Neki su imali godinu dana,a neki dvije... ovisno koliko je trgovac želio prodati traktor. Nakon svih igrački koje su ponudili (radio,utezi,rotirka... itd...) zadnji mamac je bilo produženje garancije.
Kvarove ne želim komentirati,nemam nikakve veze više niti s Agrijom,niti s Agrarijom.... no nikad nisam loše pisao o njima po forumima,niti govorio u javnosti. Ja sam bivši radnik,razišli smo se,nisam u svađi s njima niti s bilo kojim radnikom koji danas radi u bilo kojoj od tih firmi.
Traktori ko svi novi traktori... bilo je sranja na terenu,a bogme je bilo i s John Deerom,Deutzom,Caseom,Fendtom... ali ti zastupnici to dobro skrivaju,a gazde traktora ne žele govoriti o tome.
U čemu je problem? Znam za dva John Deerea novija,na obadva krepao mjenjač - došli dečki iz Novocommerca,navečer natovarili traktor na kamion i za nekoliko dana navečer istovarili traktor. Sve potiho.... Dok smo mi (Agrija) rastavili CIJELI JEBENI TRAKTOR kod čovjeka u dvorištu... a dvije ulice dalje trgovac koji drži Deutz,par ulica dalje zastupnik MF-a. I naravno... to je bila vijest dana i svi su željeli vidjeti "sranje od talijana". Koliko sam god ja gnjavio poslovođu da su takve i slične pizdarije štetne za imiđ tvrtke,a i same marke NH - bilo je bitnije da se čim jeftinije popravi. Vučna služba od Osijeka do Čk košta!.
Ili,situacija tipa: s starim bagerom Radoje Dakić se nasred vinograda skidala kabina... i razbilo se staklo. Tko je kriv? Serviseri? Ili bager,s pola metra lufta na kranu,pa nema nikakve preciznosti....
A za 300 kn je taj isti traktor mogao biti dovežen na vučnoj službi u Pušćine,popravio bi se v radioni a gazda bi ga odvezel doma,ili da mu se je opet vučnom otfural kući. Staklo je bilo 2700 kn!
@ Noviuposlu:
ako imaš 70 000 eura,bolje da ih zapiješ nego da uložiš u poljoprivredu. Uskoro bude hrpa novijih traktora u vlasništvu banaka,vidiš kako ide priča s mljekarima pa uzmi neki s malo sati. Ako nemaš 70 000 eur,a uzmeš kredit onda si tek u problemu. Ako trebaš potrošiti lovu,zajebati državu za porez - kupi Porsche,sad su skinuli porez na luksuz...