciji ventili, bregasta itd. To sto tvoj 549 ima iste lezajeve i radilicu kao 539 je zato sto su u rakovici promenili samo klipove i glavu motora i dobili pun dizel. Sumnjam da su tako i indijci uradili.
Prema tome razlike ima poprilicno.

B

Bobo

Guest
Pazi, nisam nigdje napisao da moraju ici dijelovi sa 539...

Napisao sam da IMT dijelovi pasu na TAFE i obrnuto...

B

bojance

Guest
A pumpa visokog pritiska sta ce mo sa njom posto i ona ne odgovara.

B

Bobo

Guest
Takodjer pise VECINA dijelova pase...

Ali moji argumenti su isti kao i za mjenjac: Koliko cesto imas problema sa PVP? Ja u svojih 26 godina na 539 nikad problema, nit itko iz okolnih sela nije problema imao...

B

bojance

Guest
Dobro odustajem ?
Vecina odgovara OK. A ostali nije valjda da traktor moze bez odredjenih delova da radi. I sta ako se ipak nekad nesto pokvari..
Dobro salim se pa ima i indijskih delova kod nas da se kupe tako da nema problema...

B

bajki

Guest
.

Jadranko, Tomo Vinkovič je hrvatski proizvod, osim motora (lombardini - pino bolje od nekih starijih modela koji su imali Slavija motore - Češka). Tvornicu je preuzela tvornica namještaja Prima, ali su zadržali proizvodnju. Skup je dosta, ali je još puno jefitniji od Goldonija ili Agromehanikinog traktora. Ako ti treba nešto tako manje, nemaš puno biranja. Ja s njime u vinogradu mogu puno bliže doči sa strojem do panja nego sa 539, jer je traktor puno niži i sve je preglednije.

R

Ratarko

Guest
Imaš i svoj samohodni silo kombajn ?
Jal ideš sa njim u uslugu ili samo za sebe , koliki motor ima ta mrcina ?
Fendt je zakon , jel se kvario ?

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Koliko litara ima cisterna? Da li Fendt ima Deutz motor? Kako si zadovoljan s njim?

Najnoviji postovi

Na vrh