• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

R

ROKI

Guest
Sad cure iz atara vene turpijom režu kad baja projuri kroz selo sa velikim crvenim traktorom. :lol:
No! Ta pa sve bi dale da ih provoza bar jedan krug (pa i "nu stvar, kažu). :mrgreen:

R

Ratarko

Guest
ROKI kaže:
Sad cure iz atara vene turpijom režu kad baja projuri kroz selo sa velikim crvenim traktorom. :lol:
No! Ta pa sve bi dale da ih provoza bar jedan krug (pa i "nu stvar, kažu). :mrgreen:

Ma šta cure znaju :blackeye
One misle da je baja u polovnoj bembari za 8.000 € frajer a ne ja u mojem crvenki ;)

R

Ratarko

Guest
sapat kaže:
Bome crveni bolid fino juri 8) ...

Teško je opisati ali dok ne probaš pokušati ću objasniti kako je jednostavna vožnja vario traktorom .
Potrebno je samo pritisnuti papučicu gasa do poda i traktor ide .
Prije toga moraš izabrati da želiš voziti u modu " pedala " a ne " joystick " i još odabereš da li želiš Power ili Eco mod .
Ja izaberem vožnju putem pedale i Eco mod odnosno traktor sam ugodio tako da kada stisnem pedalu gasa do kraja on max. daje gas do 1700 okretaja a mjenjač sam ubrzava shodno jednom drugom potenciometru na kojem se može odrediti njegova " agresivnost " . Dakle nema prebacivanja brzina ili slično nego se samo stiska pedala gasa koja glumi i gas i mjenjač . Ako se pedala gasa otpusti traktor staje na nulu i stoji ( poput viljuškara ) .

To te ja pripremam za Fendta :mrgreen:

S

sapat

Guest
Ratarko kaže:
To te ja pripremam za Fendta :mrgreen:
.... da da jedino ako je proizvođač tog Fendta firma SIKU
getsmiley.php

B

Bobo

Guest
Ok, svaka cast na MF-u i znaci on ide ajmo reci 50km/h i malo vise...

Kad ides autom iza njega to bi znacilo, sta? Da auto pokazuje 65km/h? cisto sumnjam...

Nabavit cu i ja od nekoga GPS, bas me sad zanima...

Svaka cast na trudu!!

R

Ratarko

Guest
Nisam imao nikoga da me prati u autu ali možda i to bude . Recimo ROKI mi je prozujio kući sa posla tom " mojom " cestom samo par minuta razlike tako da je uspio izmjeriti brzinu onome Ursusu 160 koji isto radi na vrcanju meda . On je išao 33 km/h .
Ono što ja mogu reći o GPS-u i MF-u je to da GPS pokazuje max. 1,5 km/h manje od traktora . Kada se vozim automobilom pri brzini od 60 km/h GPS pokazuje 4 ili 5 km/h manje od auta . Moj zaključak je da automobili " lažu " u postotku više na manjim brzinama nego na većim . Pri brzini od 160 km/h GPS pokazuje samo 7-8 km/h manje od auta .

R

ROKI

Guest
Iza nedilje ćemo ga izmjerit i sa mojim autom. Ako hoćeš. A kad malo ugrije i kad uhvatiš vremena izmjerit ćemo GPS-om Holandeza i Ruju. ;)

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Ratarko ako opet kojim slučajem budeš dolazio kod mene,nemoj da ti pada na pamet doći autom... :lol: ;)

C

case jx80

Guest
DF&Torpedo kaže:
Bobo kaže:
Gle, sta ti ja pisem...

Auto su mi policajci mjerili vise puta laserom i ne odstupa nista...

Ak ne vjerujete kad ih vidim, stat cu i zamoliti da mjere brzinu, pa da vidite... Ja tvrdim i u to sam 100% siguran da moja lada do 80km/h mjeri vrlo vrlo precizno...

