Bobo kaže:
daniels kaže:533 sa 10" radi bez ikog problema,znači IMT ili sad V&N 10" isti klinac.
Bobo kaže:Redovna cjena pluga s crtalom je u ovoj trgovini 7500Kn, dok kod dobavljaca taj plug bez crtala kosta toliko... Crtalo je jos 300-tinjak kn +PDV :shock:
.............
Samo cekajte da padne neka kisa, pa cu vam snimiti kako mali ore, jer imam jos trnjaka za orati... Milina ga gledati kako dobro okrece brazdu i kako dobro cisti dno brazde. Lijepo mi je i 755 orao, al ovo je 15 puta bolje. A jos kad se sjetim da ima jos bolje.. .UFFFF
Bobo kaže:Redovna cjena pluga s crtalom je u ovoj trgovini 7500Kn, dok kod dobavljaca taj plug bez crtala kosta toliko... Crtalo je jos 300-tinjak kn +PDV :shock:
Na plug sam jos dokupio povisenja na daske 100kn komad i brazni tocak 500kn, al posto sam redovna musterija u toj trgovini (stalno kidam neki bog) dobio sam neki popust na plug, tako da me na kraju krajeva izlazi 7900Kn ovakak kakav je sad.
Ne zalim niti jedne jedine kune, pogotovo sto sam dosao do provjerene informacije da je prava umjetnost kupiti novi ORIGINAL IMT plug, jer se vec neko vrijeme ne proizvode, pa su se pojavile razno razne kopije koje moze opaziti samo iskusno oko koje zna kud treba gledati. Primjetio sam takve "lazne" plugove u jednoj trgovini u okolici pozege dok sam se motorom vozikao i odmah sam skuzio o cem se radi... A cjene su takve da na dupe padnes.
Zadovoljan sam i ja bio s IMT 10" dok od ujaka proslog proljeca nisam za probu posudio imt 12" visoki, i kad sam vidio da ga 549 vuce jednako kao i 10" a zaorava 5 puta bolje, sve mi je bilo jasno... vise nema oranja s 10" sto se i ostvarilo.
Najprije sam nisanio na IMT 756.20 VK ili jos bolja opcija FOP 610.07 i staviti mu nove daske, lemese, plazove i pera. nasao sam poderani FOP na njuskalu za 2000kn, daske (PLAMEN) 690kn komad, prednji plaz 150kn, zadnji 200, povisenja daski 98kn komad, lemesi 95kn komad, crtalo...... na kraju me takav plug kosta nesto manje nego ovaj novi koji smo i kupili, a ovim putem dobijem i veci povrat PDV-a pa izadjem mal te ne na isto, a imam novi plug, koji je neusporedibo bolji od starog, sredjenog...
Samo cekajte da padne neka kisa, pa cu vam snimiti kako mali ore, jer imam jos trnjaka za orati... Milina ga gledati kako dobro okrece brazdu i kako dobro cisti dno brazde. Lijepo mi je i 755 orao, al ovo je 15 puta bolje. A jos kad se sjetim da ima jos bolje.. .UFFFF
thompsonzfa kaže:Sada imamo samo jednobrazne 14 plugove 2 komada također IMT-ove s kojima se oralo sa 539 i 549 (kod nas je dosta tvrda zemlja pa se slabo ore sa malim ferkom i dvobraznim plugovima makar oni bili i 10") :roll: Imamo jednu ekstra tešku zemlju tu bi i dalje orali sa jednobraznom 14-icom i malim traktorom, a za ostale njive mislim da bi 577 i dvobrazni 14" bili ok kombinacija! Nekako mi se uopće ne uzima 12" iako bi itekako bio iskoristiv za 549, ali za 577 mi se čini da je to premali plug. Sve sugestije su dobrodošle!
daniels kaže:thompsonzfa kaže:Sada imamo samo jednobrazne 14 plugove 2 komada također IMT-ove s kojima se oralo sa 539 i 549 (kod nas je dosta tvrda zemlja pa se slabo ore sa malim ferkom i dvobraznim plugovima makar oni bili i 10") :roll: Imamo jednu ekstra tešku zemlju tu bi i dalje orali sa jednobraznom 14-icom i malim traktorom, a za ostale njive mislim da bi 577 i dvobrazni 14" bili ok kombinacija! Nekako mi se uopće ne uzima 12" iako bi itekako bio iskoristiv za 549, ali za 577 mi se čini da je to premali plug. Sve sugestije su dobrodošle!
neču pametovat al ja rađe orem sa 2x10 nego sa 1x14 kojeg koristim sam za jarke izvuč.
puno ljepše orat sa 2x10 sitnje grude,lakše se tanjura,veča dubin,traktor mi se manje muči.
o.k lameši i daske su predelani,vučem u 1 brzoj na 1400rpm. da ga ne osjeti i dubina 18-20cm.
Na plug sam jos dokupio povisenja na daske 100kn komad i brazni tocak 500kn, al posto sam redovna musterija u toj trgovini (stalno kidam neki bog) dobio sam neki popust na plug, tako da me na kraju krajeva izlazi 7900Kn ovakak kakav je sad.
Ne zalim niti jedne jedine kune, pogotovo sto sam dosao do provjerene informacije da je prava umjetnost kupiti novi ORIGINAL IMT plug, jer se vec neko vrijeme ne proizvode, pa su se pojavile razno razne kopije koje moze opaziti samo iskusno oko koje zna kud treba gledati. Primjetio sam takve "lazne" plugove u jednoj trgovini u okolici pozege dok sam se motorom vozikao i odmah sam skuzio o cem se radi... A cjene su takve da na dupe padnes.
Zadovoljan sam i ja bio s IMT 10" dok od ujaka proslog proljeca nisam za probu posudio imt 12" visoki, i kad sam vidio da ga 549 vuce jednako kao i 10" a zaorava 5 puta bolje, sve mi je bilo jasno... vise nema oranja s 10" sto se i ostvarilo.
Najprije sam nisanio na IMT 756.20 VK ili jos bolja opcija FOP 610.07 i staviti mu nove daske, lemese, plazove i pera. nasao sam poderani FOP na njuskalu za 2000kn, daske (PLAMEN) 690kn komad, prednji plaz 150kn, zadnji 200, povisenja daski 98kn komad, lemesi 95kn komad, crtalo...... na kraju me takav plug kosta nesto manje nego ovaj novi koji smo i kupili, a ovim putem dobijem i veci povrat PDV-a pa izadjem mal te ne na isto, a imam novi plug, koji je neusporedibo bolji od starog, sredjenog...
Jaga kaže:Danas sam orao s Lemken Opalom 90 i Lindnerom i sranje! Plug sam posudio od susjeda koji je skinuo pretplužnjake i crtala. Ne znam zašto ih je skinuo, možda jer mu se štopalo kod kukuruza. Uglavnom, prvo sam morao poštelati da uzima jednako s obje strane, ali mislim da uvijek mora uzimati malo veću prvu brazdu jer je traktor širok 2 m. No to se da riješiti sa vožnjom. Poslije sam podesio dubinu no nikako nisam mogao shvatiti jednu stvar. U jednu stranu plug normalno ulazi u zemlju, a u drugu neće nikako. kasnije sam se malo poigrao sa EHR-om i na jedu stranu mi je bio podešen drukčije nego za drugu. U čemu je stvar?