daniel2356 kaže:pojma nemam, nisam ga mjerio. budem kad ga raskopčam od ripera pa napišem, lovi sad točno do pola kotača, a kad zapne u tešku zemlju pa ga povuče malo u stranu, onda hvata cijeli kotač.
KRESO kaže:evo zadnje kuruzište mi je ostalo za porati . ljepo je krenulo , neštopa se plug dobro se zaore (neznam zašto je kukuruzovina toliki bauk) ...
zsolin kaže:Evo danas malo orao,pa i snimio.
Dubina skoro 40cm,brzina 8-9km/h ,zahvat pluga 120cm....
Snaga traktora :neko kaze 110 neko 130,neko 150.
[youtube:3jp999mn]nfr_mxp7mPU[/youtube:3jp999mn]
kikic MF kaže:zsolin kaže:Evo danas malo orao,pa i snimio.
Dubina skoro 40cm,brzina 8-9km/h ,zahvat pluga 120cm....
Snaga traktora :neko kaze 110 neko 130,neko 150.
[youtube:3j4d25by]nfr_mxp7mPU[/youtube:3j4d25by]
zsolin. to je po papirima snaga takva al čujem po zvuku da je dosta jači.
ti se čudiš kako ti teško vuče, al realno gledano oreš 40 cm :shock: i kad mu stisneš gasa povuče.
a jel ima turbo taj motor ma tvom mf-u?
zjockoo kaže:Oranje kod mene sa novim modifikacijama pluga. Kukuruz je obran s kombajnom na pola metra visine, zatim malčiran. Ranije se takva kukuruzovina jako štopala i bilo je nemoguće raditi bez paljenja njive. Pa, evo sad rezultata...
markach kaže:zjockoo kaže:Oranje kod mene sa novim modifikacijama pluga. Kukuruz je obran s kombajnom na pola metra visine, zatim malčiran. Ranije se takva kukuruzovina jako štopala i bilo je nemoguće raditi bez paljenja njive. Pa, evo sad rezultata...
..jasno mi je da bez malčiranja ili lošeg sječkanja loše zaorava s neprikladnim plugom,ali kolko sam skužil trenutno ,dal se tebi štopa plug i nakon malčiranja? imaju li učinka ova povišenja nad povišenjima?-vjerojatno da
Ako je malčirano onim rotacionim malčerom,mislim da nebi trebalo biti problema, razmišljam o kupovini istog.
Jos nesto važno kod ovoga nije svejedno zaoravat u 9 ili 10 mj.kad je friško pobrano ili sad kad je slegnuto,mokro-pomalo trulo.