• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Obrada zapuštenog zemljišta

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
jbg, momci, taka je situacija. velika konkurencija, puno traktora, a malo ljudi treba usluge u odnosu na broj strojeva. ja potrošim 100-150 kn po jutru oranja, ovisi o puno stvari. ako dnevno odradiš 10 jutara s ozbiljnijim strojem, ostane ti 1000 kn. ovaj je kod mene od 6 do 9 uzeo 900 kn. da mu je 300 ostalo čistih, ima čitav dan pred sobom ili da radi svoje ili da odradi još toliko. a radi se svaki komadić zemlje, vrtovi iza moje ulice su svi pod ratarskim kulturama, a to su parcele od 2000 m2. neki čak i vrše strne žitarice za 300-350 po jutru, ali to je glupo i bezobrazno prema drugim kombajnerima. kriza je, ljudi svašta rade.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Pa oranje je kod nas jutro zemlje 400 kn.Gorane pa ne moras sve posijati psenicu,1/3 posijes a ostalo sredi i pripremi za proljece.560 ce te slomiti dok to sve pripremis za sijetvu.Bolje manje posijati ali kvalitetno pripremiti i posijati,nego forsirati puno posijati a lose sve napraviti.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Nakon malciranja kukutuzovine, sljedilo je malciranje zapustenog zemljista ! Prva i druga spora ( radna )

Prilozi

• DSC00005.jpg
    DSC00005.jpg
    82.1 KB · Pregleda: 211
  • DSC00006.jpg
    DSC00006.jpg
    83.7 KB · Pregleda: 225
  • DSC00007.jpg
    DSC00007.jpg
    82.6 KB · Pregleda: 223

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Uzeo sam neku zemlju do sebe, malo širim posjed :), pa je red iskrčiti malo neke zapuštene dijelove da bi se dalo sve uredno obraditi.
Danas smo popodne započeli i riješili 1/3 u par sati, ostatak opet koj idan dok se uhvati vremena.
Evo i koja slika.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma to je čini mi se divlja lijeska, taj je u tom gruču izgledal naj zdraviji i najravniji pa je ostal :), tak bude ostalo 3 komada u nizu, tu je kanal iskopan uz to, prije valjda 50 godina, to recimo bude mala oaza u koju se bude voda ispuštala po potrebi, sve ovo okolo ja radim. Tu sad ima malo više 6 kj u komadu.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ovakvog posla imam i ja na par parcela al slabo vremena da se sredi!!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Samo nemojte ogoliti zemlju do kraja,treba ostati nekoliko drveća radi ptica

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Ukro mi riječ iz s tipkovnice :) Baš to, moraju se i one negdje sakrit, a i ružno to izgleda u ravnici kad se sve ogoli, pogotovo u ravnici.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ja volim kad mi ostane neko veće drvo pogotovo ako je veća parcela od nekih 5,6 kj. da kad radiš da imaš gdje po vrućini sjesti, popiti nešto, odmoriti i sl.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kod mene imaju ptice 1000ha šume i šikare,nema šanse da im ja ostavljam nekakve ljuljačke... :(wait):

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kao što se vidi na slikama da bude ostalo 3 drva u nizu koji mogu dalje slobodno rasti.
Baš kao što je kolega i reko, i meni se dopada na malo večoj površini da je uređena jedan mala oaza s nekim drvom, em zbog hlada, me zbog ovih raznih propisa EU.

Kaj se tiće zemlje, recimo da je tu nekih 70% moje privatno, a ostatak obrađujem u arendi dok se vlasnici ne odluče prodati.

compy

Član
Tu od
4 Sij 2013
Poruka
209
Od prošle godine...

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=Z6ask_luUJ8[/YT]

Najnoviji postovi

Na vrh