U
URSUS335
Guest
@ bole: Nisam isprobal kad su mi biciklisti prebrzi, a pješaci pobjegnu,..
@ ŠANANA: Eto vidiš sused, još malo i idem u šumu,..
@ ŠANANA: Eto vidiš sused, još malo i idem u šumu,..
Bobo kaže:Ovako, draze mi je ovako stavljati slike, jer je forum pregledniji, a nije neki problem kliknuti na sliku koja vam se svidja da ju vidite u punoj velicini... Ovo ej samo mali dio slika koji mozete ocekivati od mene, jer stvarno slikam sve i svasta i volim to dijeliti s drugima...
BTW, netko je kupio 549DV staru liniju i rekao da ide 35... MALO MORGEN, moj ide 45, mjereno autom, posto nemam ispis brzine, samo obrtomjer... Tako da je to jos uvijek onaj dobri stari 549. Prednji most nema slucajno onoliko debele felge. I ono na cemu su felge zasarafljene su utezi da se izbjegne potreba za utezima na platformi. Ja sam si bez obzira napravio platformu i imam 4 utega za nju za teze radove, ako bude potrebno, posto mi ni ne pada na pamet kopcat 2-brazni plug na 549... Traktor ganjam dok ide i onda ga mijenjam, i ot je to. On je tu da radi, a ne da se pravi vazan. Toliko od mene za ovaj put!
to sto si merio autom neznaci daje dobra vrednos zato sto svaki auto pokazuje malo visu vrednost od stvarne.Marko355 kaže:Bobo kaže:Ovako, draze mi je ovako stavljati slike, jer je forum pregledniji, a nije neki problem kliknuti na sliku koja vam se svidja da ju vidite u punoj velicini... Ovo ej samo mali dio slika koji mozete ocekivati od mene, jer stvarno slikam sve i svasta i volim to dijeliti s drugima...
BTW, netko je kupio 549DV staru liniju i rekao da ide 35... MALO MORGEN, moj ide 45, mjereno autom, posto nemam ispis brzine, samo obrtomjer... Tako da je to jos uvijek onaj dobri stari 549. Prednji most nema slucajno onoliko debele felge. I ono na cemu su felge zasarafljene su utezi da se izbjegne potreba za utezima na platformi. Ja sam si bez obzira napravio platformu i imam 4 utega za nju za teze radove, ako bude potrebno, posto mi ni ne pada na pamet kopcat 2-brazni plug na 549... Traktor ganjam dok ide i onda ga mijenjam, i ot je to. On je tu da radi, a ne da se pravi vazan. Toliko od mene za ovaj put!
Tema jeste stara i post, ali morao sam ovo komentirati, ovo podebljano nikako ne kužim, očeš orat sa 1 brazdom ili sa 3?
:lol: :lol: :lol:Bobo kaže:Ma, nije istina da ide 40km/h... To je bratic iza mene vozio pa mi rekao da toliko ide, a vozio je brze nego ja pa je ispalo da traktor ide 45, a ide jedva 40 (kad se svi uvjeti potrefe)...
Po autu 40 ide, a sat na autu je isprobavan policijskim laserom, i pokazuje dosta tocno do 80km/h, tak da vjerujem da 40km/h ide, al to je prevelik napor i za traktor i za vozaca. Rijetko ga vozimo iber gasom, samo kad je nesto stvarno hitno i kad se nekud zuri, al ni to ne pomaze, jer 5-6 km/h+/- za traktor ne znaci nista...
Sto se tice onog da mi ne pada na pamet kopcati dvobraznjaka za 549, to je bilo dok sam radio zemlju u ravnijem djelu sela (to sve je 539 radio bez ikakih problem) Kako smo kupili novi traktor, dokupljivali smo i zemlje, pa je sad vise od pola zemlje koju radim na dosta brdovitom terenu, pa ne mogu tamo trobrazjaka tjerati. Kako mi se cini da ce uskoro past novi 2x12" plug, al o tom potom...
Serija 30 moze imati prednji kardan...samo da recemRatarko kaže:Hehe , sve je moguče , da li znaš da se recimo JD serije 8000 , 00 , 10 , 20 a za ovaj najnoviji serije 30 neznam NE mogu niti naručiti sa prednjim kardanom , samo prednji hidraulik , a koja traktorčina . Osmica se proizvodi od `94 odprilike i nema niti opciju prednji kardan.