• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

navodnjavanje kap po kap

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,257
Nisu problem driperi...zastopa mi se filter, izgubi protok...od kisnice imas svega, pa i algi...tak da ga to zastopa...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,055
Dugo ti voda stoji u karnisteru, pa zbog prisistva svjetla i njoj rastu alge...ajd ofarbaj ga u crno, ili zamotaj u nešto tamno i riješit ćeš se zelenila u vodi

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,257
@zoran89 nebrem ti poslati poruku...ovaj pokrov za ibc tank, ali ili temu? probaj mi poslati link u poruku...nznm zkj ne dozvoljava forum...admini u čemu je problem? šaljem čistu porukum nema privitka, ali svejedno neće poslati poruku...

evo sad mi čak u poruka na forumu traži odobrenje admina...do sad mi nije to radilo?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,859
Samo upiši

IBC tote cover

bilo gdje i odmah ti nađe.

A to za poruke se i meni događa. To je neki novi anti spam filter. Koji očito radi jako agresivno. 1000037451.jpg 1000037450.jpg 1000037449.jpg

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,598
@zoran89 nebrem ti poslati poruku...ovaj pokrov za ibc tank, ali ili temu? probaj mi poslati link u poruku...nznm zkj ne dozvoljava forum...admini u čemu je problem? šaljem čistu porukum nema privitka, ali svejedno neće poslati poruku...

evo sad mi čak u poruka na forumu traži odobrenje admina...do sad mi nije to radilo?
I meni se isto dogodilo nekoliko puta unazad par dana. Prvo sam pomislil da mi administratori blokiraju poruke s obzirom da meljem puno gluposti.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
817
Ideja gratis, ako nekome zatreba...ostalo morate kupit...pumpa 120 eura, mala vilagerova 7 kg, upumpa kubik vode u 700 metara kap na kap za 15 minuta. View attachment 82974 View attachment 82975 View attachment 82976
Ja si moram složiti neki sistem za navodnjavanje ali nemam iskustva.
Di se može kupiti takva velika bačva?
Da li voda iz bačve može ići u šlaf za navodnjavanje sama od sebe bez pumpe? kužim da moram bačvu napuniti sa pumpom to nije problem.
jesu li ovo šlafi koji idu do biljke? https://www.pevex.hr/ri-tape-100m-20cm vidim da to nije pre skupo.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,257
Ako ti je bacva blizu ne treba ti pumpa. Ja imam na vrtu dignutu bacvu 1m u zrak. Navodnjavanje za papriku, paradajz i krastavace. Na bacvi imam slozene ventile za alkatenku i pipu. Za alkatenku imam ventil i filter i onda povucena aklatenka do povrca. Imas stezaljke i ventile za mekane cijevi kako si stavio na linku. Kasnije idem van pa ti sve poslikam.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,598
Ovisi da li koristiš kapaljke ili perforirano crijevo. Neke vrste kapaljki traže određeni pritisak. Imaš i samokompenzirajuće kapaljke koje daju istu količinu vode i na početku i na kraju linije. Ako trebaš veći pritisak digni bazen malo više od zemlje. Da li ti je površina ravna ili imaš pad? Moraš malo prostudirati tematiku i bude ti puno jasnije. Ako misliš zalijevati par gredica onda se ne moraš puno zamarati. Napravi kako li je predložio kolega llmb0611 i uživaj.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,859
Ja turnem pumpu u jezero i razlijem par kubika po vrtu..

Samo što sam do sada do radio od sredine 7. Jer je bilo vlage..

A i izvor mi nikad nije presušio u 6. Mjesecu kao ove godine.

I ja ću izgleda od nagodinu kap na kap zbog uštede vode..

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,598
Kap po kap je najbolja varijanta jer biljka kontinuirano dobiva vodu. Voda se ne razlije i ide dublje u zemlju. Ne smeta ni biljkama jer su i one osjetljive ako ih se zalijeva po vrućini. Kod sustava kap po kap to nije toliko izraženo.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
817
Ako ti je bacva blizu ne treba ti pumpa. Ja imam na vrtu dignutu bacvu 1m u zrak. Navodnjavanje za papriku, paradajz i krastavace. Na bacvi imam slozene ventile za alkatenku i pipu. Za alkatenku imam ventil i filter i onda povucena aklatenka do povrca. Imas stezaljke i ventile za mekane cijevi kako si stavio na linku. Kasnije idem van pa ti sve poslikam.
a kaj su to alkatenke?
bačvu lako postavim na panje cca 1.5 m.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,598
Alkatenke su ti vodovodne cijevi koje se inače zakapaju u zemlju. Ti ih koristiš za glavni vod iz kojeg onda raspeljaš redove npr. od mekanih perforiranih cijevi. Malo pregledaj Jou Tube. Tamo imaš puno tih klipova koji obrađuju temu navodnjavanja i sve ti bude jasno.

Najnoviji postovi

Na vrh