Okeyyy....Hvala oba dvojici na odgovoru!!
A zna li itko odgovara li od drugih traktora kosa,ako netko zna neka mi napiše????
Ovak: motor ti je rumunjski Fiat, isti kakav je na Universalu, samo prigušene snage i okretaja. Najbolji dio traktora. Nek te plavi dim i puhanje na odušak ne zbune, jer im je to normalno.
Mjenjač: teško se šalta u vožnji, i zahtjeva dobro podešavanje kuplunga i kočnice spojničke osovine, te izuzetno izvježbanog vozača. Obrati pozornost na stanje zupčanika i iskakanje iz brzina prije kupnje. Također provjeri zračnost supčaste spojke na spojničkoj osovini.
Obrati pozornost na uključivanje kardana: ide li s malo krčanja na niskom gasu ili ne. Problem s podešavanjem kuplunga.
Pogledaj da nije slomljeno kućište ili mjenjača ili koji reduktor, jer se to ne isplati popravljati.
Hidraulika: jedna od boljih komponenti na traktoru. Ima li kiper ventil?
Prednji kraj: pogledaj nisu li mu zavarivane felge, jer ako jesu, slijedi ti kupnja novih (uzrok: utezi na prednjoj osovini). Dijeloba ima, ali nisu baš jeftini.
Traktor je nježan, ali za pažljivog korisnika zahvalan. Po meni je bolji izbor od 539, no 542 je puno izdržljiviji traktor od njega.
Kosilicu ćeš teško pripasati od kojeg drugog traktora. Pasala bi, eventualno, od Zetora (ide na sredinu ispod mjenjača), no nepaše ti niti jedan nosač, pa ih trebaš napraviti sam.
Moj ti je savjet da to zaboraviš i ili tjeraš stražnju kosu ili pak nabavi bočnu kosilicu za Š402 ili Š
504. Nikako za Š404, jer se neda spustiti desna poluga.
Ak te kaj zanima još, pitaj.