• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

U

URSUS335

Guest
@ bole: Nisam isprobal kad su mi biciklisti prebrzi, a pješaci pobjegnu,..

@ ŠANANA: Eto vidiš sused, još malo i idem u šumu,..

U

URSUS335

Guest
Vidim ja da tebi ovaj John Deere samo kvari prosjek voznog parka,.. Dam ti ja ursusa c-335 za njega,.. ( Ključ za ključ ),.. :D :D :D

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,369
URSUS335 kaže:
Vidim ja da tebi ovaj John Deere samo kvari prosjek voznog parka,.. Dam ti ja ursusa c-335 za njega,.. ( Ključ za ključ ),.. :D :D :D
nema veze sam nek john deere ostane u mojim rukama... :mrgreen:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Re:

Bobo kaže:
Ovako, draze mi je ovako stavljati slike, jer je forum pregledniji, a nije neki problem kliknuti na sliku koja vam se svidja da ju vidite u punoj velicini... Ovo ej samo mali dio slika koji mozete ocekivati od mene, jer stvarno slikam sve i svasta i volim to dijeliti s drugima...

BTW, netko je kupio 549DV staru liniju i rekao da ide 35... MALO MORGEN, moj ide 45, mjereno autom, posto nemam ispis brzine, samo obrtomjer... Tako da je to jos uvijek onaj dobri stari 549. Prednji most nema slucajno onoliko debele felge. I ono na cemu su felge zasarafljene su utezi da se izbjegne potreba za utezima na platformi. Ja sam si bez obzira napravio platformu i imam 4 utega za nju za teze radove, ako bude potrebno, posto mi ni ne pada na pamet kopcat 2-brazni plug na 549... Traktor ganjam dok ide i onda ga mijenjam, i ot je to. On je tu da radi, a ne da se pravi vazan. Toliko od mene za ovaj put!

Tema jeste stara i post, ali morao sam ovo komentirati, ovo podebljano nikako ne kužim, očeš orat sa 1 brazdom ili sa 3?

M

miroslav k

Guest
Re: Re:

Marko355 kaže:
Bobo kaže:
Ovako, draze mi je ovako stavljati slike, jer je forum pregledniji, a nije neki problem kliknuti na sliku koja vam se svidja da ju vidite u punoj velicini... Ovo ej samo mali dio slika koji mozete ocekivati od mene, jer stvarno slikam sve i svasta i volim to dijeliti s drugima...

BTW, netko je kupio 549DV staru liniju i rekao da ide 35... MALO MORGEN, moj ide 45, mjereno autom, posto nemam ispis brzine, samo obrtomjer... Tako da je to jos uvijek onaj dobri stari 549. Prednji most nema slucajno onoliko debele felge. I ono na cemu su felge zasarafljene su utezi da se izbjegne potreba za utezima na platformi. Ja sam si bez obzira napravio platformu i imam 4 utega za nju za teze radove, ako bude potrebno, posto mi ni ne pada na pamet kopcat 2-brazni plug na 549... Traktor ganjam dok ide i onda ga mijenjam, i ot je to. On je tu da radi, a ne da se pravi vazan. Toliko od mene za ovaj put!

Tema jeste stara i post, ali morao sam ovo komentirati, ovo podebljano nikako ne kužim, očeš orat sa 1 brazdom ili sa 3?
to sto si merio autom neznaci daje dobra vrednos zato sto svaki auto pokazuje malo visu vrednost od stvarne.

J

johnycaseih

Guest
pa kako imt 549 ide 45? kakv ima menjac kad je tako brz?
imt brena 5136 ide 40kmh ili 700m za minutu.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,133
ma nema sanse da 549 ide 45km.
Jedino ako zadnje gume ima preko 40cola.

B

Bobo

Guest
Ma, nije istina da ide 40km/h... To je bratic iza mene vozio pa mi rekao da toliko ide, a vozio je brze nego ja pa je ispalo da traktor ide 45, a ide jedva 40 (kad se svi uvjeti potrefe)...

Po autu 40 ide, a sat na autu je isprobavan policijskim laserom, i pokazuje dosta tocno do 80km/h, tak da vjerujem da 40km/h ide, al to je prevelik napor i za traktor i za vozaca. Rijetko ga vozimo iber gasom, samo kad je nesto stvarno hitno i kad se nekud zuri, al ni to ne pomaze, jer 5-6 km/h+/- za traktor ne znaci nista...

