• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

New Holland TG 285

R

Ratarko

Guest
Danas sam bio u gostima kod prijatelja pa sam malo slika uslikao :D

Kupio je novi NH TG 285 traktor !
Malo me ti moji prijatelji bacaju u depresiju jer se svi redom odlučuju na traktore od gotovo 300 KS a mene su ostavili samoga kod brojke 200 :cry: Vrijeme će pokazati koliko sam loše izabrao , već sada mi je žao ali nije za glavu , trebalo bi biti dovoljno i 200 KS .

Da ne davim , evo slika novog stroja ...

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Evo dvije slike iz kabine .
Prva pokazuje na desnom stupu kabine bord kompjuter sa svim funkcijama koje se mogu očekivati na traktoru ove klase : Headland opcija , potrošnja goriva , proklizavanje kotača ...
O prostranosti kabine i udobnosti nemam riječi , nisam u životu sjedio ogromnijoj traktorskoj kabini . Ameri su se potrudili i svaki detalj je na svome mjestu , baš tamo gdje prvo pogledate kada vam nešto treba to se tamo i nalazi , ocjena odličan !
Kada sam došao kući uvidio sam da nemam sliku od vozačeve konzole , ispričavam se ali nadam se da će biti još prilike da ju uslikam ... :mrgreen:

PS . podatci su u Eng. mjerilu , kasnije smo to prebacili na metrički sustav

Obrisan neispravan link.

Ova druga slika koja je napravljana iz kabine pokazuje kako i skoro njajveći komercijalno dostupni traktori na svijetu mogu biti okretni . Bez obzira na težinu od 10 tona i njegovih 285 KS ovaj traktor ima veći kut skretanja od mnogih traktora niže klase , uključujući i moj MF . Gotovo nevjerojatno a traktor nema supersteer osovinu !

Obrisan neispravan link.
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
hmm..lijepo,lijepo..a cijena? vidim da ima guste rifne na prednjim gumama,jel on to tako htio?
i minus mu je što nema prednje blatobrane,znam da možda malo i pretjerujem sad,ali po meni bi svi sa prednjom vučom trebali imati i i prednje blatobrane.
 
K

KRESO

Guest
vidio sam taj traktor prije jedno dva tjedna je prošao kroz viroviticu , onako iz auta skroz mi je čudno izgledao nekako mu je hauba uska ,al svaka čast!
 
R

Ratarko

Guest
abrkili kaže:
hmm..lijepo,lijepo..a cijena? vidim da ima guste rifne na prednjim gumama,jel on to tako htio?
i minus mu je što nema prednje blatobrane,znam da možda malo i pretjerujem sad,ali po meni bi svi sa prednjom vučom trebali imati i i prednje blatobrane.

Dobro si uvidio nedostatak blatobrana i malo čudne ripne za naše krajeve . Traktor je oriđiđi AMER , došao je sa svim udvojenim kotačima ! To su malo uži kotači nego li smo mi navikli , recimo zadnje gume su dimenzije 20.8 cola . Takvu ja imam na RX-u radi usporedbe . Zato on ima te čudne ripne jer je pravljen da ide sa svih osam kotača a zato i nema prednje blatobrane . Naravno frend kaže da će ih kupiti čim prije jer je i njemu neobično bez njih .

Po pitnju cijene ... hmmm... 88.000 € + PDV ... manje nego moj MF i to dosta manje .
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
aha,tako znači...pa jel to onda polovan traktor?gdje ga je točno kupio?

ako se ne varam,ima bridgestone prednje gume,što je(bar meni),rijetkost na traktorima...
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Nije polovan.
Ratarko
Traktor je zbilja zvijer. kako to da je Amer? Gdje se proizvode drugi NH? Gdje se proizveo tvoj Ford?
I meni je bilo žao što si ti za "glavni traktor" kupovao manji traktor nego što si imao, zbilja mi je bilo žao.
Kako to da je Amer toliko "jeftin"? A ima skoro 100 ks više od tvojeg MF-a?

A, ono tvoji prijatelji u birtiji tebi rekli što si kupovao tako velik traktor i ti se umislio, a oni te onda zeznu s još većim. :D :D :D :D
Rekao si da su 2 tvoja prijatelja kupila takav NH? Koliko oni obrađuju zemlje?
 
R

ROKI

Guest
Nema šta tu da se kaže osim da je traktor super i vjerujem da će se pokazati kao "pravi radnik" na njivi. Mana, kao što je već rečeno, je nedostatak prednjih blatobrana (manje bitno) i mislim da će biti problem sa tim uskim gumama koje imaju tako guste i plitke ripne namjenjene suhom terenu. Mišljenja sam da će se brzo "puniti" blatom u odnosu na "europski tip" gume (šira i veći razmak izmedju ripni te višlje ripne (dublje) što je po meni bolje). Možda griješim. :roll:

Vlasniku želim puno sreće u radu sa traktorom, a još puuuuuno više sreće mu želim sa servisom i serviserima!
 
