• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nesilice

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
moji starci su imali navek od 10 kokoši nadalje ..mješane , domače..rekli bi ..jele su kuruzu, šrot..malo trnaca .. zelenog na paši

sad imaju 3 nesilice i jednu domaču ..trenutno su stare i ne nesu , treba ih zamjeniti ..a jaja nikad više .
obavezno 3 dnevno jer ova domača šteka .jedu smesu i sve zeleno kaj se može nagurati unutra i zatvorene su

više puta sam napisao , nije to ono jaje od nesilica , ni bojom ni mirisom ali je jaje..i sad me @bhorv podsjetio sa slikom jedva stanu u kutiju
evo curice na proteinima

Posljednje uređivanje:

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Tesko se domoci jaja u ovom zimskom periodu. Ako i sve poduzmete nema garancije. Trebalo bi im davati sto cesce toplu hranu i vodu, svaka dva sata. Onda pojacati jakost hrane sa smjesom ili koncentratom, vitamine u vodu, namoceni topli kruh, otpad iz kuhinje. Na vecer im drzati upaljeno svjetlo do 1o sati. Tko ima prostora nek ne pusta kokosi svaki dan nego nek su zatvorene i dajte im jesti u nutra, jedan dan van drugi zatvorene. Dobro zatvoriti otvore da im ne puse hladno. Davati im kostovit i samljevenu ljusku od jaja. Kuhati obelinke od krompira, jabuka, zelja isl. Sve je to zafrkancija a nije zagarantirano da budu pojacale nesivost.
Podlozak ili nasad je bilo kupiti na njuskalu od one firme iz Vukovara, upisi peradarstvo. Ima u nekim pet shopovima isto kao pravo za igranje ljubimcima, ili jednostavno stavi kamen slican jajetu. Mozes oznaciti flomasterom jedno jaje koje ostavi svaki puta.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@bhorv gledaj, mogao sam ja to ne pokazati, namjerno sam pokazao. Hvala na prijedlogu 🥂👌 no nebudem išao složiti podložak, nek i dalje drbaju i ptice jedu. Ne nisam toliko lijen, imam i takve bačve, ne vidim potrebu osim da je trenutno ružno. Bude riješeno. Imamo još par hranilica dok smo hranili do 100 kom, ali ova se supruzi dopala, možda je samo prejako podešena, količinski, bude sve ok. I da supruga isto pokušava zdrobiti i zmiksati lupine od potrošenih jaja. Bude se sve noemaliziralo, za rastepljenu hranu ne žalim radi ptica.
Imam višednevno sjedenje u garaži, pa stignem biti puno na mobitelu, očito i previše, zar ne 🙃😈

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Vi se smijete, ja ozbiljno bacam sušene crve. Jeftiniji su od nekog drugog izvora kalcija.

1704478076330.png

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
Ja se inace ne petljam u kokosi. Nisu mi bas najdraze zivotinje na svijetu, ali neki dan sam slucajno ja pobral jaja pa mi je bilo jako zanimljivo. Inace, to su crvene nesilice i domacih svakakvih ima i pijevec je s njima. Cijelu zimu se moja mama zali da Nema jaja i onda ih je stari prije nekih 3 tjedna sve prebacil u stalu jer je bila prazna. Stavil im je zarulju i kupil vrecu Sano ququriku. Od nekih 20 -25 kokosi dnevno sad ima i 15 i vise jaja. Taj Sano im se stavlja na kapaljku u srot, tak da bu vreca od 25 kg trajalla mjesecima. Jedu sav kucni napoj, kruh sve kaj ostane. Uglavnom, sad ima jaja na bacanje.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
I moje dobiju super za nesilice mješan sa šrotom, valjda im došao period regeneracije 🤔

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Evo sad pred dva sata sam išel u ducan i ne zatvorim za sobom vrata od dvorišta i vratim se doma i vidim zaklanu kokoš, a onog opasnog pijetla nema nigdje.
Dosel je od malo daljeg susjeda, đubre od aljaškoga malamuta, zaklal kokoš, a pijetla zaklal i odnesel kuci.
Otišel sam si tam po pijetla i da si nisam dobro s tim covjekom, a i necu sada ulaziti u svađu, ubil bi cucka na licu mjesta.

To je najgora vrsta cuckov kaj postoji, ti aljaški malamuti, a i sad svaki tuđi cucek koji mi dođe u dvor, bude automatski pokojni.
Pa da je od ne znam koga.

