D
DevelopmntDiggie
Guest
Hvala Bobo na objasnjavanju
Ovo sa slike je slavonac i njega u mom kraju vuce imt 539 bez vecih poteskoca. jak ose lagano vuce, za lijepo zaoravanje treba mu izmisliti neke deflektore gore, jedina mana je sto je dosta nizak pa malo veca masa i odmah stopa...
Inace, jako fino slaze i lako se vuce.
Hvala za detaljno objašnjenje. Sad su mi nešto jasniji plugovi :icon_super:T
Recimo jeftin a dobar plug 12" ti je OLT alkar. tezi je ide lakse u zemlju, daske lemesi sve je IDENTICNO kao kod slavonca, visljeg je klirensa pa se bolje ponasa u zaoravanju vece mase, ima podesivu osovinu, doduse preko vijka ali lakse nego stari tip slavonca...
Prije bih alkara trazio i kupio nego salvonca da se mene pita
UFFFFFF, al je zabrazdjen....
Ovaj se mora drzati na desnom spaneru da ga Bog boguje... Tj ako rama nije motana pa da ga ovako drzis "u centru"
A ako je sve u centru, sarafaj tu osovinu nazad, ovo je strasno
Ma daaaaj, osovinu okreni tako da jednako kvoliko gleda u drugom smjeru... i onda ga " trazi na fino" da se poklopi s traktorom a ne dotezati spaner i misliti da je tako plug ispravno podesen...
upravo tako... mozda malo manje, dovoljno je da otprilike samo "gleda" u nazad... uglavnom, da imas rucku na osovini od okomitog polozaja "za zub-dva" u nazad...
Postovani,zanima me dali neko ima uputstvo za plug olt pto2.25,te nadalje dali je neko sirio trag prednjih kotaca da ga pri oranju ne baca iz brazde
Sve ovisi koji traktor i koji plug. Posto vidim da je PTO 2.25 to je 10" i ne kuzim kakav to traktor mora biti da ga ovaj mali plug izbacuje iz brazde?? Postelaj plug i teraj, ne diraj trap nista.