imam jedan veliki problem, naime krenuo sam da malo radim oko motorne kosacice, htio bih da mijenjam dihtung na karter, medjutim, za sada ne ide kako treba.
Odsrafio sam tri sarafa, ali preostale nema trika da mogu, na jednom se glava "pojela" "oćelavio" je , a ostala dva nema trika da ce da mrdnu. Ne mogu zagrijevanjem jer nemam alat za to, postoji li nesto drugo, da li je neko imao iskustva?
evo mog kartera i sarafa kojeg ne mogu maci:
Definitivno ti je pristup rastavljanju tog motora bio "lako ćemo".
Sada si zeznuo stvar i treba kestenje vaditi iz vatre. Na tvojoj slici vijak zaista izgleda sasvim OK, nisi dao informaciju da li si to pokušao odšarafiti sa odgovarajućim alatom, kako ti je puknuti napisao "sa colovnim ključevima", ili sa milimetarskim.
Bilo bi ti super da raspolažeš s tornax udarnim izvijačima.
I nije takav posao svaki put milovanje po motoru, koji put je dobro preventivno, pripremno sve vijke izvibrirati udarcima s čekićem. To si propustio i sad se budeš malo kinjio nema ti druge.
Probaj nabiti prvi manji ključ na glavu vijka - ali nemoj pritom razbiti motor, pa ponovo odšarafiti.
Bušenje neka ti bude zadnja opcija, ali ako nisi nikad takvo nešto bušio daj radije nekome tko je vješt u tome. Poslije bušenja treba popraviti ili napraviti nove navoje, imaš li "izvlakač pokidanih vijaka", imaš li colovna urezna svrdla "gevint borere", tu se sad otvara široka lepeza novih problema.