Ako je ovo stambeni prostor šteta da nisi betonirao krov.Ovako sam ja radio
Koliko se ja sječam niski trapez smo letvali na 120cm..ali s " limenim" letvama..znači lim nosi.
Ne dao Bog nikome, al čisto kad smo na temi, kakva je statstika, dali je neki krov prošao neoštećen, ili su svi ponešto "dobili"?Možete vi kemijati koliko hoćete, udarati ekserima ili vijcima, ali kad vas (nedaj Bože) stigne ono što je nas stiglo 19.07. ove godine, sve je to uzalud... Ili će letiti lim, ili će ići kompletna građa i lim...
Misliš da leti zbog inženjera (projektanta) ili inženjera (nadzora) ili zbog majstora? Ili možda zbog vlasnika, koji je uzeo najjeftnijeg majstora, a inženjera nije bilo u ulici?I onda se pitamo i gledamo kako svako malo kod ove novogradnja krov leti u zrak. Današnji inženjeri su čudo, vise niko ne uzme olovku da nešto izračuna, već program mi izbacio.
Radio si sami, ili su ti nekakvi "majstori" radili?Ovako sam ja radio
Ja sam svoj na kraju letvao na 28cm. Toliko je letve bilo 😂😂😂Trapezni lim naravno da nosi. Više ili manje, ovisno o visini vala. Neki nose i na 2-3m razmaka "letvi"
Ne dao Bog nikome, al čisto kad smo na temi, kakva je statstika, dali je neki krov prošao neoštećen, ili su svi ponešto "dobili"?
Prijatelju ovaj posao radim trideset godina tak da nečija mišljenja me i ne zanimaju. Ako te baš zanima horizontalni cerklaž 30×30 sa armaturom 4×12 vilice 6/20 vijci m16 na svaki metar,srednja podrožnica 16/20.kakve špage?Trapezni lim naravno da nosi. Više ili manje, ovisno o visini vala. Neki nose i na 2-3m razmaka "letvi"
Ne dao Bog nikome, al čisto kad smo na temi, kakva je statstika, dali je neki krov prošao neoštećen, ili su svi ponešto "dobili"?
Misliš da leti zbog inženjera (projektanta) ili inženjera (nadzora) ili zbog majstora? Ili možda zbog vlasnika, koji je uzeo najjeftnijeg majstora, a inženjera nije bilo u ulici?
Radio si sami, ili su ti nekakvi "majstori" radili?
ovo je polu-dobro, ili polu-loše, ovisi što ti je draže.
Donji serklaž na kojem je donja podrožnica koliko vidim nije nikako usidren u unutrašnjost objekta. A na njega djeluje neka horizontalna sila.
Sva sreća kod tebe gornje podrožnice leže na betonskim stupovima pa to ipak neće nigdje.
Tu i tamo takav krov napravi "špagu".