• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

J

jokapz

Guest
@ mario

Taj 533 je otvoren na pumpi zato toliko ide. Tak i moj 533 leti sam cuga goriva maltene ko zeko... ;)

G

gogychy

Guest
Ja sam danas mjerio gps-om koliko ide moj 549,i pokazivao je 37-42 km/h na blagoj nizbrdici...

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,888
....malo je zeznuto na 549 ubacit u 4 i 5 ,nema ni neke razlike u 3(a ide dosta) i 4 brzini

ja sam susjedov IMT malo "spuhal" ide ko vrag ,samo da ne skače :)

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
Istina između 3. i 4. nema neke razlike, ali tko voli puno šaltati (kao ja npr :D ) nek šalta. Ali najnormalnije možeš i pod nekim lakšim teretom prešaltati iz 3. u 5. i GAAAAS :D :mrgreen:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,133
jokapz kaže:
@ mario

Taj 533 je otvoren na pumpi zato toliko ide. Tak i moj 533 leti sam cuga goriva maltene ko zeko... ;)

Kako se to "otvori" na pumpi?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Na pumpi možeš dodati goriva a otvaraš ga na usisnoj grani.
Ako te zanima gdje dodaš goriva nađem slike ali ako je motor loš nebi preporučil.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,133
Otvaras na usisnoj grani?
Posto je to 533 mislis na onu klapnu kojm se regulira protok zraka?
Aj daj slike,533 je gen. sreden (karike,lezajevi...),daj slike i pojasni kako otvoriti na pumpi...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Da na tu klapnu mislim.
Ako si mijenjal samo karike nemoj to raditi.
Filter zraka moraš skinuti i oprati one mrežice unutra.
Zapamti gdje je bilo tak da možeš vratiti.
Poslije ako se razleti nemoj mene kriviti ;)

28434994.jpg

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,133
Ovaj vijak tu gdje je ulaz goriva,sta je on?jel ima kakvo sito ili sta?
Koliko dotegnuti saraf za povecamke goriva?
Pola kruga krug?
Jel traktor dobije veci broj okretaja ?
Sto se tice klapne,hm neznam dali je otvoren do kraja..provjerim.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Onaj vijak je samo redukcija i nema sita.
Odi po pola kruga.
Normalno da dobije okretaje.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,133
hvala na informacijama,probat cu ...:)

odg po brojevima:
28434994.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
1 čep.
2 drži element ne diraj.
3 drži poklopac kroz koji se toči ulje. Možeš mu obrusiti zareze koji služe da ga ne izgubiš dok točiš ulje i skidati samo njega pa tud točiti da nemoraš svaki put namiještati gumicu.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,133
Ta pumpa je drugacija nego moja,odnosno ta dolje pumpica koja je na slici nju nemam i dolje imam poklopac sa 3vijka,oblik poklopca trokut,i ja sam njega skidao i nagnuo traktor na suprotnu stranu i sipao ulje.....to bi znacilo da trenutno imam malo ulja?

Ona tri vijka znaci drze elemente..nisam znao.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
To je pumpa od viličara a tam nema mijesta za ac pumpu.
Ulja onda nemaš dosta. Neda mi se sad crtati ali imaš na ovoj slici se vidi cijevčica kroz koju kapa ulje kad ga je dosta ili nafta ako su elementi loši. Kad točiš ulje prvo izađe nafta a posije ulje. Ako traktor stoji na mijestu kapalo bu dugo ali to nek te ne zamara to je samo višak.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,133
danas sam malo cackao oko pumpe.
Broj okretaja imam 1800,ili kada skinem onu cijev gore od filtera onda ide do 2100okretaja.

Taj vijak koji si mi rekao da dotegnem,ako ga dotegnem par krugova motor jako sporo prima gas,jako sporo,ali opet dode do max okretaja.
A ako popustim vijak onda puno brze dode do 1800 ali dimi puno vise....broj okretaja ostaje stalno isti,tj neovisan je o tom sarafu.

Zasto dimi kada odvrnem koji krug,jel da previse goriva ili sta?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Kao prvo moja isprika u vezi dotezanja i otpuštanja :madmana:
Napisal sam ti da prvo dobro očistiš filter a onda probaš na usisu na onoj klapni.
Kad OTPUSTIŠ onaj šaraf dodaš mu veču količinu goriva i normalno je da malo više dimi i automatski je motor življi i trebal bi se više vrtjeti ako ga raspustiš na usisu.
Ako se to kod tebe to ne događa onda se događa nešto na membrani i nemože povuči letvu koja zakreče elemente.
U tom slučaju trbaš skinuti poklopac memrane i vidjeti da se nije nešto otšarafilo ili otkopčalo na njoj ili ima puno lufta na spoju nje i letve.
Još jednom moja isprika jer sam pobrkal neke stvari :oops:

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Ako mu se poveća količina goriva motor dobija na snazi a okretaji ostaju isti,regulator PVP mu ne dozvoljava prelazak naštimanih okretaja ,ako hoćeš povećati okretaje to moraš napraviti na leptiru jer tamo imaš dva vijka ,jedan za min a drugi za max broj okretaja.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Pošto je to pumpa takva kakva je sa količinom goriva se malo da dobiti ;)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Evo slike moga skromnog motokultivatora LabinProgres 14 ks

2zyvjpk.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh