Re: Objekti-Šupe za smještaj traktora i mehanizacije
Šanana, dobro ti veli Puknuti.
4-polna utičnica ti ima 3 faze i uzemljenje. Znači, nema nule. Može se koristiti samo za trofazna simetrična trošila, dakle za elektromotore, 2-fazno priključeni švasaparat i slično.
Danas se više ne koristi nulovanje u domaćinstvu, već samo u industriji (sve rjeđe), tak da ako imate brikanu nulu i uzemljenje...baš i nije najsigurnije rješenje. Tada instalaciju nije moguće štititi diferencijalnom sklopkom (FID).
5-polna utičnica ti ima 3 faze i , NULU i uzemljenje. Preko nje možeš napajati i jednofazna trošila. I ova kombo utičnica, za koju pitaš, je 5-polna, a ova plava na njoj je obična šuko, spojena na jednu fazu, nulu i uzemljenje.
Naravno da ih ima za kupiti, samo trebaš malo potražiti. Prodavala ih firma Tedi EL u Hrvatskom Leskovcu (PCE). Pogledaj po raznim centrima, Pevec, Građa i sl.
Ima i kineza, samo trebaš naletiti na njih (ne savjetujem ti kupovinu kineskih, jer ak su od loše plastike, rastapaju se). Ja sam nekoliko njih i napravil, dodavanjem ove plave utičnice na ovakvu predzadnjoj sliki u mojem prethodnom postu.