Luka93

Aktivni član
Tu od
14 Lip 2020
Poruka
133
Moj Aljaški malamut ulazi sa mnom u štalu među kokoši, kod krave, prasadi, kunića, golubova... I sa svima je u dobrim odnosima. Nije do pasmine nego do vlasnika.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Do vlasnika je u pogledu što pas ulazi u tuđe dvorište i kolje tuđe kokoši.

Ali skoro svaki pas će napadati kokoši ako nije naučen. Imam 2 terijera i ne diraju mi kokoši. Kako da netko psa nauči da ne dira kokoši ukoliko ih nema?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
U krugu od 50 m su 3 aljaška malamuta, koji po meni ne vrijede ništ.
A ljudi su još platili te đukele.
Taj cucek nije niti za loviti miševe i štakore, a niti za čuvati dvorište, jer ljudima nece ništ.
A nije ni da se igra s djecom, jer ih ruši na zemlju.
Znaci nula s nulom.

I vlasnici su se pomalo poceli žaliti na njih, da im ti cucki nemaju apsolutno nikakvu svrhu.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Svaka vrsta pasa ima svoju namjenu. To kaj ljudi nabave životinje, a da se prije ne informiraju stvara potencijalni problem i za vlasnike i za životinje. Pravilo je da je pas onakav kakav mu je i gazda. Sa životinjama se treba baviti, socijalizirati ih i naučiti što smiju, a što ne. To zahtjeva puno vremena i ljubavi. Tko za to nije spreman neka se time ne bavi jer će imati problem. I on i životinja i susjedi i njihove kokoši, mački i ostali. Uglavnom krivicu i odgovornost bi trebali snositi vlasnici.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ti cucki su zapravo uz sve nabrojeno jako glupi , jer da vučeš one sanjke po cijele dane dolslovno do smrti nisi jako pametan.
ljudi misle ako su lijepi da su i pametni , brus

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Nisam ništ htel uzeti, jer to meni nema cijene.
Taj pevec je meni bil ko ljubimac, a najviše mi ga je žal jer je bil jako agresivan, a to se meni kod njih uvijek sviđalo.
Sad budem novoga naučil da bude još agresivniji.
Ja nemam cucka vec par let, ali da moj cucek to tak par puta napravi kak je taj, ja bi mu licno pred oštečenim vlasnikom peradi presudil.

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Znaci situacija sa pesima je takva da ni sam neznas kaj bi napravil. Po novome ne smiju biti na lancu niti u boksu zatvoreni. Ak su pusteni ne znas kaj bude. Imam ogradjeno dvoriste sa ogradom 1,30 visine. Pas je stalno preskakal ogradu i onda ga je cijelo selo lovilo. Lupil ga je i auto. Ne znas dal bu napal djete, covjeka, kokosi ili drugog pesa. Par puta sam se svadjao sa ljudima sto je pusten a i sto je svezan. Ak nekud ides opet ga moras vezati jer moras otvoriti lesu. Da ne velim da je bez veze lajal ak neko prolazi, ak grmi ili se puca. Na kraju sam ga udomil. I onak susjedov laje za sve u ulici.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
najviše mi ga je žal jer je bil jako agresivan, a to se meni kod njih uvijek sviđalo.
Sad budem novoga naučil da bude još agresivniji.
Da si bliže, dao bi ti ja svoga, dobro istrenirana ;)

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
To je najgora vrsta cuckov kaj postoji, ti aljaški malamuti, a i sad svaki tuđi cucek koji mi dođe u dvor, bude automatski pokojni.
Pa da je od ne znam koga.
Potpuno te razumijem i kad čovjek vidi tako nešto zaista mu nije lako. Nije lako ni naći rešenje problema.
Mislim da životinja nije kriva već vlasnik.
Vlasnik za to ima odgovornost, možda će ti izgledati glup moj način razmišljanja, ali za to postoji nadležna institucija koja će rešiti problem i vlasnika urazumiti odgovarajućom sankcijom. Razmisli jer može dobro uticati i na druge da se urazume. Ako učiniš nešto zivotinji i vlasnik to vidi on će te sigurno prijaviti, a onda si od oštećenog postao krivac. Jabiga ali tako nekako ispadne.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Ja bi tražio 50 eura po kokoši. Da vidiš kako bi se brzo urazumio.

Ako ne da 50 eura po kljunu zovi policiju.

Trošak kupnje nove, izgubljena dobit u jajima, duševna bol itd.

Najnoviji postovi

Na vrh