• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

OLT plugovi

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,180
Gdje bi se moglo pronaći ovaj poklopčić kod vijka na olt crtalu, ovaj dio do vijka IMG_20241006_121703.jpg

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,725
Imam olt 1x16. Razmisljam o predpluznjaku. Koji i di uzeti? Jel bi ovaj bio ok? Nisam jos orao s predpluznjakom pa nznm kakav bi trebao biti.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,679
Pitanje je da li se na postojeću ramu može predplužnjak namontirati jer je prekratka i bude došlo do zagušenja, a moguće je da bude bacal zemlju na poluge. Po meni bi trebalo ramu produžiti. Pogledaj kako je to napravil kolega Ivan Kc na svojem IMT jednobraznom plugu.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,725
Videl sam slike i da, u dilemi sam bas iz tog razloga. Iako djeluje mi da je dovoljno udaljen al nemam bas di uzeti za probu. A opet ne baca mi se bezveze 100e za nekaj kaj na kraju nebum koristil...bum probal nabaviti od nekoga da barem probam pa onda lako kupim

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,902
Imam olt 1x16. Razmisljam o predpluznjaku. Koji i di uzeti? Jel bi ovaj bio ok? Nisam jos orao s predpluznjakom pa nznm kakav bi trebao biti.
Ak se odlučiš na to, gledaj da bude takvog oblika s visokom daskom ( ajmo reći za kuružinje)

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Pozdrav. Kako popraviti/fiksirati spoj tijela na gredu kod PTO 2x10 pluga? Razvukel se na rupama klinova pod jednu stranu (zadnji kraj u lijevo) da ga ni s ručkom ne mogu dobiti ravno bez lanca. LP!

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,164
Videl sam slike i da, u dilemi sam bas iz tog razloga. Iako djeluje mi da je dovoljno udaljen al nemam bas di uzeti za probu. A opet ne baca mi se bezveze 100e za nekaj kaj na kraju nebum koristil...bum probal nabaviti od nekoga da barem probam pa onda lako kupim
Predplužnjak ti treba biti iznad špica lemeša ili naprjed prema traktoru

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,586
Pozdrav. Kako popraviti/fiksirati spoj tijela na gredu kod PTO 2x10 pluga? Razvukel se na rupama klinova pod jednu stranu (zadnji kraj u lijevo) da ga ni s ručkom ne mogu dobiti ravno bez lanca. LP!
Nemoj se preveč zamarati kak plug stoji u odnosu na os traktora.
Kak je u oranju?
Koliko je široka prva brazda, a koliko druga?
Bježi li prvi kraj traktora u jednu stranu (koju) toliko da moraš raditi korekciju volanom?

matru

Član
Tu od
9 Pro 2015
Poruka
77
Aklo prednji kraj traktora vuće u izorano (volan treba držati stalno ulijevo) kamo treba pomicati onu ručku na plugu, naprijed ili natrag. Mislim na gornji kraj ručke ne na prihvat gdje je zakopčan plug. Plug je PTO2-2X10".

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Plug vučem s U445, 12.4, plug je na gredi skroz desno. Bez desnog lanca nema šanse da 1. brazda bude ~25cm, cijeli plug ode skroz ulijevo. Ručka za podešavanje je skroz napred. Luf ga baca u stranu više nego se može korigirati s ručkom...

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,586
ZJ-ov odgovor važi i za @vladimirec81. Naravno, ako ima isti način podešavanja, a ako ima drugačije, onda treba štift na desnoj strani podesiti tako da zadnja strana pluga bude više lijevo (gledano odostraga u smjeru traktora). Očito je razmak zadnjih kotača preširok za taj plug.

Najnoviji postovi

Na vrh