• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Re: Tonxy

ja sam mjerio deutza i moj skoro ide 60km/h............po tvome bobo............ :D :D :D :D :D :D :blackeye :blackeye :blackeye :blackeye :blackeye :blackeye :blackeye :blackeye

B

Bobo

Guest

Jooj, imat cu i ovog ljeta dosta transporta s traktorom, i kad naletim na policiju, zamilit cu ih da mi izmjere brzinu, Ne bi bilo ni prvi ni zadnji puta da "pucaju" laserom u traktor...

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Bobo kaže:
E, ZJ, nemoj me ljutiti...

Onda onu sliku gdje ROKI-jev RUS ide 55, treba takodjer objseiti macku o rep... kako sa sigurnoscu mozes znati da onaj u autu nije isao brze od onog u traktoru...

I FYI: Lada vrlo precizno mjeri brzinu, i policijski radar je to dokazao... Ako i dalje ne vjerujete, dodjite da se provozamo, pa cemo vidjeti sto ne ide i koliko to "ne ide"...

Objesi ti macku o rep sto god hoces, ja znam da 549 ide SIGURNIH 40Km/h...
Moj Deutz ide 40 km/h, baš kad ga do kraja stisnem 45 km/h i ostavlja sve imt-e i Torpedo adriatike k'o od šale.
Ovo što si ti izmjerio s autom možeš objesiti mačku o rep, kako ti je ZJ napisao.
I nema veze što Lada ili Škoda ima precizan mjerač, kad sam se i ja vozio s autom Audi-jem za Adriaticom i isto je 40 km/h pokazivalo, jer auti imaju složeno da pokazuju 10 km/h više nego nego što je stvarna brzina.
I pogledaj si na satu u IMT-u , piše ti brzina kretanja za svaki stupanj prijenosa, tamo na drugoj polovici od okretaja, tj. tamo gdje su ti one crvane crte.
@Tonxy Moj TD 48 ide 30 km/h na 2400o/min, a tako i 549

T

Tonxy

Guest

e vidis ovo nisam znao!! to da auti pokazuju 10 km/h vise!!! :shock:

onda torpedo,moj, ide 30-35 km/h!!! :oops: :cry:

ali budem jos vidio!!
;) ;) pozz

B

Bobo

Guest

Naprotiv, gospodo draga...

Standard kaze da pokazivaci na osobnom automobilu moraju biti bazdareni na 3 mjesta do brzine od 80km/h, tako da su SVI auti do 80km/h tocni sa jako jako malo odstupanja.

Ako na autu koji standardno ima 13" kotace ,stavite 15" onda vam pokazivac brzine ne znaci ama bas nista...

Mercedes po cijeloj skali bazdari svoje satove na 12 mijesta, tako da je on jedan od preciznijih, ali svi sad vise manje bazdare tocno u par postotaka...

Mopedi, pak, zbog sigurnosti svojih vozaca pokazuju i 20km/h vise, nego sto stvarno idu, kako bi klinac od 16 god dobio dojam da na skuteru od 50ccm ide 120km/h...

Kako sam i rekao, kad budem nekud isao i vidim policiju s laserom, stat cu i lijepo ih zamolizi da mi izmjere brzinu...

kako onda svi vjeruju ljudima na rijec da ruski traktori idu 50 i vise km/h, ako se otvpore na pumpi? a takodjer autom mjereno, kao sto je ROKI-jevom rusu mjereno...

ROKI, sorry kolega, ali tvoj rus ide jednako brzo ko tvoj 549... Tako ovi bar pisu, jer auto pokazuje vise nego sto ide...

T

Tonxy

Guest

hehe :mrgreen: :mrgreen: evo vam sad svima dovoljno cvrstih dokaza!! :blackeye :mrgreen:

sad mislim da ste sve rijesili sa brzinom traktora!! :roll: ;)
bas me zanimaju komentari na ovo bobino! :mrgreen:
pozz

T

Tonxy

Guest

pa u redu je, ja se slazem sa tobom!! ali sta ce drugi reci!

R

ROKI

Guest

549 je otvoren na 2250 o/min. što je normalno, što znači tvornički. A rus je otvoren 1800 o/min. što je također tvornički i na tim okretajima ide 50 km/h. To što si ti svog otvorio (ili netko drugi) na 2500 o/min. to nije više to.

Z

zrine892

Guest

ako je njegov otvoren na 2500...nema frke..otvorimo mi rusa na 2500...:) :) pa onda neka netko mjeri autom...

B

Bobo

Guest

@ROKI: Nitko mog nije dirao, vec kad se razradio, isli smo ga malo "stisnuti" i provozao sam se i kazaljka uredno dodje na oznaku 2500... Tako ga vozimo samo kad je prijeko potrebno, i kad mjerimo brzinu :blackeye

Inace, 549 treba biti ogranicen na 2400 okretaja, sto i je, a 2250 sto ti govoris, tu je najiskoristiviji, i pri 2250 imas 720 okretaja kardana...

