R
Ratarko
Guest
Re: Oranje,oranje,oranje...
Zar se voda nije mogla negdje ispustiti par dana prije oranja ?
Zar se voda nije mogla negdje ispustiti par dana prije oranja ?
Kod mene ti je u pol ljeta blato, ovo gdje je Ivan_MF orao je pješčana zemlja, pa zato nije problem orati.bogec kaže:Ivan_MF kaže:Ja sam danas poorao livadu od 5 jutara ... išlo je super ... 8) :mrgreen:
i sad iz ovih par primjera današnjeg oranja se vidi da se nije trebalo forsirat oranje u blatu a sad se super ore, zemlja se rasipa. i tu je dokaz da se treba radit kad uvjeti dopuštaju
ps livade je nejteže za poorat jer se par godina zemlja gazi i jako je tvrda, pa ak se one daju super poorat onda navali narode na traktore, naravno ko još šta ima, ak ima
A vidi se isto malo masnija zemlja :mrgreen: :mrgreen:zrine892 kaže:
alen28 kaže:Probao sam dignuti sliku sa photobucket-om. Stvar je fenomenalna i svima preporučam da ga koristite!
pa nije se moglo jer i sam vidis kako izgleda voda..te malo ovamo te malo tamo...da je to neka močvara bila recimo u jedan dio onda bi ispustio...Ratarko kaže:Zar se voda nije mogla negdje ispustiti par dana prije oranja ?
bogec kaže:ako obratite pozornost na par stvari na ovoj stranici vidi se da je ZRINE izgubio mobitel u brazdi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i da je alen veliki ekolog i da ima zelene tablice na traktoru po svim eko i jugo standardima :mrgreen: :mrgreen:
inače oranje je pošteno zaglađeno kak je mokro, el ima kakvi kanal u blizini il kakvi pad negdje, ZRINE :?:
DF&Torpedo kaže:Kod mene ti je u pol ljeta blato, ovo gdje je Ivan_MF orao je pješčana zemlja, pa zato nije problem orati.
Ivan_MF kaže:[quote="DF&Torpedo":3r7xfsg7]
Kod mene ti je u pol ljeta blato, ovo gdje je Ivan_MF orao je pješčana zemlja, pa zato nije problem orati.
znam ja, poznajem sve tipove tla, glina, pjesak, crnica, bjelica, ilovača, sve tipove tla obrađujem :mrgreen: :mrgreen:nikad tu nisi ni bio a znaš kakva je zemlja
Zato kad u jesen nisam doma jer studiram, a stari nemože stići kombajnirati (drugima) i zemlju raditi. A ti bi mi mogel obrađivati imaš za kaj. :twisted:Ivan_MF kaže:Ako poznaješ i obrađuješ sve tipove tla onda odi i obradi svoju parcelu od 14 ha koju si dao drugom da radi :blackeye :mrgreen:
Zato kad u jesen nisam doma jer studiram, a stari nemože stići kombajnirati (drugima) i zemlju raditi. A ti bi mi mogel obrađivati imaš za kaj. :twisted:[/quote:2ql0ly7i]DF&Torpedo kaže:[quote="Ivan_MF":2ql0ly7i]Ako poznaješ i obrađuješ sve tipove tla onda odi i obradi svoju parcelu od 14 ha koju si dao drugom da radi :blackeye :mrgreen: