Ja imam takav novi sistem,i radi odlično.
Prošle sezone sam promijenio desetak kompleta novih običnih izbacivača,ne rade nikako jer ni kad su novi nisu dobro napravljeni,čistači imaju previše lufta,i kad je sjeme manje i šiljato,zaglavi se,i samo krene curiti. Onda mi je pukao film,stavili smo ove željezne plave,i više nisam imao problema,posijano dvadesetak jutara s njima i vrijede svake lipe. S onim plastičnima sam toliko "molio" da me garant čeka ulaznica za pakao.
Mato- evo,imam prilike vidjeti kojekakve pneumatske sijačice u radu,i nikad nijednu nisam vidio da naštanca zrno do zrna,sve na isti razmak.
Imam jednu parcelu s kukuruzom,desni međaš je sijao s novom sijačicom od 10 000e,a lijevi s novom sijačicom od 20 000e,sve tri su posijane jednako,negdje padnu dva zrna,pa je dobro,pa opet padnu dva,ili je veći razmak između biljaka...
Tip iz sela kupio novu Gaspardovu sijačicu,i sijao mom susjedu. Kladili su se za gajbu pive da će sve biti posijano na 19cm. Kad je kukuruz nikao,išli smo s metrom u polje,ima svega od 13 do 25cm razmaka...