I moje dobiju super za nesilice mješan sa šrotom, valjda im došao period regeneracije 🤔
Danas sam rastavio čekičar u uvjerenju da budem postavio drugo sito, s večim promjerom rupa, ali čorak, gore je najgrublje sito iz seta od 4-5 vrsta i komada. Veče nemam, ovdje su rupe fi 5-6mm, a svejedno curi dosta brašnjavo, a ne lomljeno van, u kantu.
Znači - kuruza je neadekvatna i to je moj konačan odgovor na tu temu.
Jučer sam dobio kritiku i pitanje od supruge, pa kaj si napravil s hranom za kokoši, zadnja dva dana sam našla po 7 kom jaja. (ja sam bio sav sretan, s tom informacijom, a ona opet nezadovoljna 😈🙃).
Dakle hranilica, koju sam prije ovdje pokazao, iz koje naše kokoši rastepaju hranu "sve u 16", ima 5-6 položaja regulacije, kojom se količinom spušta hrana. Ona je kod nas naravno na maxinumu, ali nema veze, neka se i ptičice raduju. Bojim se 😈 dirnuti u "ženine postavke" iste, u njezin "set ap".
Ja sam bio proteklih dana iskoristio priliku i na svoj način, u svojim omjerima izmiješao šrot, rekord za nesilice i kostovit. Sve ostalo je na "tradicionalnim dvorišno seljačkim postavkama". Iako sam suprugu malo uznemirio povečanim brojem jaja, zadovoljne su sad moje cure (kćerke), jer pristižu prve kutije z domaćim jajcima, od mame. 🥂
Supruga je jučer opet preuzela kontrolu nad recepturom i miješanjem šrota z rekordom, a ja se diskretno samo okolo smucam 😈🤣😂😅👌🥂🍾.