• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

B

Bobo

Guest
Ma, kazem samo da je boja drugacija... na mom 549 koji ima 750 radnih sati, boja je daleko od sjajne i guli se... na masno je bojan, i tu "nema kruha"...

Izvozni traktori se bojaju u drugu boju, ne moras dotezati sarafe kad ga dovezes kuci, prije bojanja su oprani, jer se boja s takvih traktora ne guli, nit smrdi kad se uradjuje dok ova obicna gori prvih 150 radnih sati...

Jednostavno, globalno gledano, bolji su to traktori od "obicnih" a na tim "specijalima" su zeznuli kabinu i to JAKO.

Sto se pumpe tice, razlog tome je sto se jedan dio (ne znam kako se strucno zove) koji pomice elemente gore-dolje mora kaliti i to dosta da bude otporan na habanje. Majstori koji sastavljaju pumpe, uzmu taj kaljeni dio i odnesu kuci i prodaju, a u pumpu stave obicni, nekaljeni, koji dura jako kratko vrijeme (morao sam i ja na 549 to mjenjati na 650 radnih sati, tocno se vidi da je materijal mekan i da nije kaljen i taj prsten se potrosio dobrano). Tako su i ova dvojica s 539 prosli, samo su oni dogurali jedan do 2 000 sati, a drugi nesto malo i vise... A i rotacione pumpe su osjetljive kad se radi o losem gorivu, tako da je i to pomoglo.

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189
- krov mi se ne može dizati..
e da počeo je sliniti na spoju, valjda na koljenastom vratilu, semering lamele, i malo na ramenici-naprijed...
samo što smo ga kupili, morali smo sve vijke dotezati, u pužu volana nije bilo kapi ulja, a ide mislim nekih 7dcl..
što se tiče boje, ok je - na jednom ju je djelu zeznula kiselina iz akkuu, valjda je bilo previše pa je curilo okolo i izgrizlo..
u pumpu stavljam svakih 25 sati po 1dcl ulja za podmazivanje, tako mi je rekao majstor koji je dotezao glavu i podešavao ventile...
a eto služi koliko služi, naravno da imam zemlje i da ga garim svakodnevno, propišao bi i moj, sigurno...

B

Bobo

Guest
Svakih 25 sati sipas ulje u pumpu? Zar nije onda pametnije sipnuti ulja u gorivo i miran si, i to ulje je puno bolje rasporedjeno...

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189
hm...ne znam...
radim ovako već dosta godina....priviknula se pumpa na ovaj način :D :D

M

Maras

Guest
Pozdrav! Evo da i ja predstavim stroj kojeg od nedavno posjedujem!! Riječ je o IMT-u 560, 85 god, za radne sate neznam jer je urica u kvaru. Inače sam zadovoljan sa njime!!

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
I jesi zadovoljan traktorom, malo je teži na volanu jer je direktan ali i to se da riješiti :)

M

Maras

Guest
Za sada jesam! Nemam nikakvih problema!! Ima hidraulični volan!!

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Motaš malim prstom di oćeš, to mi se jako sviđa na tim traktorima, jer su inače teški ko kramp na volanu

Bimbo

Član
Tu od
11 Velj 2009
Poruka
333
moj je isti takav samo što jekompresor drugačiji, jel kočnice rade.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Maras kaže:
Direkt!

Slikaj mi traktor s druge strane, siguran sam da nema hidro volan, nego ima servo volan, odnosno pomoćnu hidrauliku :!: ;)

U

URSUS335

Guest
Evo i moje sirotinje:

b1194fc6.jpg

74948a82.jpg

78bdb032.jpg

399db28b.jpg

U

URSUS335

Guest
Marko355 kaže:
Pa u dobrom je stanju tvoja sirotinja, barem izvana.

Ovo kaj vidiš izvana sam ja pofarbal, motor je dobar, a gdje god je nešt curilo sam zamjenil,..

U

URSUS335

Guest
Evo danas sam napravio i ugradio i zaštitu od pješaka i biciklista:

61fdee4b.jpg

6660aceb.jpg

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
i el si isprobo el radi dobro zaštita od biciklista i pješaka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
sused, vidim počel si se pripremati za ulazak u šumu :mrgreen:

lepo si ga pofarbal :D

inače taj je traktor kod mene gazil silažu cijelu dan i sused skup s njim, jako mi se svidio za svoje godine, mašina samo šapće :D :D

Najnoviji postovi

Na vrh