• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

A

actros

Guest
Re: Naš vozni park

evo i moje pile skroman ali odličan....
P6250056.jpg

zeko.jpg

P6250058.jpg

B

Bobo

Guest

Sve mi se cini da je rijec o IMT utovarivacu za manje traktore...

Gledam sad prospekt i ovaj na zetoru, i nema nikakve razlike...

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Evo da i ja stavim, bio bi već red
Malac ima oko 1000h, 2stepeno kvačilo, špera, a ursus oko 2500h, i da na obojici su orginal gume

ing505.jpg

ing506.jpg

ing504.jpg

ing508.jpg

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Na malom, zato što kad se balira il sakuplja i sl. navuče trave na hladnja, a i skine boju s maske pa zahrđa i strune, slično i na Ursusu npr. prilikom košnje il siliranja, voli navuć krša na hladnjak.

B

Bobo

Guest

Smiljan kaže:
Cemu ove mreze naprijed na traktorima?

Da sprijece prljanje hladnjaka... Kad ides u kosnju, a trava se osjemeni... u roku 10 minuta bude pun hladnjak sjemena i traktor se krene grijati... Ovo rusi svu visoku travu, kukuruzovinu i ostale slicne stvari koje bi mogle prouzrociti stopanje hladnjaka ili ostecenje haube.

Ista stvar kad zaoravas uspravnu kukuruzovinu... majko mila... na 539 stare tipe je to bas izrazeno, posto od prednje maske do hladnjaka nema ni 10cm mijiesta i sve zavrsi na hladnjaku. na ovim novijima je hladnjak odmaknut od prednje maske dovoljno da se to sprijeci...

EDIT: petar je bio brzi ;)

A

actros

Guest

marka utovarača je suife a sad meni je dosta velik tri korpe su 1 m3 tak da je to zadovoljavajuće

B

Bobo

Guest

Suife... hmmm...

Rekao sam da mi lici na IMT, posto im je glavna nosiva rama jednaka u detalj. posto je IMt 90% stvari radio po licenci nekog stranca, tako je mozda i utovarivace...

A

actros

Guest

kako si zadovoljan sa ursusom ja sam imao c-360 i u brijegu sa imt-om 2x12 cola je bio siromak nisam mogao orati skakao sam po šperi da poslije nisam mogao hodati....pa sam ga zato i prodao....

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

isti plug 12x2 coli, i kod nas nema isto nigdje ravnog, pa ide drugom direkt ak je ravno treća, il ak je teška zemlja 5 spora, inače špera neradi već par godina, otkvačila se šipka u trubi, i ide bez nje, samo uključiš plivajući hidraulik i gas.
I dok je radila špera nije trebalo skakat, stisneš ju i kad uglavi dovoljno je samo držat nogu na njoj.

B

Bobo

Guest

Petre, zaboravio sam odakle si tocno...

Znam da je Pleternicki kraj oces prema Brodu, oces prema Kutjevu ili Pozegi dosta ravan... ne znam kako je prema Kapeli, ali ne moze bit jako grbavo. Prema Nasicama ima takodjer dosta ravnog...

Ursus C-360 bi morao moci orati 3. brzinom sa 2x12" plugom, iako ima 47ks to mu ne bi trebalo biti puno. Po brdu bi moglo biti problema, ali po nekoj ravnici, mora ici solidnom radnom brzinom

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

hm, ovo da bi morao orat 3 neznam, dost brzo ide i samo po ravnom. Kad smo isprobavali malog pa zakvačili 1 brazdu (u 1 brzoj), nije mogao ić istom dubinom i brzinom ko ursus (2 brza), a brdo uvjek 3 spora, tak da neznam, to mi bilo dost čudno, mislio sam da je brži mali u 1 od ovog u drugoj al u brazdi kod nas neide (a možd samo na tom polju), et neznam. A mogao bi i brdom ursus 3, ima snage, samo onda temperatura ode visoko pa... Inače Ursus ima manji hladnjak neg 533 tak da..

A

actros

Guest

ja sam ti orao prva brza i nakon kombajna u jesen zagaženo i nema šanse i imao sam i utege otraga na kotačima i bila je ručica na plivajućem hodu ali mali je bio siromak ovo je crnica dosta teška tak da...ubiti glavni razlog što sam ga prodao je taj što nije mogao vući jednoredni kombajn za krumpir u brijeg i to još u 1.sporoj čim je malo bila rosa lanac i imt 539 ispred i gas a inače šta se tiče traktora bio je ok.... :D

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Moj IMT 2X12 Ursus vuče 2brza puni gas. Nekad plivajuči, a nekad onaj drugi, kako se zove zaboravio sam????
Ovisi od zemlje, kako se ore.

B

Bobo

Guest

Ako ores punim gasom, jedan taj traktor...

Kod mene sa 355 i 360 oru u 3. brzini. Netko sa 2x12" netko sa 2x10" Radi se o dubini oko 20cm u bilo koje doba godine

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Bobo kaže:
Ako ores punim gasom, jedan taj traktor...

Kod mene sa 355 i 360 oru u 3. brzini. Netko sa 2x12" netko sa 2x10" Radi se o dubini oko 20cm u bilo koje doba godine

Neznam, to je možda zbog zemlje, moj Ursus kad je tata krenio u trečoj, tek je pustio plug, on skoro crko...neznam ja.
vjerojatno nemože kad neče, ja sam vidio po youtubeu da vuku po 4 brazde...

B

Bobo

Guest

Vuku 4 brazde u pepelastoj zemlji... Njima tamo ne trebaju ni crtala...

A i te 4 brazde su u plitkoj obradi strnjaka...

Vidio si na yputube mog susjeda kako sa 335 vuce 3x10" plug... po ravnom 1. direktna, uzbrdo 3. spora i da vidis kako ide...

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Ma kažem, može on vuć plug i u četvrtoj al temperatura ode odma previsoko. U 3 ide ljepo na 1600okr/min ak je lagana zemlja što kod mene nije slučaj, pa ak oš orat cijeli dan staviš u 2., nema stajanja, i ide pjevajući.
A to pun gas i 3, baca predaleko zemlju, drugu brazdu il prebaci preko prve, il ide preko daske, a to mu je smrt pun gas a posve bespotrebno. Nije ni čudo što mu se gasi kad je motor pri kraju. Sad daš 2500 kn i imaš generalku i vozi još dugo. Za njega komplet: klip, karike, stublina košta nešt ispod 400kn. Tak da sa majstorom sve skupa 2500kn i mir

Najnoviji postovi

Na vrh