• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

R

robert

Guest
na rasipacu imama dva rotora,ne mogu okretat lopatice,ne dobijem nista,ovo za promjenu crijeva od ulja nisam siguran da ista mogu,pogledat cu...jednom sam ga zakopcao naprijed i natovario sa 1200kg mjesanca i vidim da ne baca dobro,pa sam ga sam morao otkacit i ponovo zakacit za zadnji kraj,a vec sam bio na njivi,ja sam pa sam se mucio sat i po vremena,jer mi se jos i prevrnio..poludio sam....

R

robert

Guest
kad sam uzimao traktor htjeo sam uzeti i suspenziju prednje osovine,al onda nebi imao kardan,pa sam odabrao kardan,mislim da se kod cvx-a i cs-a moze naruciti i sa suspenzijom i sa prednjim kardanom....al nisam 100% siguran...

R

Ratarko

Guest
Ok , razmijem ali zašto bi radio sa rasipačem naprijed nqa traktoru ?
Nije zafrkancija , ozbiljno me zanima .

B

Bobo

Guest
Pa do njive ga nosi na prednjem hidrauliku, i kad dodjes na njivu otkopcas prikolicu na uvratini i prekopcas rasipac iza i to je to...

Malo vise posla, ali tako mozes radit, naravno, do njive ga vozis praznog, da ti ga je lakse prekopcavati...

R

robert

Guest
tako cu izgubit citav dan...ne isplati se.ajd idem za zupanju na savjetovanje o repi.cujemo se kasnije

R

Ratarko

Guest
Ideš i ti , ja sam poslao svog glavnog izaslanika za odnose sa javnošču - mog oca :D

R

robert

Guest
ratarko vidio sam ti starog,pa nasi starci se znaju...mi smo bili kao progranici kod bake mare u beravci...

R

Ratarko

Guest
Pa baš mi je otac pričao , još ja gledam slike onog tvoga rusa traktora i nešta mi poznat , bio je parkiran kod bake odozada :D

Znam ti i ja oca , tebe ako sam i vidio ne sječam se ali tvoj otac i ja smo zajedno kultivirali kukuruze u Beravcima prije jedno 15 godina , pitaj ga jeli pamti to ?
Ima i jedna anegdota oko toga dok smo kultivirali kukuruz ...
Kako sam ja onda imao oko 17 godina i bio sam naravno najpametniji na svijetu tvoj otac ( Marinko ) mi je rekao da smanjim malo gnojivo jel neču imati za cijelu njivu ako tako nastavim a ja umjesto da smanjim ja povečam , gleda tvoj stari i kaže mi da sam povečao a ne smanjio a ja kao ono ma neznaš ti samo ja znam kako moj kultivator radi ... Odem ja tako i za dva kruga na njivi potrošim sve gnojivo , joj sramote a več je išlo previše a ja još povečao :lol: , koji glupson sam bio 8)
Bilo kako bilo ostatak njive je išao bez gnojiva i opet dobro 8)

Eto pozdravi oca sa moje strane i sad mi je žao što nisam išao u Županju a jos se mislim da bi bilo dobro možda nekoga vidim koga dugo nisam vidio .
Daj mi reci jeste li barem čuli nešto pametno tamo ?

R

robert

Guest
je.to ti je stari morski vuk(al u poljoprivredi),ni vrag sam ga ne bi presao kad je u pitanju poljoprivreda,cesto se svadjamo,al sto se tice znanja skidam mu kapu,apsolutno sve zna....jos nisam upoznao nekog da ima toliko znanje....a i citav je zivot proveo na ekonomijama,njivama i kojekuda..
ma nista pametno,isto kao i svake godine,ne treba gnojiti sa previse dusika itd...karbokalka di treba,dati da se napravi uzorak tla itd...

R

robert

Guest
fen 615 lsa 185ks nekad bio,sad je 170ks(promjenjen motor)
Obrisan neispravan link.

Najnoviji postovi

Na vrh