B

Bobo

Guest
Dooobar! Cak je bolji i od IMT-a ;)

Postiji sala koju kuze samo vozaci NH traktora, mozda ju i ratarko zna. Kome god spomenes Error (neki troznamenkasti broj) Svaki se nasmijesi jer zna da je to cesta pogreska u NH board kompjuteru...

Neka glupost, koja se stalno pojavljuje, a s traktorom sve u redu...

Moram pretraziti farmphoto da to pronadjem ;)
 
R

ROKI

Guest
Bobo neka sad kenjat!!! Kako može bit bolji od IMT?! :scratch Pa IMT je strah i trepet svakog traktora na ovom području. ;)
 
R

Ratarko

Guest
Imam neki filing kao da sam ja kupio taj traktor a ne frend , jer ja odgovaram :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@abrkili
Traktor je novi ali u nekom smislu i polovni . Proizveden 2005. godine i skladišten do danas . Nema radnih sati , nikada nije pušten u pogon , nije DEMO model , jednostavno novi i zaboravljeni traktor .
Gume su Firestone , prednje 16.9 R 30 a zadnje 520/85 R 42 , ja sam bio rekao 20.8 za zadnje što je u stvari ista širina .

@mario
Traktor je Amer kao i svi veliki NH a prije i NH Ford traktori . Na mojem piše Ontario - Canada .
Ja sam dugo računao koliki mi traktor treba prije kupnje , istina da je Agria bila sposobna prodala bi mi NH T8020 traktor ali nisu imali sluha . Sada imam max. 200 KS jak traktor koji mi radi sa svim mojim prikljucima . Ima vremena za veći ako bude trabao .
TG 285 je jeftin iz gore spomenutih razloga - datum proizvodnje !
Samo je jedan frend uzeo TG-a , drugi se predomislio i uzeo onaj Massey 8470 iako je i njegov TG stigao zajedno sa ovim , odustao je ...

@ROKI
Da šara na gumi je malo čudna ali vjeruj mi , ide kao SIMPLON EXPRESS ! Sa tim uskim gumama vuče tanjuraču i preko 12 km/h sa manje od 8 % proklizavanja , ima puno tegova , u svakoj felgi po dva , jedan unutra od mislim 450 kg a drugi malo manji vani !
Ne spomiji servisere , on je imao puno problema sa njima tijekom godina sa svojim NH 8970 traktorom ali sada su se iskazali i prodali mu tu pilu za solidne novce . Znam - znam ... da je njima uvijek lako prodati nešto a servis je u banani ali frend se nada boljim vremanima .

@bobo
Da , to bi išlo ovako - ERROR 419 .
Sva sreća pa to ne bude ništa , samo peglaj dalje ali prepadne me svaki puta :lol:
 
S

sapat

Guest
nekako mi izgleda previsok, a prekratak-možda fotke varaju? Sve u svemu puuuno konja i dobar traktor
 
R

ROKI

Guest
Ratarko ide sad po suvom (sad je njiva ko cesta tvrda), al šta će biti najesen kad zapada kiša i sve se raskvasi? Mislim da će ond bit pizdarija.
 
R

Ratarko

Guest
ROKI kaže:
Ratarko ide sad po suvom (sad je njiva ko cesta tvrda), al šta će biti najesen kad zapada kiša i sve se raskvasi? Mislim da će ond bit pizdarija.

Ne , neće .
Baš zato ima sve duple kotače . Zadnji udvojeni kotač koji se može tako fino podesiti da bude nekoliko desetaka centimatara udaljen od ovoga prvoga ili da se doslovno diraju . Jednostavno se pomiče po osovini . Kada stavi sva četiri kotača odozada imati će preko dva metra dodirne površine na zadnjoj osovini . Moj Ford a i njegov ( ima isti kao i ja , 8970 ) sa svojim 710 zadnjim gumama ima manje od 1,5 metara dodirne površine pa ide u jesen solidno .

@mario
Oko 300 ha

@sapat
Bingo :D
 
Z

zrine892

Guest
kuzim da nema blatobrane...jel moguce da mu blatobrani smetaju kad moze toliko jako zakreniti točkove pa pu zapinja za haubu ili nesto??
 
R

Ratarko

Guest
zrine892 kaže:
kuzim da nema blatobrane...jel moguce da mu blatobrani smetaju kad moze toliko jako zakreniti točkove pa pu zapinja za haubu ili nesto??

Mislim da bi se i to dalo srediti sa onim blatobranima koji stanu prije nego li udare u haubu a kotač još nastavlja sa skretanjem , tako je na mom MF-u a i na puno drugih traktora koji imaju široke gume naprijed .
 
Na vrh