• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

R

Ratarko

Guest
Bobo nikada nismo spominjali brzinu moga Masseya u tome kontekstu sa GPS-om ili automobilom .
Rekao sam da mi Massey ide 53 km/h . Toliko piše na njegovom satu .
Nikada nisam tu brzinu provjeravao sa automobilom ili GPS-om ali sutra hoću pa ti javim rezultate .

B

Bobo

Guest
zar nisi pricao da si GPS-om mjerio brzinu traktora, kad je bio na 40km/h "zakljucan" ?

Ajde, pa mi javi sto izmjeris, jer me bas zanima...

Dakle, MF najbrze sto moze, i koliko GPS pokazuje, i onda tu istu brzinu postigni automobilom, i gledaj koliko GPS pokazuje, a koliko auto...

R

Ratarko

Guest
krx pozega kaže:
Ratarko a tebi su skinuli onda "blokadu" na mf... :?:

Da .
Još da mi skinu i onu koja ga limitira da ide 53 km/h na 1700 okretaja i evo me u Kutini po gnojivo :blackeye

R

ROKI

Guest
Sutra ja idem sa Rusom ispred Ratarka i MF-a pa da vidimo kolko Rus ide. 8) Ako me uopće Ratarko stigne sa MF-om. :mrgreen: :blackeye

S

seljaček

Guest
Neznam kako ko ali moj agrofarm pokazuje 39,7km/h a čivjek koj se vozio iza mene sa novom vektrom kaže da je brzina bila oko 50km/h isto mi je rekao i čovijek sa golfom II pa mi je malo čudno da baš svi auti "varaju" točno 10 km/h a koliko vidim na forumu kod svih "mjerenja" razlika je 10 km/h :scratch :scratch :scratch

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Bobo kaže:
Gle, sta ti ja pisem...

Auto su mi policajci mjerili vise puta laserom i ne odstupa nista...

Ak ne vjerujete kad ih vidim, stat cu i zamoliti da mjere brzinu, pa da vidite... Ja tvrdim i u to sam 100% siguran da moja lada do 80km/h mjeri vrlo vrlo precizno...

Moja rijec protiv vase, al ja nisam kriv sto vasi auti ne mjere dobro...
Rek'o sam da se neću obazirat na te tvoje gluposti, al neda mi vreg mira,,,
Neznam šta si ti htio s tim reći...
Samo za informaciju moj audi ti je star 3 godine, i sigurno sat nije diran, niti sam stavljao veće gume, i slično što si pisao.
I nemoj više tvrditi da tvoj IMT ide 45 km/h, jer svi znamo da ide 30 km/h.
Po tvome Ratarkov Massey je brži samo 5 km/h..... svašta.......... :lol: :lol: :lol: :lol:

B

Bobo

Guest
Nadji gdje sam napisao da ide 45km/h i ja ti ga poklonim, pa ti radi s njim sta hoces!

Takodjer je ovo pocelo time da mi Tony pise kako Torpedo ide 45, sto je presmjesno... ko da ja kezem da moj 539 ide 40...

Ocito se u IMT ne kuzis, i ja ti kazem da su moj 539 i moj 549 u 3. jednako brzi na istim okretajima. 539 ima 11.2 a 549 12.4 zadnje gume, no zanemarimo i to... Oces mi reci da 539 ide onda 20km/h? Gadno si se zezno... Cemu onda 4. i 5. brzina na 549 sluze?

Nemoj me bez veze ljutiti, cekamo ma vidimo sto ce Ratarko GPS-om izmjeriti, ako uopce i bude mjerio radi moje tvrdoglavosti...

K

krx pozega

Guest
Bobo sad si bacio novu bombicu a ta je da ti ferac u trećoj na istim obrtajima ide kao i 549....ako sam te dobro shvatio hoćeš reći da su brzine u mjenjaču ista samo još 549 ima dvije više....zanemarimo točkove..

R

ROKI

Guest
Gadno ćete se iznenadit kad čujete koliko Ratarkov MF ide. Ide ko metak. ;)

B

Bobo

Guest
krx pozega kaže:
Bobo sad si bacio novu bombicu a ta je da ti ferac u trećoj na istim obrtajima ide kao i 549....ako sam te dobro shvatio hoćeš reći da su brzine u mjenjaču ista samo još 549 ima dvije više....zanemarimo točkove..

Isprobano odmah drugi dan kako je 549 usao o dvoriste, jer su ljudi pricali da je 549 sporiji orac, jer ima sporiju prvu brzinu. Usporedjiveli su 1. direktnu na 549 sa 3. sporom na 539...

Prvo jutro brat na 539, gas na 1800 okretaja i ja u 549 1800 okretaja... Vozili smo jedan kraj drugog, tako i u 2. i u 3. i idu jednako... Ako zanemarimo da 549 ima malko veci obod gume od 539, pa je malko, malko brzi...

