Isto i kod mene, i ja se nadam da će produžiti rokove. Ja uz vitlanje moram izraditi u metrice, tek onda zaprimanje, uplata, a odvoženje nema roka.nočas opet napadalo kiše nemogu nikuda mrdnut imam jedan dan vitlanja pa da to lugar zaprimi i ako bog da uplatim i nešto izvezem a ostalo neka čeka travanj, a tko će ga znati možda i produže rokove jer su uvjeti za rad jako loši
pa jel kod vas daju jos u sumu?u požegi niko ni pogledati
Čemu ova škola za rukovanje motornom pilom što se naplaćuje 800 kuna ako od 1.04. samo obrtnici mogu u šumu?
1500m godišnje moraš prodati drva da bi ti ostala nekakva solidna plaća
od 01.04 fiskalna kasa ja prodam oko 800m pa niti ne pomišljam da otvorim a šumarski tehničar sam po struci
sve je to istina ali koliko vidim alternative NEMA, čuo sam, nije provjerena infirmacija da na području Virovitice policija čim uoči prijevoz metrice odmah zaustavlja, provjerava i obavezno poziva tržnu inspekciju, što mi je opet malo glupo, jer ako me ne uhvate u preeprodaji već samo u prijevozu od kuda njima dokaz da su drva za prodaju, sve to ide u PM komunjare sve stežu i nema alternative osim prilagoditi se propisima i raditi po njima ili odustsni, nije problem prodati drva veći problem je cjena jer sada je koliko se sjećam 131 + pdv=163, pa kada ga izradiš i staviš gore svojih 100 kn pa za krajnjeg kupca 270+pdv=337, tj 340 kn envy):n):
sve je to istina ali koliko vidim alternative NEMA, čuo sam, nije provjerena infirmacija da na području Virovitice policija čim uoči prijevoz metrice odmah zaustavlja, provjerava i obavezno poziva tržnu inspekciju, što mi je opet malo glupo, jer ako me ne uhvate u preeprodaji već samo u prijevozu od kuda njima dokaz da su drva za prodaju, sve to ide u PM komunjare sve stežu i nema alternative osim prilagoditi se propisima i raditi po njima ili odustsni, nije problem prodati drva veći problem je cjena jer sada je koliko se sjećam 131 + pdv=163, pa kada ga izradiš i staviš gore svojih 100 kn pa za krajnjeg kupca 270+pdv=337, tj 340 kn envy):n):
Ovih tvoja matematika možda vrijedi za izradu na nekom lageru, ali kad imaš 50-60 m vitlanja pa još 200,300 ili 500 m šlajsanja...nisam baš siguran sweat):
ako policija na tvom traktoru, kamionu uoči metricu, a nije kupljena od HR Šuma, dakle ti si ju preradio i nekud je voziš. Za taj prijevoz ili premještanje moraš imati papir koji ti šumarija neće dati jer si robu preradio, dakle treba ti otpremnica nekog obrta. Čim ide otpremnica, moraš ju opravdati proknjiženim računom. Iako, otkad je krenula fiskalizacija, otpremnica neće biti dovoljno pokriće za porijeklo robe, već je obvezan račun.
A ako voziš iz svoje privatne šume metricu u svoje dvorište za svoje vlastite potrebe??
Pa problem je u tome ŠANANA da sve zakone i propise kod nas pišu oni bez mozga,bez obzira o čemu se radilo,tebi je jedina sreća što su tvoji posadili šumu za sebe na vrijeme a za izradu se snađeš ,znaš ono povratak otpisanih na novi način:icon_pidu::icon_pidu:
Najte ,,,,prosim vas...pa to moreju pisati oni kaj misle da niko ni nigder bil, i nič ni videl ,oni kaj bi im pasalo da samo oni ideju v šumu i oni kaj nemaju pojma kaj pišu...Ne opterečivajte se nepotrebno ,ovi partizani se plaše da ne ostaneju bez šume jer bi se moglo lako dogodit da se buju pak odmetnuli ...
Je, saka ti je na mestu...