Ovo je "samohodna kosilica u SSM izradi" od dijelova s furde i stare krame.
- Kučište je ALKO, ja sam ga za sad doradio - malko.
- Koš za nju sam iskopao na svjetlo dana, u šupi, kod jednog poznanika sa stare krame - robna marka mu je no name.
- Honda je bila na kučištu trulex, kompresija "0", a karter je pojela voda, negdje je dugo "ronio".
- S Njuškala sam "poštom" kupio sličan, nekompletan i očerupan motor. Dok sam otvorio paket, ugledao sam u njemu nočnu moru, ružna priča o uvaljenom mi motoru.
- Iz inata, ja sam te 2 Honde okupao, skinuo do gola, pa onda izmiksao jednog funkcionalnog klona, udahnuo mu život i dao unucima da ga masiraju i testiraju. Nakon par dana taj moj klon je pokazao da ipak nije slon. Krepao je i odbijao da pokaže volju za život.
- Obzirom da sam uporan i lud, ja sam njega nježno razbucao i našao da mu se jedan ventil zakucao.
- Za sat dva je veselo brujao.
Dok bude vremena i dobre volje (i ne bude mi v garaži jako zima), moram to završiti, postaviti pogonsku remenicu na radilicu, složiti prihvat za nož i iskemijati nož. Imam ih nekoliko, valjda jednoga budem pripasao. (Imam jedan sistem triput režem i opet je prekratki.)
To mi bude zamjenska kosilica, za vrijeme dok si budem generalno sređivao moju staru samohotku s meni dragim motrčekom B&S od 190 cc.