• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...1

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
Re: Oranje,oranje,oranje...

evo slika od Marka...on je na polju pa nema čas...pa je mene zamolio i eto ja stavio slike

DSC000161.jpg

DSC00017-4.jpg

DSC00018-4.jpg

DSC00019-4.jpg

DSC00020-4.jpg

DSC000211.jpg

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

to je on slikao pa mi poslao dok smo se sreli na polju pa sam ja sad to stavio...

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462

Šta ovaj Massey nema malo preuske kotače?

M

Marko6480

Guest

zašto???'

zadnje su 20-8/38 a prve 16-9/28 taman su idu mi u jarak na 18 cola

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462

Ne znam, navikao sam na kumovog. Isti model čini mi se ali ima za trečinu šire kotače pa mi je ovo malo čudno. Širi kotači manje zbijanje tla.

K

kico75

Guest

cabage kaže:
Ne znam, navikao sam na kumovog. Isti model čini mi se ali ima za trečinu šire kotače pa mi je ovo malo čudno. Širi kotači manje zbijanje tla.
širi kotači teže složit brazdu lošij slog brazde.

K

kontiki

Guest

Pozdrav svima

ja imam jedno pitanje kao apsolutna neznalica u oranju. Evo ukratko imam jedno zemljište nekorišteno jedno 10 godina. Izraslo je svakakvog korova i raznih drvenastih biljaka (lijeske, višnje, orah i nekakve grmaste biljke) ono prava prašuma ne možeš hodat kroz to.
Prošli tjedan sam s mačetom iskrčio tu čitavu prašumu te bih sada trebao nekako prekopati tu zemlju. Zanima me da li prvo moram počupati te ostatke tih stabala odnosno panjeve (najdeblji su oko 8 do 10 cm promjera) ili traktor može to preorati bez da ja to ručno vadim. Također me zanima da li se može traktorom isčupati te "panjeve" i ako mi možete reći koliko bi me koštalo da mi netko preore tu zemlju i počupa te ostatke. Veličina zemljišta je cca 1400 kvadrata.
Hvala svima na savjetima.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154

pošto već drugu sezonu radim taj posao krčenja mogu ti reći da bez vađenja korijena sa kombinirkom (bagerom) tu nema oranja,nijedan traktor to nebi mogao kvakitetno orati jer je korijenje jako i smetaće ti sve dok ga na povadiš,a istrunuće ako se ne pojave nove mladice tek za nekoliko godine. zato bolje vadi to.

B

Bobo

Guest

Krcili smo i mi razne sikare, ali ja sam uspio zaoravati zilje i panjeve, ali samo zato sto nismo imali kako to sve cupat, a nije nam se dalo svaki panj vezat sajlom, pa izvlaciti, nego nismo zalili jednobraznjaka i dubokim oranjem sve zile i panjevi ispadaju van kao klimavi zubi.

Naravno, ako su panjevi, pravi-zdravi, tu oranja NEMA, ali ako su natruli ili su tanki to ide. Polako, ali ide.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462

kico75 kaže:
cabage kaže:
širi kotači teže složit brazdu lošij slog brazde.
Ja kao neznalica u oranju tu nebih htio ništa dodati, a ni oduzeti.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154

da je meni ovakav traktor ja bi spavo u njemu.svaka čast

S

skolan93

Guest

marko93 kaže:
Zašto zaoravaš taj ljulj??
na toj parceli je prilikom siliranja pogaženo par redova kukuruza i kad je to preorano posijali smo talijanski ljulj
divlje svinje su nanjušile klipove u zemlji i prekopale su cijelu njivu tak da sam skoro ispal iz kabine kad sam išal s prekretačem
a i izvezli smo stajski gnoj tak da to nebi bilo moguđe pograbit a da se ne zahvati gnoj

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008

stvarno prava traktorčina:)

zanima me da li netko zna tko ima u kutini u zakupu parcele juzno ispod petrokemiju,u blizini jezera u kojem petrokemija ima otpadne vode,jucer sam gledao,tj prekjucer u prvoj smjeni su krenuli zaoravat repicu sa 2 đonija,i drugi dan oko 9 navecer su zavrsili,ima oko 40ha površine,s tim da je ja mislim neki massey ,malčirao,ipak sam gledao sa 75m visine tornja i nisam ziher da li je massey u igri i malčer,ali za đonije sam siguran,kao i da je lada niva bila u na poljskom putu:)
Stvarno su deci poorali to fino...i dode mi da poslije smjene odem tamo vidjet to iz blizine,ali mi neugodno ljudima uletit ,pa ako netko je s foruma ,onda mi nebi bilo neugodno:)

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163

skolan93 kaže:
evo još par slika

Uploaded with ImageShack.us

brate svaka ti čast kako ti se ove brazde slažu :) kako ovo uspjevate ljudi? Traktorčina je ko grom :mrgreen: jel ovo Agrotron? Jako lijep traktor
slike se ne citiraju
marko93

S

skolan93

Guest

brate svaka ti čast kako ti se ove brazde slažu :) kako ovo uspjevate ljudi? Traktorčina je ko grom :mrgreen: jel ovo Agrotron? Jako lijep traktor

nisam zadovoljan kako se brazde slažu
na slikama se možda i ne vidi ali prva brazda ide malo preduboko pa bi trebalo bolje naštelat plug

da to je Agrotron 180

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Ma dobro je, kad prođe rotobrana ni ne znaš di prva brazda :)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh