• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Obrada zapuštenog zemljišta

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
To na drugoj slici je krajnja granica do koje sam išao , čak sam i pretjerao jer unutar ima i većih komada.
Malčer je tu radio definitivno iznad svojih razumnih granica ali pošto je ovo bio posao za šuraka morao sam , ili bi me zarobio da idemo ručno , bolje malo preopteretiti malčer nego mene :biggrin:

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
nije to strasno,malo jaca zivica,pogledaj kak gramip radi
[YT]www.youtube.com/watch?v=Jd5zsC0WLfg[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ma znam da nije strašno za bolje mašine pod uslovom da je imam, eto ,primam na poklon jedan ovakav malčer :(giggle):

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Ajooj kolega taj neide iz dvorista tako brzo sad ga je naslijedio seppi sumar tak da ce ovaj ostat samo za travu,jedino ce ic iz dvorista ako mi naleti neki bočni od 225/260 zahvata

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Daleko je i ovaj gramip od profesionalne upotrebe ali odradi posao.Mi imamo bertija 2,2m s čekičima koji može i na prednju i na zadnju hidrauliku.S njim održavamo puteve i kojekakve novo osvajane njive.Znao sam s njim srušiti i samljeti komade i preko 10cm promjera samo treba lagano s osjećajem.

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
ovaj gramip popisa I daleko poznatije marke 2metra zahvata 740kg comer getriba svaki bat 1600grama debljina stijenke rotora 16mm zanoni su raspadali ali gramip ne govorim o modelu gs60,moze I ovaj na prvu I zadnju hidrauliku I mozes ga vrtiti na hiljadarki

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
I mi smo danas okrčili jedan stari voćnjak , ovaj gornji dio je bio zarastao do neprepoznatljivosti , žao mi što ne slikah prije nego što smo počeli.
Mali malčer je odradio lavovski posao , gdje god sam mogao prići sam samljeo , ostalo je tamo gdje je jako strmo i gdje je klizište uzelo svoj danak pa smo to morali ručno da sredimo.
Bilo nas je 5 u ekipi , izvučeno je 4 prikolice drva koje nisu tovarene pretjerano ali ima preko 10 metara drveta.

Nije samo ovo sa slike produžetak je još desno.

Prilozi

• IMG00247.jpg
    IMG00247.jpg
    39.6 KB · Pregleda: 235

matijavz

Član
Tu od
13 Pro 2015
Poruka
235
Tražim savjet iskusnih...parcela 7-8 godina nije obrađivana, šikara i drvo do 5-6 cm promjera..dali pomalčirati i dosta dobro izgleda.. e sad da li da pošpricam totalom pa onda oranje? ili oranje i izvaditi te panjeve koji su veći??
u jesen bi išla pšenica na tu parcelu

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
853
6 cm debele dreve bi malčirao i direktno orao? Onda treba to biti jaki malčer, kojeg ja u životu nikad nisam vidijo prikačen spredaj ili radi sa vožnjom natrag. Ja bih deblje sajlom izvadijo, a tanje malčirao, onda orao. Tako bi nekako išlo. Špricati po mome ne bi bilo potrebe, ak napokon oreš odmah.

matijavz

Član
Tu od
13 Pro 2015
Poruka
235
Več je pomalčirano. znaci nema potrebe za totalom..onda bude samo oranje i eventualno kroz ljeto nesto za zelenu gnojidbu i ujesen pšenica.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Kod mene je trebao bager za vaditi panjeve. Pa smo radili drenažni kanal. I po svemu trebati će još jedan na našoj parceli. Kod susjeda ću morati iskopati kroz šikaru jedan plići kanal, jer je ta parcela na višem i kod mene pluta voda s njegove parcele.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Več je pomalčirano. znaci nema potrebe za totalom..onda bude samo oranje i eventualno kroz ljeto nesto za zelenu gnojidbu i ujesen pšenica.

Oprezno s oranjem ak nisi počupal panjeve. Da ne zgubiš plug na njivi. :(whew):

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Stabalce 6cm promjera ni nema neki panj. Najbolje preorati i poravnati. Odmah pokupis krupnije korjenje da ti ne smeta kasnije. Zelena gnojidba nebi bila losa ali do tebe je hoces li se zafrkavati toliko. Odmah bi zagusila ono sto bi inace krenulo od korova.

matijavz

Član
Tu od
13 Pro 2015
Poruka
235
Tako sam i mislio,a zelena bude isla jer nije to neki trosak a dosta ce znaciti.

dario1983

Novi član
Tu od
27 Tra 2016
Poruka
5
Pozdrav ljudi, imam nekih 2,5-3 hektara zemljišta koje je nekad bilo obrađivano(prije 10-ak god.). Trenutno je sada tamo trava koje je svako toliko bila košena. Koliko sam pročitao ovdje, najbolje mi je sve to izmalčirat, bacit ureu i zaorat plitko, istanjurat, možda isfrezat a onda na jesen ići dublje. Prvo šta me zanima je da li treba čekat malo da se trava posuši i onda zaorat. Druga stvar je da imam namjeru sadit češnjak u komercijalne svrhe, pa bi molio bi nekoga sa više iskustva za neki savjet, da li je potrebna neka predkultura prije i koja to, znam da se kod nas koristila pšenica za suzbijanje korova. Unaprijed hvala

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Mi smo dobili parcelu od punice na brijegu da si delamo vinograd. Ali je dosta strmo i kad sam bio tam me skoro šlagiralo. Kao mala šuma gacije. Sad me čeka čiščenje pa čitam malo tu, budući da je tako strmo neznam jel će bager moći doći do panjeva da to počupa. A i neznam kako bi se to malčalo. Na kraju bude valjda vinjak, flakserica s nožem i udri. Samo se nadam da nebudem panjeve na ruke moral iskopavati :icon_hang:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ako imaš nekoga da ti to odradi sa ovakvom mašinom.

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=JY0PYziEcuM[/YT]

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
853
Ne bi htijo oduzimati želje do bilo čega, ali u godinama, kad ljudi napuštaju vinograde, jer se ne "izplati", pa ga bi ti sa ništa počeo na ovakvim planinama raditi...
NO ako je to mali i za dušo, il možda još za kakav vikend-klet, onda ok.

Male drevice do 10 cm nizbrdo može čupati i kakav traktor na 4 pogon.:icon_scratch:

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
A normalno da se ne isplati. Lakše kupit vino il grožđe pa sam radit. Ali onaj trenutak kad piješ svoje, isplati se sav trud i vrijeme i novac :)
Moral budem suseda pitati, on ima velik 4x4 traktor.

Via Tapatalk

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
853
Zagi, pa da ne zaboraviš postaviti vikendico sa kletjo!hehe, onda sve ok.

Najnoviji postovi

Na vrh