• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

R

Ratarko

Guest
Ooooj , koliko ti bunker puniš , jel ga uvijek tako prepunjavaš ?
Vidim imaš dvije Zmajevke prikolice ( sajlašice ) kako si sa njima zadovoljan ?
Zemlja vam je definitivno duplo bolja za obradu od naše ...
Koliko si ono rekao da hektara obrađuješ , je li ti Case glavni traktor na imanju ? Jel imaš krave , svinje ili nešta treče ?

R

robert

Guest
to u bunkeru je bila zadnja repa prosle sezone,zato sam ga malo vise napunio istresao u prikolice i otiso kuc oprat stroj.sajlasice su zakon,samo morat cu im neke stranice radit...zadovoljan?..steta sto se nove neprave,odma bih ih uzeo...od zivotinja imam 20 kokosi i jednog pijetla..ha ha :lol: 70ha radim,case je glavni.mislim da cu ove godine dizat plastenike,pa zasad necu uzimat nikakve strojeve,barem ne ovo ljeto.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Robet , stavio sam ja sliku umjesto tebe!

Kako si zadovoljan s Case-om?
Obrisan neispravan link.

R

Ratarko

Guest
Misliš zbog onoga kvadratnog lima ( zaštite ) i meni se isto čini da ima...

B

Bobo

Guest
Da, zbog lima... da je zuta plastika, kardan bi se vidio, ali posto je podloga iste boje kao i kardan, ne vidi se odavde jel ima ili nema, ali ja mislim da ima... Pa ne bi bez veze stavljali zastitu...

J

Jadranko

Guest
pa naravno da ima ,jer ako ima prednju hidrauliku onda je vjerojatno
racunato sa tim da bi trebo i neki kardan imat da pogoni nekakav stroj..
ima 100%

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Jadranko, na nekim traktorima možeš odabrati s kardanom ili bez kardana!

R

Ratarko

Guest
Jadranko , nije pravilo da ima oboje ali da je bolje da ima to stoji , moj Ford nema prednji kardan a vidio sam još takvih traktora , zato sam i pitao da ne špekuliram o svim tim detaljima i mogučnostima samo nam se gazda traktora nije još javio ...

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Na traktorima iz SDF možeš birati sa kardanom ili bez njega!

J

Jadranko

Guest
pa ne kontam tko ne bi uzeo kardan?..
kakva je to glupa opcija da mozes birati bez kardana,,eh svasta...

R

Ratarko

Guest
Hehe , sve je moguče , da li znaš da se recimo JD serije 8000 , 00 , 10 , 20 a za ovaj najnoviji serije 30 neznam NE mogu niti naručiti sa prednjim kardanom , samo prednji hidraulik , a koja traktorčina . Osmica se proizvodi od `94 odprilike i nema niti opciju prednji kardan.

B

Bobo

Guest
A ako ti treba traktor s prednjim akrdanom, napravis si kardan za sat vremena...

Nije hidromotor izmisljen bez veze ;)

Ovaj sto je nedavno deutz-a kupio, rekao je da ce si napravit sistem sa didromotorom i da ce imat malcer ispred, da moze lijepo stabljike od duhana izmalcirat da se s njima vise ne muci...

Ja sam mu rekao da je jednostavnije da si uzme malcer koji se naprijed kopca, i da ga zakopca iza i da ide u rikverc, no on kaze da mu je lakse stavljat hidromotor ispred i hidraulicni cilindar koji ce dizat/spustat malcer...

ima nas svakakvih budala, ljudi moji...

R

Ratarko

Guest
Da to je ok , tako su to uostalom i riješavali kod JD osmica ako im je bilo potrebno . Bio sam si pronašao za Forda prednji hidro motor za krdan ali ga nisam kupio . Frend na svom NH ima upravo tako riješen prednji kardan i radi zadovoljavajuče , nije kao original tvorničko riješenje ali služi.

R

robert

Guest
sad sam dosao kuci,pa cu vam odgovorit,ima prednji kardan 540 okretaja,hvala mario.ubaci jos neke slike ako hoces,kad sam ja smotan.ne mogu naprijed zakacit rasipac,jer se okrece suprotno od zadnjeg kardana.sa traktorom sam zadovoljan al servis je jako los.

R

robert

Guest
to na slici je bio utovar zadnje repe prosle sezone.prosjek po ha je bilo 7 vagone ciste i 17% digestije

R

Ratarko

Guest
Robert , zašto naprijed rasipač - što bi onda nazad stavio , neki drugi stroj , prskalicu ?

B

Bobo

Guest
Pa kardan je isto rijesen preko hidromotora i na tom traktoru. Samo zamijenis mijesta crijevima (ako je fizicki moguce) i stvar rijesena. Drugi nacin je da jednostavno okrenes lopatice na rasipacu, tako da razbacuju u zeljenom smijeru, ili cak da se kpi rasipac koji je zamisljen da se kopca naprijed...

Ovo s lopaticama je najjednostavnije, ali ako radis sa priklljuccima koji se kopcaju nazad, ovo sa okretanjem dovoda-odvoda ulja je rijesenje tvojeg problema...

Najnoviji postovi

Na vrh