ivanm kaže:samo da se nadovežem na raspravu o KS i broju brazdi. Čovjek u mom kraju kupi Agrotrona 150, svaka čast ima stroj, ali onda kupi i 4 brazde(mislim da je bil oko 100 tkuna nemojte me držat za rječ) opiči dajca sa 250-300 kg na prvom kraju po mojoj procjeni i gle jedva to sve vozi po ravnom u našoj zemlji na 25 cm, doduše neznam na kolko je naštelan plug, nisam ga pital al opet je to 150ks. Čisto za usporedbu drugi gazda ima MF 150 ks,neznam koja serija kad oni imaju one blesave brojke, ali ima 3 brazde i ore puno jednostavnije nego agrotron i bez utega ali opet ima mjesta gdje zasvira.
da nebi mislili da trkeljam Jaga vam može potvrdit jer vjerojatno pozna obojicu, tak da ti ori sa 3x14 i 80 ks(4 cilindra).
Uostalom možda i negdje ide na nekakvom pjesku na 2500 rpm ali mislim da to nije nikom u interesu bar ne onom koji se naradil da si kupi taj traktor.
U 2×12 mu niti kotači neče ulazit...ivanm kaže:2x14 za lindnera u našoj zemlji čisto dost i da je čim bliže zadnjim kotačima ali i da imaš 2x12 okretač možda još i bolje moje mišljenje(vidi mladenov). to je hrga betona ali da ima tonu neznam, možda i ima. poznavajući njega sve je moguće.
pozdrav
Jaga kaže:Znam ih obojicu, ali ne bi se štel mešati - po zagorski! Mislim da i jedan i drugi imaju prevelike traktore za male komade zemlje koji su kod nas. Dobro, imaju i manje traktore, ali iz osobnog iskustva i ovaj moj Lindner koji nije baš preveliki meni je ogroman jer se na malim komadićima koje malčiram susjedima jedva okrećem i jednostavnije bi mi bilo sa starim Zetorom. Kod nas su zemlje jako teške tako da treba biti oprezan s tim brazdama. Ja mislim da bi meni optimalno pasal npr. 2x14 cola. Znam za jednog samo je malo spigan pa ako ga gazda da jeftino možda bi se dal srediti.