da me nisi s nekim zamjenio :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!: :blackeye :mrgreen:mario kaže:THOMPSON :mrgreen: :mrgreen:
Super zemlja i oranje.
tako je šanana plug mora imat svoj manevarski prostor al kad je smotan onda španeri su potrebniŠANANA IMT 565 kaže:Kad je plug ispravan i dobar, te dobro naštelan, španeri nisu potrebni, al nikako nesmiju biti zategnuti, nito otpušteni do kraja, moraju biti labavo da plug ima svoj manevarski prostor!
točno tak bobo..na onim slikama gdje sam orao s OLtom isto me je vuklo na sve strane jer plug ima željeza od 16cola nekog pluga a on je 14..al orao sam naor i bio je ravan ko mina prve brazde bar a poslije jebiga bio mi je zašpana i kad se traktor malo podignuo ode pravac...al kako bod te vuče prvu brazdu možeš izorat jako lijepo...Bobo kaže:E da vidim i tog majstora koji ce s mojim dvobraznjakom orat bez desnog spanera dotegnutog :roll:
Ako imas pomotan plug, ili cak razlicite lemese, plug moze zanositi u stranu samo tako. Ako je plug dobar, on sebi mora praviti prolaz i spaneri nisu potrebni. Dok je moj plug bio ispravan, u dvoristu si ga mogao otprilike nastelati bez problema, no kad smo ga smotali, vise to nije to. A posto je spaner dotegnut, kad traktor naidje na neku neravninu, plug ide za traktorom, jer nema na spenerima lufta i tako se pravac u brazdi iskrivljava, i rjetko na kojoj njivi mogu izvuci ravan prolaz. Da o otvaranju naora niti ne pricam...
moj djed s njim ore s MF 590 bez prednje vuče.al kod njega je problem što njega vuče van brazde a ne na brazdu :mrgreen: kako mu paše koji traktor tak ga vuče,al daj se malo igrao s njim mislim da bi se dalo to poštelat..ŠANANA IMT 565 kaže:Tak imene zajebava onaj IMt 2x14'', recimo traktor bez prednje s njim nebi mogao normalno orati, pogotovo razor jer bi ga odvuklo u drugi jarak.
petar kaže:Pa ako vuče u poorano nakosiš ga više da gleda van, ak vuče u nepoorano ''odbrazdiš'' ga malo. I stari se uvjek s tim zezo i uvjek moraš držat volan više ljevo, sad sam naštimo, ideš bez španera noramlno napraviš da ima plug 20cm lufta, prednji točkovi stoje ravno i dosta je lakše za vuć.
Malo čudno možda izgleda za vidit, stoji koso a ne paralelno s traktorom, ali 2 brazde nemožeš napravit da budu ravno jer se sile opterećenja i vuče nemogu nikako poklopit.