Re: Oranje,oranje,oranje...
..ja.. kaže:
s cime si orao?
3065? kakav plug imas za njega?
Da, s tim traktorom. Imam Leopard 2x14 i taman mu pristaje. Nema nekakvog ubijanja traktora, sad kak je plugu ponekad... 8)
bogec kaže:
prijatelju ti si moj najuzorniji primjer kako pozitivno utječe intenzivna poljoprivreda na samo stanje tla, kao prvo što si rekao sve se rasipalo, a kao drugo sve je puno hranjiva
e sad ako se je kao jako rasipalo , sad može iči kultura koja malo kvari strukturu tla a to su večinom okopavine, kukuruz......, i tako se stalno tlo drži u ravnoteži, vjeruj mi tlo je sad u elitnom stanju možeš sijat najzahtjevnije kulture
si pokosio boxer :?:
Pa razmišljao sam da možda sad tamo posadim papriku, ak je budem sadio. Sada je to stvarno kvalitetno napravljeno.
Nisam kosio jer sam ga sijao ono negdje skoro 20. rujna tak da je sada taman lijepo pokrio zemlju, negdje je čak i velik skoro za košnju, ovisno o njivi.
A što se tiče obrade, ja sam odavno shvatio da intenzivna poljoprivreda utječe na stanje zemlje i to naravno pozitivno. Baš sam jučer išao kraj jećma koji je posijan nakon sudanske trave. Znam da si
bogec tamo pisao da ne valja sijati iza sudanske, ali ja sam morao jer nisam imao slobodne zemlje dovoljno. To je nešto nevjerojatno. Zaorao sam 200 kg sedmice i 80 kg uree na pola hektara i sad to izgleda jednostavno super. Čovjek je do mene sijao pšenicu, drugi dan odmah. Nekakva mu je duplo slabija nego moj jećam, a on ima i lauf štalu i 100 komada krava, a slabo ga vidim da gnoji. Napominjem da je to već treća kultura na toj zemlji ove godine, najprije kupus, zatim sudanska i sada žitarica.