Par dana poslije razradjivanja motora i dotezanja glave sam ga stisnuo do kraja jer sam morao vidjeti kakav je to osjecaj, i mogu vam reci da ide ko vrag. Moj 549 se vrti do 2400-2500 okretaja, ali prevelika je buka da bi se vozio pri tolikim okretajima, pa to izbjegavamo.

K

krx pozega

Guest
ROKI...ma može ići koliko hoćeš....ja trenutno u autu imam original VW/Audi chip (bez mrdanja po softveru) diže snagu sa sadašnjih 90ks do 170ks(max.)...da dobro sam napisao...u ovom slučaju je to samo snaga koju daje islkjučivo od 2000okr.-3000okr....radi se o TDI...konačna brzina mu nije veća od 10 km/h...što je garancija dugotrajnosti :blackeye (tako vele)...potrošnja gradska vožnja bez tiskanja ista kao i bez chipa naravno u slučaju nekorištenja usluge turbine..
..kako izgleda..samo jedna premosnica preko bosch pumpe sa malim kompjuterom(chipom) te struja na usis zraka....standardni "tuning" prženja kompjutera i mjenjanje softvera puuuno više košta..
Obrisan neispravan link.

...Ratarkovog mf možeš preštelati i uzduž i popreko... 8)

P

paor

Guest
diže snagu sa sadašnjih 90ks do 170ks

kažu da se isti efekat može postići ako vozač popije čang-šlang, a na zadnji kraj auta nalijepiš gti i kenwood naljepnicu :D

K

krx pozega

Guest
...dobro vi ste malo stariji...pa razumijem...htio sam samo povući paralelu sadanašnjim modernim sistemom elektronskog reguliranja ubrizgavanja(ključno bi bilo još turbo motorima)..da to bi bila prava riječ..u ovom slučaju auta a danas isto tako i traktora
...ma stvar je samo u tome što turbina u leru radi na duplo večim okretajima(spremna)...u večim okretajima motora dolazi veća smjesa goriva a zrak regulira potrošnju...ako vam je malo mogu opširnije...inače je to veoma interesantno i jako pogubno..pošto vidim da ste totalni nepoznavatelj situacije...do negdje prije ste nmogli kupiti 1,9 tdi motor sa tvornički reguliranih 150ks...rječ je o pumpa-dizna motorima...a šta se sad radi to nitko više nemože pratit...

Z

zrine892

Guest
krx pozega kaže:
ROKI...ma može ići koliko hoćeš....ja trenutno u autu imam original VW/Audi chip (bez mrdanja po softveru) diže snagu sa sadašnjih 90ks do 170ks(max.)...da dobro sam napisao...u ovom slučaju je to samo snaga koju daje islkjučivo od 2000okr.-3000okr....radi se o TDI...konačna brzina mu nije veća od 10 km/h...što je garancija dugotrajnosti :blackeye (tako vele)...potrošnja gradska vožnja bez tiskanja ista kao i bez chipa naravno u slučaju nekorištenja usluge turbine..
..kako izgleda..samo jedna premosnica preko bosch pumpe sa malim kompjuterom(chipom) te struja na usis zraka....standardni "tuning" prženja kompjutera i mjenjanje softvera puuuno više košta..
Obrisan neispravan link.

...Ratarkovog mf možeš preštelati i uzduž i popreko... 8)

e ajd meni sredi snagu na golfu...;) ;) jel to samo za iskljucivo motore TDI ili je se moze na TD??

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
:lol: :lol: :lol: VAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Pazi na policiski radar :lol:

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
zvona kaže:
:lol: :lol: :lol: VAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Pazi na policiski radar :lol:
:shock: :shock: :shock: :shock:
@Ratarko
dal imaš prednje amortizere? vidim da je dosta miran pri toj brzini...
Svaka čast, stvarno je brz, al Bobo bi te zrez'o... ;) ;) ;) :blackeye :blackeye

R

ROKI

Guest
E sad zamislite Rusa pri toj brzini, skakutanje, buka, krivudanje... :lol:

R

Ratarko

Guest
DF&Torpedo kaže:
zvona kaže:
:shock: :shock: :shock: :shock:
@Ratarko
dal imaš prednje amortizere? vidim da je dosta miran pri toj brzini...
Svaka čast, stvarno je brz, al Bobo bi te zrez'o... ;) ;) ;) :blackeye :blackeye

@zvona
Da me zaustave zbog brze vožnje ja bi se vadio na to da me je prikolica pogurala zbog svoje težine :blackeye

@DF&Torpedo
Naravno , uvijek je uključena osim dok orem i podrivam .
Mislim da mi je zadnji desni kotač na MF-u u " banani " , malo mi se trese traktor a vidi se i na filmu :|

Najnoviji postovi

Na vrh