@robelar
"cisterna" je u zimskom modu zatvorena za propuh. Ima s gornje strane ventilaciju kao dimnjak gdje ide čep i rupe sa mrežicom koje sam s krunom izbušio u krug s gornje strane. Znači nema propuha. Preko ljeta ide u ljetni mod, znači umjesto prednjeg prozora ide žica za dodatnu ventilaciju.
Kokošinjac nije na direktnom suncu, a i nisu unutra preko dana.
Za svilene i vrijeme:
Čitao sam američke forume jer ih tamo puno uzgajaju i kažu svi da im loše vrijeme zapravo ne smeta. Tj. Ne smeta im koliko ljudi pričaju. Evo moje su cijelo vrijeme vani i kad je kiša sklone se i nikakvih problema. Mislio sam svilene zatvarati kad je ružno vrijeme, ali stvarno sam puno čitao i pratio ih kad je ružno vrijeme i ne vidim potrebe. Ako netko ima drugačijeg iskustva volio bi ga čuti?
Za svilene i suživot s ostalima:
Za sada nisam primjetio nasilničko ponašanje. Jedu normalno sve kad im dam, ni jedna se ne tuče. Probao sam par puta posebno svilenoj dati jesti, ali neće. Znači da nije gladna. Sretna je i debela za sada. Ako vidim nešto javim pa ćemo rješavati u hodu. Ali dosta je velika i hranilica i kad ih vani hranim onda isto širom bacim tako da stvarno nisam primjetio ništa. A i opet sam čitao vani forume i ljudi imaju miješana jata bez problema.
Za svilene i pijetla:
Nisam mislio svilenog pijetla nabavljati. Nadam se da će zbog omjera kokoš-pijetao stvar biti ok, ali isto ćemo vidjeti
Za gnijezda.
Gnijezda pravim s vanjske strane "cisterne". Nadam se ovaj tjedan. Jednostavno nisam stigao.
Evo slike gornje ventilacije i zimskog prozora
Edit:
U "cisterni" koristim deep lither metodu gdje samo dodajem hoblovinu a stara se ispod kompostira, a u otvorenijem dijelu koristim slamu. U jedan i drugi dio bacam zeolitni pijesak da pokupi amonijak i upije vlagu ako je bude bilo i bacam dijametejsku zemlju zbog nametnika.