• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nesilice

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,206
Čitao sam o tome i ima ona fora isto ko i sa psima. Moraš mu pokazati ko je gazda.

Uhvatiš ga kad je nasilan i leđa mu stisneš o pod jednom rukom, drugom rukom iza vrata glavu i držiš minutu dok se ne smiri. To je kao znak da si ti dominantan pijetao.

Ozbiljno radi...jedno vrijeme... Onda on opet pokušava napasti da pokaže da je on gazda. Ali kažu da se nakon nekog vremena pomiri sa sudbinom.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
😵 Dajte malo nježnije s njim, on samo pazi na svoje kokoši, a Vi ste mu ugroza 🙃🤣😈,
Vidi moje dobrice 🙃
IMG_20240102_161616.jpg
IMG_20240102_160631.jpg
Kao nemaju kaj za jesti 😵😖🤕
IMG_20240102_160611.jpg
Više štete i nereda nego koristi. Uz to prek plota idu na cca 500 kvadrata travnjaka, ako ne i malo više. Prije čagljevih napada imali smo 10 kokoši a 12 jaja dnevno, sad 12 kokoši i 1,5 jaje dnevno 🤕, ide i to na bolje, našla supruga i 4 kom, valjda budu krenule...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,984
Baš budem probao. Zadnji puta sam ga opalio bambusom, samo je zalegao, mislio sam da je gotov😂

Prije čagljevih napada imali smo 10 kokoši a 12 jaja dnevno, sad 12 kokoši i 1,5 jaje dnevno 🤕, ide i to na bolje, našla supruga i 4 kom, valjda budu krenule
Moje štrajkaju već dobrih mjesec dana, od 21 koke jedva uberem 5 jaja dnevno

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,206
Ja od 5 koka starih 5 mjeseci 0 jaja dnevno 😢

Koliko znam trebale bi krenuti sada negdje...

Jel da stavljam umjetna jaja u gnijezda?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
@plus ,kod tebe je tepih od šrota..zašto hrana koju nece jesti..

Uz onog macka koji vreba na krovu pitaš se gdje su ptice.pa pitaj se

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,206
Ja sam skužio da kokoši zapravo slabije jedu praškasto. Najbolje mi se pokazalo lomljeno ako me razumijete.

Kad napunim hranilicu šrotom pojedu sve komade i redovno ostane sav prah. Koji na kraju bacim pticama

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,049
Od kad sam (nedavno) postal vlasnik 12-tak kokoši i jednog pijetla mogu primjetiti da nesu katastrofa, u prosjeku 5 jaja tjedno.
Zadnjih par dana su me iznenadile. 2 pa opet 2, pa 3 i danas jedno. Znači napredujemo.

Ja sam skužio da kokoši zapravo slabije jedu praškasto. Najbolje mi se pokazalo lomljeno ako me razumijete.

Kad napunim hranilicu šrotom pojedu sve komade i redovno ostane sav prah. Koji na kraju bacim pticama
Moje najbolje jedu kad im namrvim zrno, šrot pomješan nekakvim koncentratom slabo. Isto ostave praškasto ali ja im onda to stavim u jednu posudicu i zalijem nekim toplim masnim otpadom iz kuhinje pomješanim sa vodom.
Tu nastupa ludilo i ne ostane ni za vrapce koji su redoviti gosti na hranilicama.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kokosi imaju misicni zeludac koji melje hranu..zrna gutaju u nedostatku sljunka..kad im se šljunak potrosi gutaju novi..osigurajte im šljunak.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,049
Moje imaju šljunak na raspolaganju, a i mjesto za pepeljenje.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
@vlč.puknuti i ostali kolege, jasno je meni da ste u pravu, ali, opet taj vražji ali,
Šrotam na sito koje nije s največim rupama nego drugim po redu u setu, kao i godinama do sad.
I do sad su kokoši redovito dosta rastepale hranu i hranile jata ptica. Ali ova ekipa, zadnje nabavljena poslije pokolja od čagljeva, to je neviđeno. Hranu rastepaju, jaja slabo nose za sad i mi smo bespomočni. Valjda bude bolje s njima, jednoga dana...

Imaju šljunka i svega vraga samo ja nemam s njima pameti 🤕

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,984
Ali ova ekipa, zadnje nabavljena poslije pokolja od čagljeva, to je neviđeno. Hranu rastepaju, jaja slabo nose za sad i mi smo bespomočni.
Takve su i moje, ovako loše dugo nisam imao, imale korito za hranu pa sve razbacaju, pa kupio viseću hranilicu i riješio problem. Slamu u jaslama gdje nesu na dnevnoj bazi raskopaju, a da ne pričamo kako su mi 3 nesilice doslovno zatukle, kao i jednog pijevca.
A pijevac,il ću ga izdresirati il će u juhi završiti😂, trećeg mu nema 😂

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
rekli smo , znanje je moč
treba s nekim sranjem napuniti želudac , a u smjesi ima i toga

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
Kod nas dobivaju rekord za nesilice, dobile su i kostovit, imaju trave jer je sve zeleno, imaju vodu, slobodu...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ljudi od trave i vode nema jaja ..koke na paši u trnacu nisu jele travu nego tražile crve, gliste , skakavce ,..do nedugu sam imao filmić gdje je sljepić bio na tapeti ..bio je toliki da je 2-3 put išao unutra /van

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
@vlč.puknuti ne palamudi bez veze, ja nisam napisao da su naše kokoši samo na travi i vodi. A sad dodajem na prethodni jelovnik da dobivaju poneki put i ostatke kvalitetne naše hrane. Također dodajem da nismo jučer prohodali prve korake u život, pa se još malo popikavamo na ishranu kokoši.

Baš me zanima da su sad dobra stara vremena de bi ti kokošima nalazil crve, puže, sljepiće itd. Jedino da odem u grad na nekakvi treči ili četvrti kat stambene zgrade, poiskati gde nemaju vremena prati posudu, pa im se ščrvivela. Nadam se da me kužiš stari moj...

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,665
Nebrem vjerovati...prvo,,Plus..ispod ove hranilice odreži dno metalne bačve visine oko 5 cm..i sve kaj im padne iz hranilice palo bude u taj pleh,te nebudu mogle razbrcati po cjelom kocu..drugo..moje kokice nesu ko nikada..oformio sam si mlado jato..izleženo u 2.mjesecu 2023,i od njih 22,dnevno najmanje 10 jaja cijele zime..a neki dan 18.Cijeli dan su vani,a po noći ih zatvorim u mali kokošinjac,bez žarulje i grijanja..kako neki čine po zimi.Hrana..zrno kukuruza BC572,i šrot od njega i pšenice..uz dodatak 10% protamino fino.Prije neki dan sam izolirao čistog Australorpa za matično jato...a ostale su domaće.

Prilozi

• IMG_20231214_152319.jpg
    IMG_20231214_152319.jpg
    25.2 KB · Pregleda: 8
  • IMG_20240101_081400.jpg
    IMG_20240101_081400.jpg
    44.2 KB · Pregleda: 8
  • IMG_20240104_092839.jpg
    IMG_20240104_092839.jpg
    44.3 KB · Pregleda: 7

Najnoviji postovi

Na vrh