Moja rijec protiv vase, al ja nisam kriv sto vasi auti ne mjere dobro...
Rek'o sam da se neću obazirat na te tvoje gluposti, al neda mi vreg mira,,,
Neznam šta si ti htio s tim reći...
Samo za informaciju moj audi ti je star 3 godine, i sigurno sat nije diran, niti sam stavljao veće gume, i slično što si pisao.
I nemoj više tvrditi da tvoj IMT ide 45 km/h, jer svi znamo da ide 30 km/h.
Po tvome Ratarkov Massey je brži samo 5 km/h..... svašta.......... :lol: :lol: :lol: :lol:
ne bih se složio sa tobom moj prijatelj ima 549 i on ide ~ 43 !
mjerio mu policajac (rođak)!!! :twisted:

K

KRESO

Guest
ček,ček tebi je nick fendt a kupuješ JD-a :mrgreen: pa gdje je fendt :scratch

R

Ratarko

Guest
Fendt pa zar nisi rekao da takvog đonija prodaješ ili ih sada imaš dva ?
Gdje si ga kupio , vani ? Od koje firme ?
Koliko eurića ?

F

fendt

Guest
ratarko to je taj isti jd nemam 2 malo je velik za moje prikljucke. ali ako ga ne prodam svremenom cu i prikljucke zamjenit, traktor je stvarno u dobrom stanju, i nemalo svaki dan orem s njim i ide koao tigar. kupip sam ga u hr od trgovca. a cjena mu je 44 000.00 eu. 210ks.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
case jx80 kaže:
[quote="DF&Torpedo":22rz1g3i]
Bobo kaže:
Gle, sta ti ja pisem...

Ak ne vjerujete kad ih vidim, stat cu i zamoliti da mjere brzinu, pa da vidite... Ja tvrdim i u to sam 100% siguran da moja lada do 80km/h mjeri vrlo vrlo precizno...

Samo za informaciju moj audi ti je star 3 godine, i sigurno sat nije diran, niti sam stavljao veće gume, i slično što si pisao.
Po tvome Ratarkov Massey je brži samo 5 km/h..... svašta.......... :lol: :lol: :lol: :lol:
mjerio mu policajac (rođak)!!! :twisted:[/quote:22rz1g3i]
Može IMT ići i 200 km/h što se mene tiče :lol: :lol:
Samo ja te sve IMT-e režem k'o od šale s DF koji ide 40 km/h 8)
Bobo kaže:
To i ja govorim, no ocito me ne slusaju...
...

@fendt
dobra strojčina, šteta je to prodat, kupi priključke i nek se zemlja trese pod njim :mrgreen:

Z

zrine892

Guest
case jx80 kaže:
[quote="DF&Torpedo":3w64ljwj]
Bobo kaže:
Gle, sta ti ja pisem...

mjerio mu policajac (rođak)!!! :twisted:[/quote:3w64ljwj]

kao prvo...to pricas za onoga iz bockinaca???ako da to nije imt-e 549 nego 540 imt-e...i naravno on ga je otvorio na gasi do kraja...garant da ima nekih 2500 o/min..i ja sam isao rusem iza njega i isao sam do 1800 o/min i pisalo mi je na satu 35,00 to znaci i ja sam njega sustizao...nije bi bjezao...a reduktor mi je bio u sporoj brzini...to znaci da sam ga mogao prebaciti u brzoj i i 52,00 km/h bi išao...obisao bi ga samo dok trepne...

B

Bobo

Guest
zrine892 kaže:
kao prvo...to pricas za onoga iz bockinaca???ako da to nije imt-e 549 nego 540 imt-e...i naravno on ga je otvorio na gasi do kraja...garant da ima nekih 2500 o/min..i ja sam isao rusem iza njega i isao sam do 1800 o/min i pisalo mi je na satu 35,00 to znaci i ja sam njega sustizao...nije bi bjezao...a reduktor mi je bio u sporoj brzini...to znaci da sam ga mogao prebaciti u brzoj i i 52,00 km/h bi išao...obisao bi ga samo dok trepne...

Ako je 540, onda nema 5 brzina nego 3... uzalud vam trud sviraci, taj ne moze ici 35, samo da mu jako dobar vjetar puse u ledja... Ali stvarno jako dobar ;)

Jedan je ovdje kemijao, pa je na kostur od 539, stavio motor i mjenjac od 558, na 539 diferencijal (bez bocnih reduktora) taj je isao divljacki brzo, a znam da raditi s njim moze jako jako tesko, ali zato LETIIIIIIIII ;) dok ne sleti...

Najnoviji postovi

Na vrh