Zdravo zivo moji forumasi,evo izvjestaja o mojim pcelicama.Na proljece iz kosnice (LR)stavljena gore na plodiste dva medista prije vrcanja na dva tjedna,dobio 13kg meda,zatim Bagrema 27.5kg,nakon tjedan dana jos 6kg posto sam primjetio da i u medistima(na jednom bila rupa,istrunuli nastavak a kolega reko nek ostane otvoreno) ima larvi te nisam vrcao te okvire.
On je napomenuo da je 42g. pcelar i nikad bolja godina a bagrem je vrcao na dva puta.
Ja mu napomenuo da ja ne kuvam sirce i nezahvaljujem Stvoritelju za lijepo vrijeme kuurac bi on vrcao toliko,no otom, potom.
Evi i jucer predvecer mi u akciju da razrojimo moje pcele i da im danas stavim onovu Maticu.
Uze on prva dva okvira iz sredine nema licinki,larvi,kaze on meni: ti si to krivo videl.
Uze okvir iz donjeg medista i: ima,ima ,dobro si vidio,te uze jos jednom iz gornjeg i uvjerise se da ima i tu.
Nadjosmo maticu odma u slijedecem okviru, pa pogledasmo stanje u Plodistu.
Veli on posto je rupa na donjem medistu,da se matica izlegla odletjela kroz rupu,oplodila se i vratila,te zato ima tu larvi.Uzme on proc mrezicu(halimanku)okvir i kaze :kako sad i tu zatvorene sace(larve) na frisko,uze slijedeci okvir i gle cudanadjosmo i tu maticu.
Pogleda on mene i kaze: Nikada u zivotu nisam to dozivio da imadu dvije matice u jednon kosnici.
Nevjerujuci svojim ocima,potrazimo opet u drugom nastavku te opet nadjosmo onu drugu maticu.
Spakujemo tako mi taj nastavak i odvezli ga u sumu(oko 5km dalje)Kaze da zaborave staru lokaciju pa ih onda mogu vratiti.
Tu u mojoj mladoj sumi ima dosta Zlatosipke kao i okolo te na njegovu preporuku cemo ih tu i ostaviti dok ne ocvjeta,a onda kuci pjevajuci.
Samo da napomenem,poljubila me samo jedna pcelica,posto sam bio uz kolegu brez zastite i dimio kraj njega.
Sada pitanje za znalce: dali su se susreli sa dvije matice u jednoj kosnici? 👨🌾