daniels kaže:smiljan a kak je sa tim porezima i prirezima?
jel za OPg plačam posebno?
a ovo od plače posebno kaj predajem sad?mislim tu imam uvjek neki povrat ove godine skoro 4000kn.
ili se to sve zbraja u poreznoj prijavi pa onda ja njima ili oni meni daju novac?
pital sam šogoricu ona je knjigovođa al nije sigurna mora proučit jel nije do sad radila sa time OPG-om.
Smiljan kaže:.
Sugestija: ako OPG kod otvaranja nazoves svojim imenom i prezimenom mozes koristit i privatni ziro za koji ti treba (u sustini) samo osobna karta
pehist kaže:daniels kaže:smiljan a kak je sa tim porezima i prirezima?
jel za OPg plačam posebno?
a ovo od plače posebno kaj predajem sad?mislim tu imam uvjek neki povrat ove godine skoro 4000kn.
ili se to sve zbraja u poreznoj prijavi pa onda ja njima ili oni meni daju novac?
pital sam šogoricu ona je knjigovođa al nije sigurna mora proučit jel nije do sad radila sa time OPG-om.
povrat poreza ces i dalje ostvarit ako ga imas kao sto i smiljan napisao.
a sto se tice poreza koje opg mora platit vrlo je jednostavno. OPG tj. ti si obveznik poreza na dohodak i na kraju godine se zbroji tvoja placa u firmi i prihod OPG i na to placas porez. zato je dobro prikazati sto manju dobit na kraju godine da nebi uso u vise porezne razrede i da naravno platis sto manje poreza.
a ako ti je OPG u sustavu pdv, onda se tromjesjecno radi izracun pa ili ti moras platit drzavi ili ti oni vracaju, tj odbijas to kao predporez.