Ova moja je sa cijelim jatom zajedno došla prošle godine, cijelu godinu nisam imao problem ni sa jednom jer sam im napravio stvarno dobro i za spavanje, ispust, ne kisnu na suhom mjestu su uvijek imaju kvalitetnu hranu..... Međutim prošli mjesec sam primjetio ujutro kada sam ih pustio da je ostala bez oka..... sad nisam siguran dal' je horoz il su su druge koke je kljucnule u svađi, uglavnom desilo.... A baš mi je krivo jer mi je to jedina koka koja je nosila zelena jaja i to redovno krupna i htio sam da od njenih jaja nove piliće, međutim izgleda ništa.... Sad je već mjesec i pol kako ne nosi nikako, a redovno jede, pije i izlazi na ispust svaki dan.Moja araucana cim sam je nabavio i ubacio medu ostale koke je nastradala, iskljucale su joj jedan dio mesa i koze.. Odmah sam je odvojio i rana joj je do sada vec polovicno zarasla, od toga je proslo mjesec dana. Jos od nje nisam docekao ni jedno jaje. Kada je pustim vani zavuce se u grm i tamo stoji jer je i dalje maltretiraju s tim da se vide preko zice vec mjesec dana