Sto se tice onog da mi ne pada na pamet kopcati dvobraznjaka za 549, to je bilo dok sam radio zemlju u ravnijem djelu sela (to sve je 539 radio bez ikakih problem) Kako smo kupili novi traktor, dokupljivali smo i zemlje, pa je sad vise od pola zemlje koju radim na dosta brdovitom terenu, pa ne mogu tamo trobrazjaka tjerati. Kako mi se cini da ce uskoro past novi 2x12" plug, al o tom potom...

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ma dajte ljudi nemojmo svašta pričati,IMT 549 ide tek nešto više od 30 km/h i ništa više.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
E ovako, neki dan sam mjerio C360 i ide max. 28km/h pri 2400okr/min motora.
533 na punom gasu ide 21-22km/h znači oko 2200okr/min.

Mjereno na onom semaforu što stoji obično kod škola i pokazuje brzinu.

B

Bobo

Guest
josip123 kaže:
ma dajte ljudi nemojmo svašta pričati,IMT 549 ide tek nešto više od 30 km/h i ništa više.

Majstore, da se kladis, izgubio bi opkladu...

Po ravnom, 5. 2400 okretaja, ide sigurnih 40.

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238
Isto tako i 542 sa 5 brzina ide 40 na sat s gasom do kraja ali nije to to preveliko je opterečenje za traktor.

J

jokapz

Guest
Joj dosta je prepucavanja s tim koliko ide. Ja na imam na SAMI dikitalni pokazivać brzine i men u punom gasu pokazuje 41,8 km/h a iza kad idem autom pokazuje preko 50km/h sad koji laže neznam na al znam da obiđem 549 ko od šale evo Bobo dođi kod mene na pivo i ja ti izmjerim koliko ideš. Inače uspoređivali smo brzinu JD 5820 i mog SAME satovi pokazuju isto sam je JD malo brži on može ič malo preko 42km/h tak mu pokazuje na satu.

kiraj

Član
Tu od
13 Ožu 2009
Poruka
303
Cimeri:

pb270072.jpg

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238
Nisi probo bobu prestić, ma ustvari nemoš ga ni prestić jer je brži od tebe pa ga ne stižeš. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tog 549 sigurno neki deda vozio sav u strahu da ne završi u jarku. Ja garantiram životom da 542 i 549 potegnu do 40 km/h ali im nije baš bajno u tom tempu.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Bobo kaže:
Ma, nije istina da ide 40km/h... To je bratic iza mene vozio pa mi rekao da toliko ide, a vozio je brze nego ja pa je ispalo da traktor ide 45, a ide jedva 40 (kad se svi uvjeti potrefe)...

Po autu 40 ide, a sat na autu je isprobavan policijskim laserom, i pokazuje dosta tocno do 80km/h, tak da vjerujem da 40km/h ide, al to je prevelik napor i za traktor i za vozaca. Rijetko ga vozimo iber gasom, samo kad je nesto stvarno hitno i kad se nekud zuri, al ni to ne pomaze, jer 5-6 km/h+/- za traktor ne znaci nista...

Sto se tice onog da mi ne pada na pamet kopcati dvobraznjaka za 549, to je bilo dok sam radio zemlju u ravnijem djelu sela (to sve je 539 radio bez ikakih problem) Kako smo kupili novi traktor, dokupljivali smo i zemlje, pa je sad vise od pola zemlje koju radim na dosta brdovitom terenu, pa ne mogu tamo trobrazjaka tjerati. Kako mi se cini da ce uskoro past novi 2x12" plug, al o tom potom...
:lol: :lol: :lol:
ja mislio da ti hočeš vuči jednu brazdu sa 549...ali ti si mislio na 3 brazde, sad mi je jasno.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,369
Re:

Ratarko kaže:
Hehe , sve je moguče , da li znaš da se recimo JD serije 8000 , 00 , 10 , 20 a za ovaj najnoviji serije 30 neznam NE mogu niti naručiti sa prednjim kardanom , samo prednji hidraulik , a koja traktorčina . Osmica se proizvodi od `94 odprilike i nema niti opciju prednji kardan.
Serija 30 moze imati prednji kardan...samo da recem

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Moj 542 ide 32-33 na punom gasu, ima 5 brzina. Začudio me neki dan IMT 533 iz 1970. ide isto oko 32, vozio sam se iza njega Zetorom 5340 pun gas(zetor ide isto 32-33). Dok na auti pokazuju da ide 40.

Najnoviji postovi

Na vrh