A kako ces mi dokazati 100% da tvoj rus ide 50km/h na 1800 okretaja motora? Ako si mjerio autom, samo da znas da auti pokazuju vise, i da ti to ne vrijedi. Tako bar DF&T kaze... I to mozes objesiti macku o rep...

549 ide 40 i to je cinjenica, ili kako ti kazes 38 (u biti isti klinac), a ako si rusa mjerio autom, znaci da mozes oduzet 10km/h i opet si na istom... dakle, ako se ravnamo prema DF&T onda ti i 549 i rus idu jednako brzo, sto nema apsolutno nikakve logike...

I dalje tvrdim da auti mjere tocno...

K

krx pozega

Guest

Bobo brzina automobila nema nikakve veze sa veličinom točkova na istom...to je sigurno, manje je sigurno ako i ne da imt ijedan što ga ja znam ide preko 40 pa i četrdeset......rus 952 ide i 60...i to je izmjereno bez čačkanja po pumpi...
...moj mf ide 45 ako je vjerovat satu a prepiša moja oba dva imt-a i ovog manjeg 540 sa fiatovim motorom koji je brži od svakog ferca i svih imt-ova do 80ks...i to je provjereno više puta...tako da ono...
po mome svi su auti točni u 5km...evo moj stari golf I je točan u kilometar...vjeruj mi sto puta provjereno :blackeye :mrgreen:

M

marko_18

Guest

a ok0o čega se vi raspravljate: čiji je traktor brži, ko mala deca ste.... :D :D :D :D
kolko ja zanam nije važna brzina traktora nego njegova učinkovitost..... ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

I

Ivan_MF

Guest

hm ... marko .... a nebi se pohvalil kolko smo izmjerili da tvoj ford ide ? :D ;)

T

Tonxy

Guest

slazem se potpuno sa markom!!
ucinkovitost je bitna!! ;) ;)

bravo marko!! :lol:
pozz

B

Bobo

Guest

krx pozega kaže:
Bobo brzina automobila nema nikakve veze sa veličinom točkova na istom...to je sigurno, manje je sigurno ako i ne da imt ijedan što ga ja znam ide preko 40 pa i četrdeset......rus 952 ide i 60...i to je izmjereno bez čačkanja po pumpi...
...moj mf ide 45 ako je vjerovat satu a prepiša moja oba dva imt-a i ovog manjeg 540 sa fiatovim motorom koji je brži od svakog ferca i svih imt-ova do 80ks...i to je provjereno više puta...tako da ono...
po mome svi su auti točni u 5km...evo moj stari golf I je točan u kilometar...vjeruj mi sto puta provjereno :blackeye :mrgreen:

Ovako, koliko si siguran da velicina tockova nema veze s onom brzinom koju sat pokazuje? tesko ti je to izmjeriti, ali jos uvijek moguce, i ima itekakve veze ;)

Sto se traktora tice, u svako doba dana ja s 549 stajem na crtu s tvojim 540, a sa 565 pogotovo... nema 3-brzinac sta traziti s 5 brzincem na asfaltu. Razmisli malo... MF je druga pjesma i grijeh je IMT s njim uopce usporedjivati ;) 8)

I ako si rusa mjerio autom, citiram, "To mozes objesiti macku o rep..."

K

krx pozega

Guest

Bobo...Bobo...nemam ja šta kome kačit na rep..ja mogu samo posolit.. ;)

...automobilu je pužnica na mjenjaču..uglavnom...tako da dimenzije točkova nemaju nikakve veze sa brzinom na satu naravno..jeb... miša...nemoj biti tvrdoglav...ima mi stric uz tog ruju baš i 549 to kako se ti sad igraš i zanimljivo ti je to sa brzinama to sam ja mjerio sa 15 godina...a što se tiče tvojih pet brzina to ti okači mačku o rep i taj mjenjač je najveći šrot što imt može ponuditi makar oni stari...u ove nove ne ulazim polusinhronizirane ili kakve već...em zuji em se rasipa em nema pravi omjer koliko god ima dve brzine više nikako ga pogodit...ja to goivorim iz svog iskustva a ne da sam čuo što je najbitnije..nebih se svađao...znaš

B

Bobo

Guest

Krx, isti klinac, il se tockovi vrtili sporije, ili mjenjac, ali brzina se povecava ( u slucaju vecih tockova pogonskih)

A IMT cu ti dati da provozas, pa ces sam prosuditi, jel sta zuji, ili se kida...

Z

zrine892

Guest

marko_18 kaže:
a ok0o čega se vi raspravljate: čiji je traktor brži, ko mala deca ste.... :D :D :D :D
kolko ja zanam nije važna brzina traktora nego njegova učinkovitost..... ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
ako nisi znao da je ucinak te brzine da traktor sto prije dođe na odredeno mjesto... :mrgreen: :mrgreen:

J

james bond

Guest
jos nisi odgovorio sto je bilo s MS-om ako kazes sta mu je kupit cu ga :!: :!:

Najnoviji postovi

Na vrh