spyder kaže:zašto ne samo orah a sve ostale teme na temu oraha neka se prebace ovdije ili izbrišu
spyder kaže:isto bi ti se desilo i sa kalemljenim sadnicama možda još i gore pošto su osjetljivije
jellena kaže:Slažem se..ionako je tema otišla u drugom pravcu..
Todi kaže:Pozdrav, poštovani forumaši.
Posjedujem komad zemlje u okolici Bjelovara, pošto živim i radim u Zagrebu razmišljao sam što napraviti s tom zemljom pošto mi je i vikendica tamo, a da ne zapustim zemlju odlućio sam posaditi orahe.Zasadio sam jesenos 100 kom. sjemenjaka iz svog domaćeg uzgoja tj. rasadnika. Sadnice su stare od 2-3 g. no pošto je zima bila dosta jaka smrznulo mi se nekih 30 kom. Pupovi se vide međutim nisu istjerali, zanimljivo je to što kod većine sadnica u donjem dijelu zelena dok su vrhovi posmeđili. Recite mi dali postoji mogučnost da iz njih nešto bude ili ih moram vaditi van i saditi nove? Ako trebam saditi nove onda bih uzeo cijepljene, čuo sam da rasadnik Žižek ima kvalitetne sadnice. Recite koja treba biti pogloga i koju sortu bi mi preporućili? Molio bih savjet što dalje činiti i na koji ih naćin tretirati?
Unaprijed zahvaljujem, pozdrav i do čitanja.
potjerat će ti novi izdanci iznad i ispod kalema, meni se dogodilo isto na 50 kom ni jedan nije preživio proljeće kažu da su smrzli, iznad kalema sam ostavio a ispod odrezao. Naručio sam novih 50 komada jer neznam šta će od ovih biti.
Hvala na odgovoru. Ovo za rezanje izdanaka ispod kalema kužim ali ovi što (i ako) potjeraju iznad kalema ... Na šta će to ličiti nakon par godina? Pretpostavljam da potjeraju nove mlade grane? A šta bude sa stablom, jer je ono napola osušeno?